Ingredience
Postup
- Oloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce se studenou vodou. Osolíme je a uvaříme doměkka. Pak je slijeme, necháme okapat a osušíme. V míse je rozmačkáme vidličkou.
- Lososa s mlékem dáme do kastrolu. Zahřejeme na středním plameni a za mírného bublání vaříme asi 8 minut.
- Uvařené lososí maso rozmělníme na kousky, scedíme a vsypeme k rozmačkaným bramborám. Přidáme petrželku, hořčici, vajíčko, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, pepř a asi 40 g strouhanky z celkového množství. Vše promícháme. Zbylou strouhanku si připravíme na obalování.
- V hluboké pánvi zahřejeme vyšší vrstvu oleje. Bramborovo-lososovou směs rozdělíme na osm dílů. Z každého vytvoříme koláček a obalíme ho ve strouhance. Koláčky smažíme v horkém oleji asi 4 minuty z každé strany dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme na listovém salátu s majonézou a citronovou šťávou.