Hovězí steak s grilovanými broskvemi

nehodnoceno

Na grilovačce s tímto pokrmem zabodujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    262 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1096 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    16,6 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    41,4 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    2,9 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Posypeme je pepřem, vložíme do mísy, pokapeme olejem a poklademe snítkami tymiánu. Maso zakryjeme fólií a necháme asi 2 hodiny v chladu odpočinout.
  2. Odleželé steaky zprudka opečeme na grilovací pánvi. Pak je osolíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 160 °C 5-8 minut (podle toho, jak chceme mít maso propečené). Hotové steaky vyjmeme a necháme chvilku odpočinout.
  3. Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Dužinu přelijeme metaxou a necháme odležet.
  4. Broskve nejprve opečeme na grilovací pánvi. Pak je dáme na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C je dopékáme asi 5 minut. Brusinkovou marmeládu smícháme s několika kapkami tabaska a naplníme jí opečené broskve. Podáváme je ke steakům.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.