Ingredience
Postup
- Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které pak ještě rozkrájíme na menší kousky. Grilovací koření rozmícháme s olejem a dochutíme solí, mletým pepřem a tymiánem. Nakrájené maso vložíme do marinády, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
- Okurku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dáme ji do mísy, přidáme bílý jogurt, nasekanou pažitku, olej a důkladně promícháme. Dochutíme solí a mletým pepřem. Necháme vychladit.
- Cibuli, papriku a ananas očistíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako maso. Cuketu nakrájíme na kolečka. Na jehly napichujeme kousky masa střídavě s cibulí, paprikou, rajčátky, ananasem a cuketou. Připravené špízy potřeme zbylou marinádou.
- Špízy opékáme na rozpáleném grilu asi 10-15 minut za častého obracení a potírání marinádou. Podáváme s jogurtovým dresinkem a čerstvým pečivem.