Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpovídá MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
Dobrý den. 1.5 jsem měla s přítelem pohl.styk. udělal se do mne . Už jsem si dělala několik testů ale ukazují mi stále jen jednu čárku. Je možné že bych těhotná nebyla ? Nebo se to ukazuje později ?
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test odhalí dle své citlivosti těhotenství po 12-14 dnech od početí.  Takže 16 dní po styku by musel být v případě gravidity test pozitivní
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den,
s přítelem jsem měla pohlavní styk 13. den cyklu, dále pak 25. den cyklu, těhotenské testy jsou negativní, mohu být těhotná?
Apolena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Záleží na časovém odstupu. Test dokáže potvrdit dle své citlivosti graviditu po 10-15 dnech od styku
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pan doktor. Chcem vas poprosit o radu. Na 29 den cyklu som mala pohlavny styk, na 30. den som dostala menstruaciu. 14 dni po styku a 16 dni po styku som si robila tehotensky test, ten druhy uz nebol z ranneho mocu, vysledky negativne. Je mozne, ze by som bola tehotna. Je potrebne este testy opakovať? (Na 14 den cyklu som mala pozitivny ovulacny test) Ďakujem za vaš čas a ochotu.
Maria
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství je podle mne na 99,9% vyloučené. Test není třeba opakovat
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den mam otazku poslední menstruaci jsem měla 17.3 a skončila 21.3 a s přítelem jsme měli 23.3 sex bez ochrany byl jen chvilku pak si nasadil kondom a pokračovali jsme a udělal se až do kondomu ale když byl bez ochrany tak byl umytý a neměl na sobě nic nebylo nic na něm ani po vytažení je možné otěhotnět ? a 9.4 jsem si dělala test a byl negativní a ted na sobě citím příznaky menstruace a jako by měli přijít tak se ptam jestli se mam něčeho obavat nebo si udělat ještě test?
Děkuji za odpověď
Blanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při negativním testu 17 dní po styku je těhotenství vysoce nepravděpodobné
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, je pravda že těhotenský test odhalí zamlčené těhotenství? Nebo alepon napoví? Děkuji
Olga
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenský test prokazuje těhotenství. Posoudit jeho vývoj ale neumí. Bude pozitivní i u zamlklé gravidity
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli je možné si udělat těhotenský test během menstruace, když se velice slabá a mám ji 1 den.
alice
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test z moče je možné provést i při menstruaci
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den chtela bych se zeptat zda se da zjistit těhotenství se steru ?
Anicka ma
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Teoreticky se z některého typu stěru dá gravidita poznat nebo na ni vyslovit podezření. Běžně se ale stěry k průkazu těhotenství neužívají. 
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den. Poprosila by som vas o pomoc. Posledna menstruacia zacala 22.11. Pohlavny styk bol 30.11 a 1.12 bez ejakulacie vo mne . Dalsi pohlavny styk bol 9.12 s ejakulaciou do posvy. Robila som si tehotensky test 22.12 ktory vysiel negativny a 24.12 som mala slabu druhu ciarku. 26.12 bola druha ciarka uz silnejsia. Prosim viete mi poradit resp.povedat ktory styk je pravdepodobny pri otehotneni? Velmi dakujem za odpoved.
Anonym 4445
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Záleží na citlivosti testu a řadě okolností- jako je např. koncentrace moče, správný či nesprávný vývoj embrya aj. Pozitivita se objevuje v rozmezí 10-15 dnů od početí, výjimečně až později. Takže jste pravděpodobně otěhotněla až ze styku 9.12.  Přesnější dataci umožní UZ vyšetření
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, mám nepravidelnou menstruaci a v době kdy jsem již byla ve 30 dni cyklu nám s přítelem praskl kondom. Projistotu jsem si do hodiny vzala tabletu EllaOne. Teď jsou to již dva týdny po styku, všechny těhotenské testy mi vycházejí negativní, jen jsem stále nedostala menstruaci. Je těhotenství stále možné (popřípadě po jak dlouhé době ho bude možné vyloucit) a je takové zpoždění/vynechání menstruace po uziti pripravku EllaOne v pořádku? Předem děkuji za odpověď.
