Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky
Svátky jara lákají na nadívané křepelky, archivní vína i trhy
I za sychravého počasí si můžete užít příjemné svátky jara, zejména za pomoci teplých nápojů a...
Velikonoční beránek třikrát jinak: cuketový, makový i s uzeným masem
Bez upečeného voňavého beránka by české Velikonoce ani nebyly Velikonocemi. Každá rodina má na tuto...
Gastrotipy: víno, pivo, zabijačka i voňavý příslib Velikonoc
Jaro už se blíží, i když zatím velmi opatrně. Kdo se na něj těší, může ho zatím ochutnat v tekuté,...
Babica o výrocích Zdeňka Pohlreicha: Mám dost gastronomické inkvizice
Známý kuchař Jiří Babica teď vaří i v rádiu. Jako host Dámského klubu na Frekvenci 1 si vzal na...
Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař
Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních...
Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele
Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...
Tipy na víkend: Valentýnský pivní masakr, vinné sklípky i zabijačka
Období českého tradičního masopustu nám sice trochu narušily importované romantické oslavy svatého...
Školní jídelna a blafy? Kdepak, inspirujte se tam, kde UHO nevaří
Žádná "univerzální hnědá omáčka" s kolínky. Ve škole si děti mohou také pochutnat, což dokládají i...
Pohlreich: Svíčkovou bych nejraději zakázal, časem umře stejně sama
Do dvaceti let po svíčkové neštěkne ani pes, tvrdí Zdeněk Pohlreich. Tradiční česká kuchyně mu...
Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel
K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě...
Kam za dobrým jídlem? Na masopust, do Beskyd nebo do karnevalové Prahy
Začátek února je tradičně spjatý s dobou masopustů a maškarních rejů, kde o dobré jídlo a pití není...
Masopust, zelí i pálenka. Konec ledna je příležitostí k hodování
Někdo jezdí v lednu na lyže, jiný raději za dobrým jídlem a pitím. Pokud patříte do té druhé...
Gastrotipy: Znojmo láká na víno a jazz, Praha na michelinskou kuchařku
Jestli jste po svátcích hojnosti nezanevřeli na dobré jídlo, můžete se i v lednu těšit na spoustu...
České kuchařské knihy se zúčastní světového finále kuchařských Oscarů
Šest českých kuchařek se zúčastní soutěže Gourmand World Cookbook Awards. Jsou mezi nimi i knižní...
Letos zkuste třeba kapří hranolky, říká gurmán Pavel Maurer
"Kapra jsem bohužel jedl většinou špatně udělaného, bahňáka, rozměklotinu. Musím říct, že znám málo...
Jezte ryby i mimo svátky. Nejzdravější je tuňák, dietní zase platýs
Vánoce rovná se v mnoha rodinách kapr. Někteří se na něj těší, jiní ho jedí se zapřením. Ale...
Tipy na gastrovýlety: vánočka z Písku, pivní klání i farmářský trh
Vánoce už jsou takřka na dohled, čekání na Ježíška ale nemusíte prosedět doma. Před svátky, během...
Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky
Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí...
Hrnkové linecké, měkké perníčky a další cukroví, co pečeme na Jarmark
Pokud se chystáte na náš nedělní Jarmark, budete moci na stánku Nadace Terezy Maxové dětem ochutnat...
Výsledky soutěže o nejlepší cukroví: vybíráme deset vítězek
Ze zhruba stovky receptů na pečené i nepečené cukroví, které jste zaslali do naší vánoční čtenářské...
Ochutnejte advent: trhy na Výstavišti, den Matky Země a Ježíšek
Pokud jste se rozhodli zasvětit adventní čas něčemu příjemnějšímu, než je předvánoční úklid nebo...
Tradiční i méně obvyklé recepty na vánoční cukroví, které vás nadchnou
Do Štědrého dne zbývá už jen necelý měsíc. Je tedy nejvyšší čas povolat do stavu pohotovosti vály,...
Gastrotipy na výlet: Zabijačka i adventní slavnosti
Máte chuť na jitrničku, jelítko nebo tlačenku? Nebo už chcete zažít vánoční pohodu a ochutnat první...
Nejlepší dorty podle našich babiček: čokoládový, ořechový a tvarohový
Čekáte o víkendu návštěvu, nebo si chcete jen osladit život? Zkuste si připravit jeden z...
Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem
Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho...
Poslední šance: Zapojte se do soutěže o nejlepší vánoční recept
Už za několik dní končí soutěž o nejlepší rodinný recept na vánoční cukroví. Pošlete ten svůj...
Co vařit o víkendu k obědu? Opijte králíka koňakem či vínem
Králíka na smetaně přenechte babičce, vy tradiční venkovské maso zalijte vínem a koňakem....
Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba...
Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč
Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete...
Opustila jsem syna a odjela do USA dělat šatnářku, říká oceněná Češka
V Americe jí říkají Georgina, protože Jiřina se Američanům těžko vyslovuje. Přesto Jiřina...
Na Moravu za božolé, do Prahy na dorty a na ostravský hrad pro pivo
Předpovědi slibují teplotně spíše nadprůměrný týden, tak posedávání u kamen ještě na chvíli odložte...
Švestky třikrát jinak: marinované, jako omáčka k masu i v perníku
Jednou z nejbáječnějších chutí podzimu jsou švestky, slívy neboli kadlátka. Nejlepší jsou...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny