Grilovaná treska s rajčatovo-broskvovou salsou
Grilovací sezóna se blíží. Pozvěte přátele, ugrilujte si s nimi tresku a podávejte ji s rajčatovo-broskvovou salsou.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
219 KCal
10 %
9 %
-
Energie
917 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
16,0 g
18 %
16 %
-
Vláknina
4,1 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
35,6 g
56 %
52 %
-
Tuky
1,1 g
2 %
2 %
-
nasycené
0,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Filety z tresky očistíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme je, opepříme a potřeme kari kořením.
- Broskve spaříme ve vroucí vodě. Oloupeme je, zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme a rozřízneme. Lžičkou z nich vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme nadrobno.
- Do misky vsypeme broskve a rajčata. Přidáme nadrobno nasekané cibulky a koriandr. Vše zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Salsu necháme vychladit.
- Filety z tresky pokapeme olejem a na grilu upečeme. Podáváme je se salsou.