Vyzkoušejte burgery ze sekaného i mletého masa
Již pomleté hovězí maso dejte do misky, pořádně ho promačkejte, abyste ho zbavili vzduchu, a jako jediné dochucovadlo použijte posekanou hladkolistou petržel a 2 lžíce dijonské hořčice.
Vedle toho si připravte variantu z ručně sekaného a protučněného hovězího krku (ChuckRoll). Před sekáním zbavte maso blan a na mase nechte jenom tuk, který vám pomůže maso spojit a dodá mu šťavnatost.
Maso před sekáním nařežte na nudličky, přidržte špičku nože a krásně ho posekejte. Do posekaného krčku přidejte také hladkolistou petržel a použijte lžíci dijonské hořčice.
Promíchejte, vytlačte z masa vzduch, vytvarujte burgerové placky 1 cm vysoké a dejte aspoň na 10 až 15 minut zachladit do lednice.
Suroviny na mletý a sekaný burger:
- 600 g hovězího krku (ChuckRoll)
- 600 g hovězího mletého polotovaru
- 30 g hladkolisté petržele
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř
- 200 g rukoly