Asijský rýžový salát s grilovaným halibutem
Asijská kuchyně je ideální na léto, protože všechna její jídla jsou lehká a chutná. Připravte si proto doma tento asijský rýžový salát s grilovaným halibutem.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
622 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2604 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
48,9 g
56 %
49 %
-
Vláknina
3,5 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
25,6 g
41 %
38 %
-
Tuky
35,1 g
54 %
50 %
-
nasycené
7,8 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rýži uvaříme doměkka. Mango a okurku oloupeme a nakrájíme na kousky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Chilli papričku a koriandr nasekáme nadrobno. Vše smícháme s rýží a dochutíme solí a pepřem.
- Rybu rozdělíme na 4 porce. Osolíme je a opepříme. Na rozpálené pánvi zahřejeme olej s máslem a porce ryby na něm opečeme.
- Na talíře rozdělíme rýžový salát. Přidáme opečené porce ryby. Smícháme ingredience na zálivkou a přelijeme s ní rýžový salát i rybu.