Pstruh na rozmarýnu s citrónem
Tento recept na grilovaného pstruha si oblíbíte.
Postup
- Pstruhy vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme je a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
- Citrony omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme společně s rozmarýnem do břicha ryb.
- Ryby položíme na pečicí papír a pokapeme olivovým olejem. Gril rozehřejeme tak, abychom měli uhlí jen po stranách. Pečicí papír s rybou vložíme na střed roštu, přikryjeme poklicí od grilu a grilujeme 15-20 minut.
- Hotové pstruhy podáváme s grilovanými bramborami, paprikou, česnekem a cibulí.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
653 KCal
30 %
27 %
-
Energie
2733 KJ
30 %
27 %
-
Sacharidy
2,2 g
2 %
2 %
-
Vláknina
0,9 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
74,7 g
119 %
110 %
-
Tuky
38,7 g
59 %
55 %
-
nasycené
8,5 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA