Salát z grilovaných sladkých brambor s vinnou klobásou

Vyměňte obyčejné brambory za sladké batáty.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    866 KCal

    39 %

    36 %

  • Energie

    3622 KJ

    39 %

    36 %

  • Sacharidy

    41,6 g

    47 %

    42 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    29,9 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    60,6 g

    93 %

    87 %

  • nasycené

    19,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na 1,5 cm silné plátky. Osolíme je, promícháme s olejem a necháme 20 minut odležet. Klobásu rozkrojíme na 4 kusy, stočíme a propíchneme špejlí.
  2. Brambory i kukuřičný klas rozložíme na pečící papír a grilujeme je do měkka asi 7 minut. Brambory poté přepůlíme a z klasu okrájíme zrna.
  3. Papriku i avokádo očistíme, nakrájíme na kostky a přendáme do mísy k bramborám s kukuřicí. Vše zalijeme čerstvou šťávou z limetek, posypeme nakrájenou cibulkou a fazolemi.
  4. Podle chuti osolíme i opepříme. Klobásy upečeme a podáváme s vychlazeným salátem, vše posypané čerstvým koriandrem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.