Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě
Kapří maso chutná skvěle i na grilu.
Postup
- Kapří podkovy dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme nebo prolisujeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a usekáme najemno.
- Šťávu z jednoho citronu vymačkáme do větší mísy, přidáme rybí koření, olivový olej, utřený česnek a nasekanou petrželku s oreganem. Vše důkladně zamícháme.
- Do připravené marinády položíme omyté a očištěné rybí podkovy a necháme je alespoň tři hodiny odležet.
- Marinované podkovy zabalíme do alobalu společně s citronem, nakrájeným na plátky. Položíme na rozpálený gril a pečeme asi 30 minut. Během grilování rybu obracíme, nejlépe speciálními kleštěmi na grilování. Hotovou rybu podáváme např. s čerstvým pečivem.
- Ryby jsou velmi vhodné na grilování, protože jejich příprava trvá krátkou dobu.
- Ryba se někdy při grilování rozpadá, proto ji pečeme zabalenou v alobalu nebo celé ryby grilujeme v praktických obracečích.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
3828 KCal
174 %
160 %
-
Energie
16017 KJ
174 %
160 %
-
Sacharidy
31,5 g
36 %
32 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
487,0 g
773 %
716 %
-
Tuky
194,8 g
300 %
278 %
-
nasycené
51,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...