Grilovaná telecí játra s pomeranči
Chcete na grilovací oslavě něco speciálního? Vyzkoušejte telecí játra s pomeranči.
Postup
- Játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na vyšší plátky. Dáme je do misky, promícháme s olejem, posypeme pepřem a necháme asi 60 minut odležet.
- Mezitím z jednoho pomeranče okrájíme slupku ostrým nožem tak, abychom je zbavili i bílé vrstvy. Asi z poloviny slupek seřízneme bílou vrstvu a tu oranžovou nakrájíme na jemné nudličky. Nad miskou potom po obvodu vykrajujeme tenkým ostrým nožem z pomeranče jednotlivé segmenty, které si rovnáme na tácek a zachycenou šťávu uchováme.
- Z druhého pomeranče vymačkáme všechnu šťávu, nalijeme jí do rendlíku, přidáme šťávu slitou z pomerančových segmentů, přidáme med, cukr, pokrájený rozmarýn a vše svaříme na sirupovitou konzistenci.
- Připravená játra grilujeme při střední teplotě asi 8 minut z každé strany. Hotová játra necháme 5 minut na teplém místě dojít a rozdělíme je na talíře. Nakonec je osolíme a doplníme pomeranči a teplým pomerančovým přelivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
394 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1647 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
19,3 g
22 %
19 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
32,6 g
52 %
48 %
-
Tuky
20,4 g
31 %
29 %
-
nasycené
5,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA