Grilovaný krůtí steak s kukuřicemi a rajčátky

Zdravý oběd, který zvládne udělat každý.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    701 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2935 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    21,2 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    50,4 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    45,5 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí prsa omyjeme a očistíme. Ostrým nožem je nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme (nejlépe přes mikroténovou fólii, aby se maso nepotrhalo) a osolíme.
  2. Olej rozmícháme s grilovacím kořením, drceným červeným pepřem a najemno nasekanými čerstvými bylinkami. Plátky vložíme do marinády a necháme alespoň 60 minut marinovat.
  3. Kukuřici povaříme v osolené vodě asi 5-8 minut, podle její velikosti. Potom ji vyjmeme a necháme okapat. Větší kukuřici nakrájíme na špalíčky, malou můžeme grilovat celou.
  4. Připravené plátky masa a kukuřici položíme na rošt a grilujeme po každé straně 5-6 minut. Ke konci grilování přidáme na rošt ještě překrájená rajčátka. Během grilování potíráme maso a zeleninu marinádou. Zdobíme čerstvými bylinkami a zeleným salátem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.