Marinovaná kuřecí prsa se zeleninovými špízy a dipem z avokáda

Nemáte nápad na oběd? Ugrilujte si zdravé maso se zeleninou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Marinovaná kuřecí prsa:

Zeleninové špízy:

Avokádový dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    648 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2710 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    31,6 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    13,7 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    51,3 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    27,6 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Koriandr a římský kmín nasucho opražíme na pánvi. Pak je společně s chilli papričkami roztlučeme v hmoždíři. Koření přesypeme do misky a promícháme s trochou oleje a soli. Kuřecí prsa potřeme připravenou pastou a přes noc je v chladu necháme proležet.
  2. Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Když trochu zchladnou, oloupeme je a překrojíme napůl. Žampiony s paprikami očistíme, papriky nakrájíme na čtverečky. Všechnu zeleninu napícháme na navlhčené špejle. Špízy potřeme olejem, osolíme a opepříme.
  3. Kuřecí prsa a špízy rozložíme na gril. Vše upečeme dozlatova.
  4. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a rozmačkáme s trochou limetkové šťávy. Pak pyré promícháme s tvarohem. Dip osolíme a opepříme. Podáváme ke kuřeti a špízům.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.