Grilovaná treska s rajčatovo-broskvovou salsou

Grilovací sezóna se blíží. Pozvěte přátele, ugrilujte si s nimi tresku a podávejte ji s rajčatovo-broskvovou salsou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    219 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    917 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    16,0 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    35,6 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filety z tresky očistíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme je, opepříme a potřeme kari kořením.
  2. Broskve spaříme ve vroucí vodě. Oloupeme je, zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme a rozřízneme. Lžičkou z nich vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme nadrobno.
  3. Do misky vsypeme broskve a rajčata. Přidáme nadrobno nasekané cibulky a koriandr. Vše zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Salsu necháme vychladit.
  4. Filety z tresky pokapeme olejem a na grilu upečeme. Podáváme je se salsou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.