Grilovaný marinovaný losos

Kombinace lososa s hlívou ústřičnou je nejen zdravá, ale i velmi chutná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    613 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2566 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    17,5 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    8,9 g

    30 %

    30 %

  • Bílkoviny

    33,2 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    42,8 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filet zbavíme kůže, omyjeme a nakrájíme na plátky, které posolíme, pokapeme limetkovou štávou a necháme odležet. Lilek, houby a špenát očistíme.
  2. Lilek nakrájíme na kolečka, promícháme s 2 lžícemi olivového oleje a proložíme rozmarýnem. Nejprve je osmahneme v pánvi, pak je rozložíme na plech a pečeme při 150 °C dozlatova. Osolíme a opepříme.
  3. Hlívu nakrájíme na plátky, krátce je orestujeme v pánvi na 2 lžících oleje, zalijeme vínem, necháme přejít varem a odstavíme. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, 2/3 přidáme k houbám a promícháme. Špenát přebereme, na 1 lžíci oleje orestujeme, osolíme a promícháme se zbylým česnekem.
  4. Lososa grilujeme asi 5 minut z obou stran, pokapeme lžící oleje a ozdobíme citronem. Přidáme lilek, houby a špenát. Podáváme s opečenými krajíčky chleba.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.