Ingredience
Postup
- Hovězí steaky potřeme olejem, posypeme chilli solí a necháme chvilku odležet při pokojové teplotě.
- Mezitím nakrájíme vepřovou pečeni na plátky a ty dále rozkrájíme na stejně velké kostky. Na jehly napichujeme kostky masa a prokládáme je stočenými plátky slaniny. Připravené špízy potřeme olejem a také posypeme chilli solí. Z limet nastrouháme kůru a posypeme jí špízy. Klasy kukuřice také potřeme olejem.
- Na mřížku zahřátého grilu naskládáme kukuřičné klasy, steaky i špízy. Gril zavřeme a nad žhavými uhlíky vše opékáme 3 minuty. Pak steaky, kukuřici i špízy otočíme a opékáme pod poklicí další 3 minuty.
- Steaky vyndáme na prkénko a zakryjeme alobalem. Špízy a kukuřice necháme v grilu pod poklicí ještě 2-3 minuty. Kukuřičné klasy pokapeme zakysanou smetanou a posypeme petrželí. Špízy a steaky osolíme a podáváme se salsou z pečených paprik.