Ingredience
Postup
- Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na malé medailonky. Lehce je přes mikroténovou fólii naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
- Na grilovací pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka po obou stranách opečeme. Jarní cibulku nakrájíme na drobné nudličky, nivu na plátky a vše rozdělíme na ogrilované medailonky. Vložíme je do předehřáté trouby a krátce zapečeme.
- Mrkev a kedlubny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo a cibulku krátce orestujeme. Pak přidáme plátky mrkve a kedlubny. Ochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme najemno nasekanou petrželku.
- Malé brambory dobře omyjeme, překrojíme, osolíme a ve slupce je upečeme v troubě s kousky slaniny. Hotové medailonky podáváme s dušenou zeleninou a pečenými bramborami.