Grilované telecí závitky

Ugrilujte si to nejlepší telecí maso a podávejte ho s bramborami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    365 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1529 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    4,9 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    51,3 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou telecí kýtu nakrájíme na plátky. Každý plátek přikryjeme potravinářskou fólií a maso přes ni po obou stranách naklepeme. Pak fólii odstraníme a maso osolíme a opepříme.
  2. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme. Bylinky s česnekem dáme do mísy, přidáme vymačkanou štávu z jednoho citronu, hořčici, nastrouhaný parmazán a dvě lžíce oleje. Vše důkladně promícháme.
  3. Naklepané plátky telecího masa potřeme bylinkovou směsí, na ni položíme dva plátky slaniny a pevně svineme do rolády. Rolády rozkrájíme na plátky široké asi dva centimetry a jednotlivé „šneky" napichujeme na grilovací jehly nebo špejle. Pokud použijeme dřevěné špejle, namočíme je předem do studené vody.
  4. Špízy potřeme olejem a položíme na rozehřátý gril. Grilujeme asi patnáct minut a během opékání špízy několikrát obrátíme.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.