Ingredience
Postup
- Filet zbavíme kůže, omyjeme a nakrájíme na plátky, které posolíme, pokapeme limetkovou štávou a necháme odležet. Lilek, houby a špenát očistíme.
- Lilek nakrájíme na kolečka, promícháme s 2 lžícemi olivového oleje a proložíme rozmarýnem. Nejprve je osmahneme v pánvi, pak je rozložíme na plech a pečeme při 150 °C dozlatova. Osolíme a opepříme.
- Hlívu nakrájíme na plátky, krátce je orestujeme v pánvi na 2 lžících oleje, zalijeme vínem, necháme přejít varem a odstavíme. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, 2/3 přidáme k houbám a promícháme. Špenát přebereme, na 1 lžíci oleje orestujeme, osolíme a promícháme se zbylým česnekem.
- Lososa grilujeme asi 5 minut z obou stran, pokapeme lžící oleje a ozdobíme citronem. Přidáme lilek, houby a špenát. Podáváme s opečenými krajíčky chleba.