Ingredience
Postup
- V menší misce důkladně promícháme 100 g hořčice s medem, přendáme ji do skleničky a necháme odležet v chladničce.
- Brambory důkladně omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a předvaříme do poloměkka. Scedíme je, necháme vychladnout a rozkrájíme na poloviny. Potřeme je olejem a osolíme. Rozložíme je na grilovací mřížku rozpáleného grilu a grilujeme asi 15 - 20 minut, dokud nejsou brambory krásně opečené (během grilování je podle potřeby otáčíme). Opečené brambory dochutíme solí a pepřem.
- Klobásy vyndáme cca 30 minut před grilováním z chladničky. Smícháme zbylou hořčici s kečupem a potřeme všechny plátky slaniny. Klobásy ovineme slaninou a rozložíme je na gril. U větších grilů připravíme 2 zóny (střední až nízkou teplotu na klobásy a vyšší na grilovaná masa a hamburgery (klobása při vyšší teplotě smrští svůj obal a rozpínání šťáv uvnitř způsobí, že praskne). Pokud klobásu grilujeme na mírném ohni, upeče se zevnitř a zvenku to poznáme jen napnutím střívka.) Grilujeme je, dokud se slanina nepropeče.
- Hotovou klobásu podáváme s odleželou hořčicí a bramborami. Dozdobit můžeme lístky petrželky.