Boloňské toasty zapečené s mozzarellou
Ingredience:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 300 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 250 g sterilovaných rajčat
- sůl a mletý černý pepř
- špetka tymiánu
- 3 snítky oregana (nebo 1 lžička sušeného) + na dozdobení
- 3 středně velké bagety
- 50 g másla
- 250 g sýru mozzarella
Pracovní postup:
- Cibuli a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme česnek, krátce ho osmažíme a vmícháme maso, které zprudka opečeme. Když začne být maso sypké, přidáme rajčata včetně šťávy, sůl, pepř, tymián a lístky oregana.
- Směs přiklopíme a dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Poté odkryjeme a mícháme do zhoustnutí.
- Mezitím bagety nakrájíme šikmo na plátky. Potřeme je máslem, rozložíme na plech a v troubě předehřáté na 200 °C opečeme dozlatova. Potom na ně rozdělíme masovou směs, mozzarellu nakrájenou na plátky a zapečeme pod rozehřátým grilem. Toasty podáváme dozdobené čerstvými lístky oregana.