Grilovaná telecí játra s pomeranči

Chcete na grilovací oslavě něco speciálního? Vyzkoušejte telecí játra s pomeranči.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na vyšší plátky. Dáme je do misky, promícháme s olejem, posypeme pepřem a necháme asi 60 minut odležet.
  2. Mezitím z jednoho pomeranče okrájíme slupku ostrým nožem tak, abychom je zbavili i bílé vrstvy. Asi z poloviny slupek seřízneme bílou vrstvu a tu oranžovou nakrájíme na jemné nudličky. Nad miskou potom po obvodu vykrajujeme tenkým ostrým nožem z pomeranče jednotlivé segmenty, které si rovnáme na tácek a zachycenou šťávu uchováme.
  3. Z druhého pomeranče vymačkáme všechnu šťávu, nalijeme jí do rendlíku, přidáme šťávu slitou z pomerančových segmentů, přidáme med, cukr, pokrájený rozmarýn a vše svaříme na sirupovitou konzistenci.
  4. Připravená játra grilujeme při střední teplotě asi 8 minut z každé strany. Hotová játra necháme 5 minut na teplém místě dojít a rozdělíme je na talíře. Nakonec je osolíme a doplníme pomeranči a teplým pomerančovým přelivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    394 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1647 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    19,3 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    32,6 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    20,4 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.