Ingredience
Postup
- Játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na vyšší plátky. Dáme je do misky, promícháme s olejem, posypeme pepřem a necháme asi 60 minut odležet.
- Mezitím z jednoho pomeranče okrájíme slupku ostrým nožem tak, abychom je zbavili i bílé vrstvy. Asi z poloviny slupek seřízneme bílou vrstvu a tu oranžovou nakrájíme na jemné nudličky. Nad miskou potom po obvodu vykrajujeme tenkým ostrým nožem z pomeranče jednotlivé segmenty, které si rovnáme na tácek a zachycenou šťávu uchováme.
- Z druhého pomeranče vymačkáme všechnu šťávu, nalijeme jí do rendlíku, přidáme šťávu slitou z pomerančových segmentů, přidáme med, cukr, pokrájený rozmarýn a vše svaříme na sirupovitou konzistenci.
- Připravená játra grilujeme při střední teplotě asi 8 minut z každé strany. Hotová játra necháme 5 minut na teplém místě dojít a rozdělíme je na talíře. Nakonec je osolíme a doplníme pomeranči a teplým pomerančovým přelivem.