Grilovaná kuřecí játra

Skvělý tip na letní grilování.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Plátky slaniny rozkrájíme na čtverečky.
  2. Rajčátka opláchneme a překrojíme. Pórek očistíme, podélně přepůlíme a nakrájíme na špalíky, jednotlivé listy pak od sebe oddělíme, dobře propláchneme a necháme okapat.
  3. Játra s nakrájenou zeleninou a slaninou smícháme, opepříme, rozdělíme na 4 díly a každý zabalíme do kusu alobalu.
  4. Balíčky s játrovou směsí položíme na rozehřátý gril (s dřevěným uhlím), přiklopíme ho a směs pečeme asi 10 minut. Pak balíčky vložíme do porcelánových misek, alobal roztrhneme a směs posolíme. Podáváme s bílým pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    176 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    736 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    5,8 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    23,6 g

    37 %

    35 %

  • Tuky

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.