Ingredience
Postup
- Očištěnou telecí kýtu nakrájíme na plátky. Každý plátek přikryjeme potravinářskou fólií a maso přes ni po obou stranách naklepeme. Pak fólii odstraníme a maso osolíme a opepříme.
- Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme. Bylinky s česnekem dáme do mísy, přidáme vymačkanou štávu z jednoho citronu, hořčici, nastrouhaný parmazán a dvě lžíce oleje. Vše důkladně promícháme.
- Naklepané plátky telecího masa potřeme bylinkovou směsí, na ni položíme dva plátky slaniny a pevně svineme do rolády. Rolády rozkrájíme na plátky široké asi dva centimetry a jednotlivé „šneky" napichujeme na grilovací jehly nebo špejle. Pokud použijeme dřevěné špejle, namočíme je předem do studené vody.
- Špízy potřeme olejem a položíme na rozehřátý gril. Grilujeme asi patnáct minut a během opékání špízy několikrát obrátíme.