Grilovaná kuřecí játra
Skvělý tip na letní grilování.
Postup
- Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Plátky slaniny rozkrájíme na čtverečky.
- Rajčátka opláchneme a překrojíme. Pórek očistíme, podélně přepůlíme a nakrájíme na špalíky, jednotlivé listy pak od sebe oddělíme, dobře propláchneme a necháme okapat.
- Játra s nakrájenou zeleninou a slaninou smícháme, opepříme, rozdělíme na 4 díly a každý zabalíme do kusu alobalu.
- Balíčky s játrovou směsí položíme na rozehřátý gril (s dřevěným uhlím), přiklopíme ho a směs pečeme asi 10 minut. Pak balíčky vložíme do porcelánových misek, alobal roztrhneme a směs posolíme. Podáváme s bílým pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
176 KCal
8 %
7 %
-
Energie
736 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
5,8 g
7 %
6 %
-
Vláknina
2,3 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
23,6 g
37 %
35 %
-
Tuky
6,0 g
9 %
9 %
-
nasycené
1,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA