Absolutním vítězem soutěže S.Pellegrino se stala restaurace Le terroir

aktualizováno 
Soutěž restaurací je českou odnoží mezinárodní ročenky The World 50 Restaurants. Soutěží se v několika kategoriích, například Česká kuchyně, Evropská kuchyně či Fine Dining.

Zahrádka restaurace Le Terroir | foto: S.Pellegrino

Prémiové italské minerální vody S.Pellegrino a Acqua Panna jsou patronem vyhlášené mezinárodní ročenky The World 50 Restaurants, v Čechách pak lokálního výběru S.Pellegrino & Acqua Panna Top restaurace. A ta vyhlásila výsledky pro rok 2013. Absolutním vítězem se stala, stejně jako loni, restaurace Le terroir, které vládne šéfkuchař Jan Punčochář.

Fotogalerie

Restaurace hodnotili v průběhu roku recenzenti, kteří byli opakovanými hosty soutěžících podniků. Le terroir obsadila rovněž první místo v kategorii Fine Dining, druhá se umístila restaurace hotelu Alcron, z třetího místa se raduje Elegantes.

Nejlepší restaurací s evropskou kuchyní zvolili recenzenti podnik La Finestra In Cucina, kterou vede Riccardo Lucque, druhá skončila Pasta Fresca, bronz získal Divinis.

V kategorii Světová kuchyně zvítězil šéfkuchař Paul Day a jeho podnik Sansho, stříbro si odnáší Restaurante Brasileiro U Radnice, třetí skončilo holešovické SaSaZu.

České kuchyni vévodí restaurace Hotelu Diana, druhé místo patří restauraci Na Pekárně, třetí místo si odnáší Zdeněk Pohlreich a jeho Café Imperial.

Hodnotily se také nejlepší bary a pivnice. U barů zvítězil Hemingway Bar, druhý byl Tretter’s, třetí Black Angel’s Bar. V kategorii pivnic si první místo odnáší Plzeňská restaurace u Bansethů (Sousedský pivovar Bašta), druhá skončila tradiční pivnice U zlatého tygra, třetí pak Lokál U Zavadilů.

Autor:
  • Nejčtenější

Tragédie v přírodě. Žirafa usmrtila své mládě při obraně před lvicí

Scénu nafotil jihoafrický fotograf Mike Dexter, který zároveň působí jako průvodce v přírodních parcích. Žirafa se...

Premium

Kouzlil u Horníčka, Hlaváčové zničil kytku. Teď zametám, říká Větvička

Přestože Václav Větvička už překročil osmdesátku, denně dojíždí do zámeckého parku ve Štiříně, který deset let vedl....

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá tradiční podzimní ovoce,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lapinkoira je věčně usměvavý přizpůsobivý pes, dodnes pase stáda sobů

Lapinkoira, netradiční finské plemeno s krkolomným názvem, se v Česku začíná těšit oblibě. Mezi chovateli a majiteli...

Premium

Konzumace jídla několikrát denně je klišé, tvrdí výživový poradce Fořt

Napsal více než dvacet knih o zdravém životním stylu a boji s obezitou. Petr Fořt tvrdí, že žádný obecně platný návod...

Premium

Test celoročních pneumatik. Jak si vedou za sucha, za mokra a na sněhu

K celoročním pneumatikám výrobci přistupovali po dlouhá léta macešsky. Konečně se však vrátily do jejich přízně....

Premium

Pes celý život čeká na to, až ho někdo sprdne, říká veterinář

Do své ordinace v centru Prahy dochází den co den už 22 let, aby znovu na nohy postavil čtyřnohé domácí mazlíčky. „I...

  • Další z rubriky

VIDEO: Kimči nejen pro vegany. Prostá dokonalost nadupaná vitaminy

Kimči je korejská národní obdoba obyčejného českého kysaného zelí. Přes zimu se ho vyplatí zařadit do jídelníčku, tolik...

Šéfkuchař, který přestal křičet. Lepší je se domluvit, míní mistr aranžování

Petr Svoreň o sobě říká, že je od přírody poněkud zrychlený. Poslední roky působí jako Executive Chef Hotelů Akademie....

Z hlívy ústřičné uděláte dršťkovou i řízek. Navíc vám posílí imunitu

Hlíva ústřičná má lahodnou chuť s příjemně jemným houbovým aroma a právě v tomto období ji můžete najít nejen v lese,...

Úzké nášlapy, špatná volba typu: na co si dát pozor při opravě schodiště

Pokud schodiště zabírá moc místa, už se nehodí k novému nábytku nebo se vám po něm hůř chodí, pusťte se do přestavby...

Najdete na iDNES.cz