Ingredience
Postup
- Lilky očistíme, podélně rozpůlíme a odstraníme část dužiny. Pak je nakrájíme na hranolky a opečeme v horkém oleji dozlatova. Hotové dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
- V misce smícháme ocet, olej, petrželku, najemno nakrájenou chilli papričku a utřený česnek. Přidáme okapaný lilek, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme v chladu rozležet.
- Mečouna očistíme a nakrájíme na plátky. V míse připravíme marinádu z olivového oleje, citronové šťávy a najemno nastrouhané citronové kůry. Přidáme oregano, petrželku, nasekané kapary a kořenicí směs na ryby Avokádo.
- Mečouna potřeme marinádou, položíme na rozpálený gril a zprudka po obou stranách opečeme. Podáváme s opečeným lilkem.