Asijský rýžový salát s grilovaným halibutem

Asijská kuchyně je ideální na léto, protože všechna její jídla jsou lehká a chutná. Připravte si proto doma tento asijský rýžový salát s grilovaným halibutem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    622 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2604 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    48,9 g

    56 %

    49 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    25,6 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži uvaříme doměkka. Mango a okurku oloupeme a nakrájíme na kousky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Chilli papričku a koriandr nasekáme nadrobno. Vše smícháme s rýží a dochutíme solí a pepřem.
  2. Rybu rozdělíme na 4 porce. Osolíme je a opepříme. Na rozpálené pánvi zahřejeme olej s máslem a porce ryby na něm opečeme.
  3. Na talíře rozdělíme rýžový salát. Přidáme opečené porce ryby. Smícháme ingredience na zálivkou a přelijeme s ní rýžový salát i rybu.
Autor:

Podobné recepty

Rýžový salát s kuřecím masem

Tento rýžový salát je ideálním osvěžením v letních dnech.

Salát s lososem a pomerančem

Hledáte recept na salát s rybím masem? Tak tady je.

Salát s hovězím masem

Hledáte recept na salát s masem? Tak tady je.

Salát s garnáty

Hledáte recept na salát s mořskými plody? Tak tady je.

Salát s hruškami, ořechy a dresinkem z modrého sýra

Hledáte recept na salát se sýrem? Tak tady je.