Grilovaná telecí játra s pomeranči

Chcete na grilovací oslavě něco speciálního? Vyzkoušejte telecí játra s pomeranči.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    394 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1647 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    19,3 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    32,6 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    20,4 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na vyšší plátky. Dáme je do misky, promícháme s olejem, posypeme pepřem a necháme asi 60 minut odležet.
  2. Mezitím z jednoho pomeranče okrájíme slupku ostrým nožem tak, abychom je zbavili i bílé vrstvy. Asi z poloviny slupek seřízneme bílou vrstvu a tu oranžovou nakrájíme na jemné nudličky. Nad miskou potom po obvodu vykrajujeme tenkým ostrým nožem z pomeranče jednotlivé segmenty, které si rovnáme na tácek a zachycenou šťávu uchováme.
  3. Z druhého pomeranče vymačkáme všechnu šťávu, nalijeme jí do rendlíku, přidáme šťávu slitou z pomerančových segmentů, přidáme med, cukr, pokrájený rozmarýn a vše svaříme na sirupovitou konzistenci.
  4. Připravená játra grilujeme při střední teplotě asi 8 minut z každé strany. Hotová játra necháme 5 minut na teplém místě dojít a rozdělíme je na talíře. Nakonec je osolíme a doplníme pomeranči a teplým pomerančovým přelivem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.