Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Svátky jara lákají na nadívané křepelky, archivní vína i trhy

29. března 2013

I za sychravého počasí si můžete užít příjemné svátky jara, zejména za pomoci teplých nápojů a...

Velikonoční beránek třikrát jinak: cuketový, makový i s uzeným masem

28. března 2013

Bez upečeného voňavého beránka by české Velikonoce ani nebyly Velikonocemi. Každá rodina má na tuto...

Gastrotipy: víno, pivo, zabijačka i voňavý příslib Velikonoc

15. března 2013

Jaro už se blíží, i když zatím velmi opatrně. Kdo se na něj těší, může ho zatím ochutnat v tekuté,...

Babica o výrocích Zdeňka Pohlreicha: Mám dost gastronomické inkvizice

Jiří Babica
13. března 2013  12:43

Známý kuchař Jiří Babica teď vaří i v rádiu. Jako host Dámského klubu na Frekvenci 1 si vzal na...

Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař

5. března 2013

Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních...

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

16. února 2013

Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...

Tipy na víkend: Valentýnský pivní masakr, vinné sklípky i zabijačka

15. února 2013  2:27

Období českého tradičního masopustu nám sice trochu narušily importované romantické oslavy svatého...

Školní jídelna a blafy? Kdepak, inspirujte se tam, kde UHO nevaří

13. února 2013  14:36

Žádná "univerzální hnědá omáčka" s kolínky. Ve škole si děti mohou také pochutnat, což dokládají i...

Pohlreich: Svíčkovou bych nejraději zakázal, časem umře stejně sama

Zdeněk Pohlreich s Romanem Vaňkem za zády zapáleně přednáší o jednoduchých...
8. února 2013

Do dvaceti let po svíčkové neštěkne ani pes, tvrdí Zdeněk Pohlreich. Tradiční česká kuchyně mu...

Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel

2. února 2013  1:23

K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě...

Kam za dobrým jídlem? Na masopust, do Beskyd nebo do karnevalové Prahy

1. února 2013  10:15

Začátek února je tradičně spjatý s dobou masopustů a maškarních rejů, kde o dobré jídlo a pití není...

Masopust, zelí i pálenka. Konec ledna je příležitostí k hodování

18. ledna 2013

Někdo jezdí v lednu na lyže, jiný raději za dobrým jídlem a pitím. Pokud patříte do té druhé...

Gastrotipy: Znojmo láká na víno a jazz, Praha na michelinskou kuchařku

4. ledna 2013

Jestli jste po svátcích hojnosti nezanevřeli na dobré jídlo, můžete se i v lednu těšit na spoustu...

České kuchařské knihy se zúčastní světového finále kuchařských Oscarů

28. prosince 2012

Šest českých kuchařek se zúčastní soutěže Gourmand World Cookbook Awards. Jsou mezi nimi i knižní...

Letos zkuste třeba kapří hranolky, říká gurmán Pavel Maurer

23. prosince 2012

"Kapra jsem bohužel jedl většinou špatně udělaného, bahňáka, rozměklotinu. Musím říct, že znám málo...

Jezte ryby i mimo svátky. Nejzdravější je tuňák, dietní zase platýs

22. prosince 2012

Vánoce rovná se v mnoha rodinách kapr. Někteří se na něj těší, jiní ho jedí se zapřením. Ale...

Tipy na gastrovýlety: vánočka z Písku, pivní klání i farmářský trh

21. prosince 2012

Vánoce už jsou takřka na dohled, čekání na Ježíška ale nemusíte prosedět doma. Před svátky, během...

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

20. prosince 2012

Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí...

Hrnkové linecké, měkké perníčky a další cukroví, co pečeme na Jarmark

15. prosince 2012

Pokud se chystáte na náš nedělní Jarmark, budete moci na stánku Nadace Terezy Maxové dětem ochutnat...

Výsledky soutěže o nejlepší cukroví: vybíráme deset vítězek

10. prosince 2012  16:28

Ze zhruba stovky receptů na pečené i nepečené cukroví, které jste zaslali do naší vánoční čtenářské...

Ochutnejte advent: trhy na Výstavišti, den Matky Země a Ježíšek

7. prosince 2012

Pokud jste se rozhodli zasvětit adventní čas něčemu příjemnějšímu, než je předvánoční úklid nebo...

Tradiční i méně obvyklé recepty na vánoční cukroví, které vás nadchnou

30. listopadu 2012  8:48

Do Štědrého dne zbývá už jen necelý měsíc. Je tedy nejvyšší čas povolat do stavu pohotovosti vály,...

Gastrotipy na výlet: Zabijačka i adventní slavnosti

23. listopadu 2012

Máte chuť na jitrničku, jelítko nebo tlačenku? Nebo už chcete zažít vánoční pohodu a ochutnat první...

Nejlepší dorty podle našich babiček: čokoládový, ořechový a tvarohový

10. listopadu 2012  4:08

Čekáte o víkendu návštěvu, nebo si chcete jen osladit život? Zkuste si připravit jeden z...

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

1. listopadu 2012

Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho...

Poslední šance: Zapojte se do soutěže o nejlepší vánoční recept

31. října 2012,  aktualizováno  17.11 17:40

Už za několik dní končí soutěž o nejlepší rodinný recept na vánoční cukroví. Pošlete ten svůj...

Co vařit o víkendu k obědu? Opijte králíka koňakem či vínem

27. října 2012

Králíka na smetaně přenechte babičce, vy tradiční venkovské maso zalijte vínem a koňakem....

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26. října 2012

Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba...

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

13. října 2012  14:10

Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete...

Opustila jsem syna a odjela do USA dělat šatnářku, říká oceněná Češka

12. října 2012  3:02

V Americe jí říkají Georgina, protože Jiřina se Američanům těžko vyslovuje. Přesto Jiřina...

Na Moravu za božolé, do Prahy na dorty a na ostravský hrad pro pivo

12. října 2012

Předpovědi slibují teplotně spíše nadprůměrný týden, tak posedávání u kamen ještě na chvíli odložte...

Švestky třikrát jinak: marinované, jako omáčka k masu i v perníku

6. října 2012  8:02

Jednou z nejbáječnějších chutí podzimu jsou švestky, slívy neboli kadlátka. Nejlepší jsou...

Poradny