Ingredience
Postup
- Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Posypeme je pepřem, vložíme do mísy, pokapeme olejem a poklademe snítkami tymiánu. Maso zakryjeme fólií a necháme asi 2 hodiny v chladu odpočinout.
- Odleželé steaky zprudka opečeme na grilovací pánvi. Pak je osolíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 160 °C 5-8 minut (podle toho, jak chceme mít maso propečené). Hotové steaky vyjmeme a necháme chvilku odpočinout.
- Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Dužinu přelijeme metaxou a necháme odležet.
- Broskve nejprve opečeme na grilovací pánvi. Pak je dáme na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C je dopékáme asi 5 minut. Brusinkovou marmeládu smícháme s několika kapkami tabaska a naplníme jí opečené broskve. Podáváme je ke steakům.