Během zauzování si připravte slaninovo-cibulovou marmeládu
Do středního hrnce dejte trochu oleje, přidejte na kostičky pokrájenou slaninu a na mírném ohni ji zbavte tuku, slaninu vypečte hezky do křupava. Do základu přidejte ugrilované cibulové kroužky, 3 kusy bobkového listu a ještě 50 g cukru, 20 ml balzamika, trochu osolte, opepřete, zalijte 400 ml vody a důkladně promíchejte.
Vše nechte na nízkém ohni asi 1 ½ hodiny vařit, dokud směs nezíská marmeládovou konzistenci. Nakonec vyndejte bobkové listy a marmeládu rozmixujte tyčovým mixérem.
Suroviny na marmeládu:
- 300 g bílé cibule
- 150 g slaniny
- 20 ml balzamika
- 400 ml vody
- 3 ks bobkového listu
- 50 g cukru krupice
- sůl a černý pepř
Druhý krok – na burgerech udělejte přímou metodou krustu
Zauzené burgery vyndejte z grilu a gril přestavte na přímé grilování. Z grilu tedy vyndejte konvektor, který zabraňuje žáru být v přímém kontaktu se surovinou a vložte do něj litinový rošt.
Zavřete poklop grilu a zvyšte teplotu na 180 stupňů. Pak vložte zauzené burgery znovu do grilu a grilujete je na přímém ohni 3 minuty z každé strany, aby získaly krásně křupavou krustu. Po prvním otočení přidejte na maso plátky čedaru a na pár minut dejte do grilu i rozkrojené bulky.
Na spodní část opečené bulky přidejte 2 lžíce majonézy, přidejte hotové burgery, na ně přidejte lžíci marmelády a trochu BBQ omáčky, nejlépe samozřejmě tu podle receptu od Isaaca,kterou nabízí pod značkou Dirty Dog. Zaklopte a máte hotovo.