Placičky z lososa a brambor

nehodnoceno

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    542 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2267 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    60,8 g

    69 %

    61 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    41,4 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    13,9 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce se studenou vodou. Osolíme je a uvaříme doměkka. Pak je slijeme, necháme okapat a osušíme. V míse je rozmačkáme vidličkou.
  2. Lososa s mlékem dáme do kastrolu. Zahřejeme na středním plameni a za mírného bublání vaříme asi 8 minut.
  3. Uvařené lososí maso rozmělníme na kousky, scedíme a vsypeme k rozmačkaným bramborám. Přidáme petrželku, hořčici, vajíčko, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, pepř a asi 40 g strouhanky z celkového množství. Vše promícháme. Zbylou strouhanku si připravíme na obalování.
  4. V hluboké pánvi zahřejeme vyšší vrstvu oleje. Bramborovo-lososovou směs rozdělíme na osm dílů. Z každého vytvoříme koláček a obalíme ho ve strouhance. Koláčky smažíme v horkém oleji asi 4 minuty z každé strany dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme na listovém salátu s majonézou a citronovou šťávou.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.

Těstoviny zapečené s kapustou

Inspirujte se receptem na zajímavý oběd.