Bún cha - grilovaný vietnamský bůček

Jestliže máte rádi asijskou kuchyni, vyzkoušejte tento vietnamský grliovaný bůček Bún cha. Podávejte ho se salátem, zálivkou a rýžovými nudlemi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na marinádu:

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    671 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2806 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    59,5 g

    68 %

    59 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    13,4 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    41,4 g

    64 %

    59 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na 2–3 mm tenké plátky. Smícháme třtinový cukr, rybí a sójovou omáčku, šťávu, najemno pokrájenou cibuli a česnek. Vložíme plátky masa a necháme alespoň 30 minut odležet.
  2. Maso z marinády vyjmeme a očistíme od cibule. Rozprostřeme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 12 minut dokřupava.
  3. Salát omyjeme, natrháme a smícháme s jemnými plátky mrkve, kedlubny, okurkou nakrájenou na kolečka a nasekanými bylinkami.
  4. V míse smícháme ingredience na zálivku. Česnek a chilli papričku do ní pokrájíme najemno. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Plátky masa podáváme na nudlích se salátem a zálivkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Zapečená špagetová dýně

Tento recept musí každý vyzkoušet.