Uzená žebra s BBQ marinádou

Pravá americká žebra ideální na letní grilovačky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Na marinádu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    749 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3133 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    26,2 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    66,1 g

    105 %

    97 %

  • Tuky

    39,6 g

    61 %

    57 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzená žebra překrájíme podél kostí na menší kusy. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 15 minut.
  2. Mezitím si připravíme marinádu. Jablečný ocet s cukrem přivedeme k varu a necháme cukr zcela rozpustit. Přidáme protlak a sirup. Rozšleháme a sundáme z plotny. Nakonec vmícháme worchester, česnek, mletou papriku a chilli.
  3. Povařená žebra dáme do mísy. Potřeme je zhruba polovinou horké marinády a necháme alespoň hodnu rozležet.
  4. Zahřejeme gril. Žebra vyndáme z marinády a lehce je otřeme. Rozložíme je na gril a opékáme z každé strany asi 3 minuty. Pak je potřeme zbylou marinádou a opékáme ještě 3 minuty, až je jejich povrch pěkně lepivý.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.