Pstruh na rozmarýnu s citrónem

Tento recept na grilovaného pstruha si oblíbíte.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Pstruhy vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme je a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
  2. Citrony omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme společně s rozmarýnem do břicha ryb.
  3. Ryby položíme na pečicí papír a pokapeme olivovým olejem. Gril rozehřejeme tak, abychom měli uhlí jen po stranách. Pečicí papír s rybou vložíme na střed roštu, přikryjeme poklicí od grilu a grilujeme 15-20 minut.
  4. Hotové pstruhy podáváme s grilovanými bramborami, paprikou, česnekem a cibulí.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    653 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2733 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    2,2 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    74,7 g

    119 %

    110 %

  • Tuky

    38,7 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    8,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.