Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě

Kapří maso chutná skvěle i na grilu.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kapří podkovy dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme nebo prolisujeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a usekáme najemno.
  2. Šťávu z jednoho citronu vymačkáme do větší mísy, přidáme rybí koření, olivový olej, utřený česnek a nasekanou petrželku s oreganem. Vše důkladně zamícháme.
  3. Do připravené marinády položíme omyté a očištěné rybí podkovy a necháme je alespoň tři hodiny odležet.
  4. Marinované podkovy zabalíme do alobalu společně s citronem, nakrájeným na plátky. Položíme na rozpálený gril a pečeme asi 30 minut. Během grilování rybu obracíme, nejlépe speciálními kleštěmi na grilování. Hotovou rybu podáváme např. s čerstvým pečivem.
  5. Ryby jsou velmi vhodné na grilování, protože jejich příprava trvá krátkou dobu.
  6. Ryba se někdy při grilování rozpadá, proto ji pečeme zabalenou v alobalu nebo celé ryby grilujeme v praktických obracečích.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    3828 KCal

    174 %

    160 %

  • Energie

    16017 KJ

    174 %

    160 %

  • Sacharidy

    31,5 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    487,0 g

    773 %

    716 %

  • Tuky

    194,8 g

    300 %

    278 %

  • nasycené

    51,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.