Grilované klobásy ve slanině s hořčicí a bramborami

Pozvěte kamarády na grilování a udělejte si tyto moc dobré klobásky s bramborami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    500 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2094 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    36,2 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    27,6 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    25,9 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V menší misce důkladně promícháme 100 g hořčice s medem, přendáme ji do skleničky a necháme odležet v chladničce.
  2. Brambory důkladně omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a předvaříme do poloměkka. Scedíme je, necháme vychladnout a rozkrájíme na poloviny. Potřeme je olejem a osolíme. Rozložíme je na grilovací mřížku rozpáleného grilu a grilujeme asi 15 - 20 minut, dokud nejsou brambory krásně opečené (během grilování je podle potřeby otáčíme). Opečené brambory dochutíme solí a pepřem.
  3. Klobásy vyndáme cca 30 minut před grilováním z chladničky. Smícháme zbylou hořčici s kečupem a potřeme všechny plátky slaniny. Klobásy ovineme slaninou a rozložíme je na gril. U větších grilů připravíme 2 zóny (střední až nízkou teplotu na klobásy a vyšší na grilovaná masa a hamburgery (klobása při vyšší teplotě smrští svůj obal a rozpínání šťáv uvnitř způsobí, že praskne). Pokud klobásu grilujeme na mírném ohni, upeče se zevnitř a zvenku to poznáme jen napnutím střívka.) Grilujeme je, dokud se slanina nepropeče.
  4. Hotovou klobásu podáváme s odleželou hořčicí a bramborami. Dozdobit můžeme lístky petrželky.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.