Kostky s pikantní zeleninou

Chcete posunout grilování na vyšší level? Tak to musíte vyzkoušet tento recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

6 PORCE +

Na nakládanou zeleninu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2514 KCal

    114 %

    105 %

  • Energie

    10520 KJ

    114 %

    105 %

  • Sacharidy

    20,5 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    283,5 g

    450 %

    417 %

  • Tuky

    134,7 g

    207 %

    192 %

  • nasycené

    55,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve naložíme zeleninu. Mrkev, ředkev a chilli papričku nakrájíme na plátky. Na zálivku smícháme rybí omáčku, limetovou šťávu, třtinový cukr, česnek a zázvor. Zálivku smícháme s nakrájenou zeleninou a chilli papričkou a necháme rozležet v chladu.
  2. Maso nakrájíme na kostky a oloupaný zázvor na jemné nudličky. Kostky masa osolíme a napícháme na stonky citronové trávy. Potřeme je olejem, posypeme nudličkami zázvorua lehce pokapeme zálivkou z nakládané zeleniny.
  3. Na rozpálený gril naskládáme maso na citronové trávě. Opékáme ho ze všech stran asi 5 minut. Pak špízy sundáme z grilu a necháme chvilku odpočinout. Servírujeme s nakládanou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.