Začněte nastavením grilu
Připravte si keramický gril anebo jiný gril, který umožňuje grilovat nepřímou metodou na 110 stupňů. „Cílem je, abychom do burgeru dostali krásnou kouřovou chuť. Tu tam dostaneme tak, že přímo na horké uhlí dáme dřevěné štěpky, které jsme si předem namočili na 30 minut do vody,“ říká v úvodu svého receptu Isaac. Se štěpky ale opatrně, aby výsledná chuť pokrmu nebyla až příliš kouřová.
Masové placky pomažte rostlinným olejem ze všech stran. Osolte, opepřete a vložte do grilu. Nastavená nízká teplota pro nepřímé grilování by neměla přesáhnout 120 stupňů a technikou low&slow je dejte zaudit do grilu na 60 až 90 minut, dokud nebude v jádru masa 50 až 55 stupňů.
K burgerům přidejte nahrubo nakrájené kroužky cibule pokapané olejem, osolené a opepřené. V grilu je nechte tak dlouho, dokud nezkaramelizují a nezískají hnědou barvu.