Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky
Umíte českou vánoční omáčku? Podělte se o vánoční recepty a vyhrajte
Advent začíná a vánočně je proto laděný i další díl Herbáře České televize. Kateřina Winterová s...
Udělejte radost svému muži i sobě salátem „veselý ptáček“ a vyhrajte
I když se mnoho mužů netváří na salát na talíři zrovna nadšeně, celerový salát by je mohl...
Čtenářský recept: Svatomartinské loupáčky
Loupáčky peču na slavnostní tabuli dětem,většinou jim uvaříme kotel kakaa, vyndáme z lednice kostku...
Zaklechtaná slepice se špeclemi chutná jako od babičky a není pracná
Připravte si lahodný nedělní oběd podle receptu Lindy a Kateřiny z kuchařského Herbáře. Pokud se...
Rybová s Winterovou pečou dezert z dýně. Pošlete váš recept a vyhrajte
I Češi už propadli kouzlu dýní a jejich úžasné variability. Linda s Katkou připraví v dalším díle...
Vyzkoušejte si multifunkční parní troubu. Vepřové upeče i s kůrkou
Vaření v parní troubě je zdravé a uchová nám spoustu živin a vitaminů. Ale pro vepřovou s knedlíkem...
Jablka nadívejte ořechy, zapečte do žemlovky nebo opijte do koláče
Vůně a chuť jablek neodmyslitelně patří k podzimu. Pokud už vás omrzel štrúdl, vyzkoušejte jablečný...
Zdeněk Pohlreich s manželkou: Nejradši jíme v cizině, kde lidé nečumí
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se podruhé oženil před třemi lety. Jeho manželka Zdeňka prozradila, že...
Mezi nejlepšími restauracemi už nedominuje jen Praha, Morava dotahuje
V prestižní soutěži Top restaurace se na první příčce umístila pražská Le terroir. Vysoko se letos...
Léto chutná po ovoci: knedlíky,sladké rizoto i džem z jahod či meruněk
Už nevíte, co s úrodou jahod a meruněk? Uvařte si lahodné tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou,...
Plzeňka nic moc, Black Horse je dobrý. Projekt hodnotí liberecké restaurace
Kamarádi Jakub s Adamem rozjeli na sociálních sítích projekt zvaný Kde se najíst v Liberci. Každý...
Hoďte na gril roštěnec, kotlety a kuře v jamajské či citrusové marinádě
Grilovací sezona je v plném proudu. Horké dny lákají k posezení na terasách a zahrádkách, z...
Modrava má už i malý pivovar a vlastní pivo. Ale ne díky Bakalovi
Šumavskou rekreační obec Modrava "neobjevil" jen Zdeněk Bakala. Učarovala už Karlovi...
Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin
Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti....
Chřest vám zachutná ve slaném koláči, rizotu nebo s těstovinami
Netrpělivě očekávaná sezona českého chřestu začíná letos díky mírné zimě a sluníčku skoro o měsíc...
Doufám, že muž prozřel, říká první dáma o Zemanově diabetu
Posun ve vnímání diabetu vidí u svého muže první dáma Ivana Zemanová. Prezidenta, který je lehký...
Staročeská kuchyně je pracná, ale pomalu se vrací, říká hradecký kuchař
Kuchař Jiří Eichner z Hradce Králové připomíná, jak skvěle se v Čechách vařilo ještě v 19. století....
Spor o nejlepší tatarák nemůže mít vítěze. Jak chutná belgická variace
Tatarský biftek a spousta otázek do diskuse. Má se míchat už v kuchyni, nebo servírovat...
S útoky začal Pohlreich, lidé to jenom přebírají, říká Jiří Babica
Televizní kuchař Jiří Babica dlouhodobě rozděluje národ. Jedni jeho kulinářské postupy oceňují,...
Ochutnejte české a moravské kraje: kyselica, cvibak a oharková omáčka
Pro gastronomické zážitky nemusíte za hranice. České, moravské i slezské kraje nabízejí spoustu...
Neslyšící kuchařky z Hradce dobyly evropskou kuchyni a přivezly medaile
Kuchařské učenky Jana Dvořáková a Helena Tatárová, které studují na hradecké škole pro sluchové...
Vitana je na prodej. Češi si vaří sami a polévky z pytlíku nekupují
Bujony, dochucovací směsi, instantní polévky vycházejí v českých kuchyních z módy. I proto se v...
Knedlíky, kam se podíváš. Ve Varech budou mít festival
V pátek a v sobotu si milovníci knedlíků přijdou v Karlových Varech na své. V centru města se totiž...
Knedlíky jsou tragické. Chlouba české kuchyně v testu MF DNES pohořela
Bramborové knedlíky bez brambor, mouky a vajec. Že to nejde? Někteří výrobci knedlíků to dokážou....
Brambory ani zelí letos nejsou žádná sláva. Ale moštu bude dost
Úroda některých plodin, bez kterých se česká kuchyně neobejde, letos nebude valná. Například...
Bezpečný tatarák jako lahůdka bez desítek zbytečných dochucovadel
Tataráky, jak je známe z českých hospod, jsou podle šéfkuchaře Miroslava Kuchaře parodií. Ohromné...
Šéfkuchař se přesunul z Brna na Čeladnou. Dokáže kouzlit i s kyselicou
Michal Göth je v gastronomii pojem. Uspěl například v prestižním Maurerově výběru nejlepších...
Absolutním vítězem soutěže S.Pellegrino se stala restaurace Le terroir
Soutěž restaurací je českou odnoží mezinárodní ročenky The World 50 Restaurants. Soutěží se v...
Sladké hříchy v českých kuchyních. Podívejte se, co zavinily babičky
Ze sladkých hříchů mívá potěšení celá rodina. A že se jich v domácnostech čtenářů iDNES.cz našlo! ...
Na Špilberku se sešli gurmáni. Mlsali ústřice, humry i sarančata
Nejlepší kuchařští mistři zahájili v pátek dlouho očekávaný druhý ročník festivalu skvělého jídla –...
Na Apetit festivalu bude vařit i držitel michelinské hvězdy Sahajdák
Od kuchaře, který získal michelinskou hvězdu, tedy nejprestižnější mezinárodní ocenění, se budou...
Divila jsem se, proč po tátovi chtěli autogram, říká dcera Ivana Lendla
Ve dvanácti se divila, proč po jejím tátovi chtějí lidé na ulici podpis. Brzy však zjistila, že...
Veďte děti k lásce k jídlu odmala. Nebo je aspoň vezměte na gastrovýlet
Na tento víkend a další týden už meteorologové konečně slibují hezké počasí, tak je tu ideální...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny