Bún cha - grilovaný vietnamský bůček
Jestliže máte rádi asijskou kuchyni, vyzkoušejte tento vietnamský grliovaný bůček Bún cha. Podávejte ho se salátem, zálivkou a rýžovými nudlemi.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
671 KCal
30 %
28 %
-
Energie
2806 KJ
30 %
28 %
-
Sacharidy
59,5 g
68 %
59 %
-
Vláknina
5,1 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
13,4 g
21 %
20 %
-
Tuky
41,4 g
64 %
59 %
-
nasycené
14,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso nakrájíme na 2–3 mm tenké plátky. Smícháme třtinový cukr, rybí a sójovou omáčku, šťávu, najemno pokrájenou cibuli a česnek. Vložíme plátky masa a necháme alespoň 30 minut odležet.
- Maso z marinády vyjmeme a očistíme od cibule. Rozprostřeme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 12 minut dokřupava.
- Salát omyjeme, natrháme a smícháme s jemnými plátky mrkve, kedlubny, okurkou nakrájenou na kolečka a nasekanými bylinkami.
- V míse smícháme ingredience na zálivku. Česnek a chilli papričku do ní pokrájíme najemno. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Plátky masa podáváme na nudlích se salátem a zálivkou.