Marinovaný mečoun na grilu

Vyzkoušejte si ugrilovat netradiční rybí maso.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Příloha:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    600 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2509 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    22,5 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    42,9 g

    68 %

    63 %

  • Tuky

    36,1 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilky očistíme, podélně rozpůlíme a odstraníme část dužiny. Pak je nakrájíme na hranolky a opečeme v horkém oleji dozlatova. Hotové dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
  2. V misce smícháme ocet, olej, petrželku, najemno nakrájenou chilli papričku a utřený česnek. Přidáme okapaný lilek, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme v chladu rozležet.
  3. Mečouna očistíme a nakrájíme na plátky. V míse připravíme marinádu z olivového oleje, citronové šťávy a najemno nastrouhané citronové kůry. Přidáme oregano, petrželku, nasekané kapary a kořenicí směs na ryby Avokádo.
  4. Mečouna potřeme marinádou, položíme na rozpálený gril a zprudka po obou stranách opečeme. Podáváme s opečeným lilkem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.