Jana Valová
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jsou-li testy po 2 týdnech negativní, je těhotenství prakticky vyloučené. Podobné "rozhození" cyklu není nic neobvyklého
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore, dělala jsem si před týdnem těhu test, o víkend znovu a vyšli pozitivní. Sice silná a slabší čárka, ale i tak dost výrazné. Neměla jsem na den přesnou MS. Dle poslední MS - což bylo jen lehké špinění by jsem měla být v 6tt - za chvíli skoro 7tt. Kdy je vhodné navštívit gnekologa? nechci vypadat jako plašan, je to naše první dítě. Zatím mám typické příznaky, nechutenství, nateklá prsa
Wiolina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Intenzita zbarvení testovací čárky má spíše jen orientační význam. Přesto bych ale očekával, že po týdnu bude zbarvení intenzívnější, srovnatelné s druhou čárkou.  Proto bych pro jistotu návštěvu lékaře příliš neodkládal.  Myslím, že je vhodná ještě tento týden. Jen UZ vyšetření a případně odběr krve na stanovení HCG potvrdí, že vše probíhá jak má.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, dělala jsem si 2x těhotenský test a vyšli mi oba jedna jasná a druhá méně jasná čárka. Chci se tedy zeptat, to značí začátek těhotenství nebo se to stává? případně kdy je vhodné navštívit gynekologa? Kromě únavy, divných pocitů v břiše a občasnému nechutenství žádné problémy nemám Je mi 23 let a jedná se o naše první dítě. Děkuji
Umpalumpa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Pozitivní test, byť jen se slabou čárkou, je jednoznačně signálem těhotenství. Doporučuji test v odstupu několika dní opakovat. Bude-li čárka intenzívnější, gynekologa navštivte za cca 2 týdny. V případě, že by čárka byla stále jen nevýrazná nebo by se přidaly nějaké obtíže, lékaře raději navštivte dříve. 
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den, chci se zeptat zda negativni tehotensky test 3 tydny po styku staci k vylouceni tehotenstvi. MS jsem dostala, jenom ve me neustale hloda nejistota.
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Pomineme-li možnost  chyby testu, která je velmi vzácná, je těhotenství vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den pane doktore
S partnerem se snažíme o miminko 24.2 probehla ovu den pred byl styk Ms mi prisla 10.3 trvala pouze 3 dny jindy ji mívám díl poboliva me v podbřišku ,pali zaha sem docela nafoukla delala sem si tehotensky test ten mi vysel pozitivne teda myslim byl tam slaby duch co myslite je možné ze doslo k otehotneni ?
Gabuska
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Otěhotnění je možné, ba pravděpodobné. Myslím, že je vhodné, abyste navštívila gynekologa. Jen na základě vyšetření je možné rozhodnout přesně, zda jde opravdu o těhotenství a zda se správně vyvíjí.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli my test může už něco ukázat 4 dny po vynecháni MS. Poslední jsem měla 26.2.2019 a mám ji po 25 dnech to znamená že jsem měla dostat 23.3. a nic jsem nedostala ani 26.3. děkuji za odpověď
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test z moče odhalí těhotenství po 12-14 dnech od početí. Takže při vynechání menstruace by již měl být ve většině případů početí pozitivní. Výjimkou je, pokud by k otěhotnění došlo až třeba 20. den cyklu. To je ale poměrně vzácné
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den,
Dekuji za rychlou reakci. Stale mam obavy, tak jsem se radsi objednala k lekari na pristi tyden, to by odpovidalo 10-11tydnu od styku. V takto dlouhem odstupu by na UZ muselo byt 100% tehotenstvi videt? Nebo si myslite, ze i v tom 7tt by bylo poznat tehotenstvi a mam zbytecne obavy? Dekuji
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
I s ohledem na negativní testy jsou Vaše obavy podle mne opravdu zbytečné
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test

Dobry den.
Mela bych dotaz, pred 2 mesici jsem mela posledni pohlavni styk, od te doby 3x menstruace, ale slabsi nez obvykle (krvaceni bylo spise vecer, vc.odlucujici sliznice), delala jsem si proto spoustu tt testu (posledni delany z ranni moci dva mesice od styku), ale vsechny negativni. 50 dni od rizikoveho styku jsem byla na gynekologii, vysetreni vc. vagin.ultrazvuku, vse v poradku. Myslite si, ze by jiz bylo tehotenstvi na ultrazvuku 50 dni od styku videt? Cetla jsem, ze nemusi byt tehotenstvi poznat ani v 8tt. Muzu tedy stoprocentne vyloucit tehotenstvi a jsou dalsi tt testy zbytecne? Dekuji
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství považuji na 99,9% za vyloučené.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, dnes je tomu 22 dní po nechráněném styku, menstruaci už mám zpožděnou 10 dní, ale těhotenský test už 3krát negativní, je ještě šance být těhotná ?
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při negativních testech v odstupu 3 týdnů od styku je těhotenství vzniklé z tohoto styku extrémně nepravděpodobné
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobrý den chtěla bych se zeptat s přítelem jsme měli nechránění sex týden v kuse ale byl přerušovaný neudělal se do mě ,ale menstruaci jsem nedostala a bolí mě v podbřišku a prsa také po týdnu jsem si udělala TT a byl negativní menstruaci stále nemám myslíte že jsem těhotná ? předem děkuji za odpověd
xxx
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství nelze vyloučit. Po týdnu je na test z moče brzy.  Smysl má až za 2 týdny po početí.
Příčina potíží ale může být i jiná
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobrý deň, včera som bola na vyšetrení u gynekológa, menštruácia mi mešká 7 dní, pichol mi agolutin a robil mi aj vyšetrnie ultrazvukom (posledný styk som mala presne pred 40 dňami, tehotenské testy 4, všetky negatívne) môžem s určitosťou vylúčiť tehotenstvo, keď ani UZ tehotentvo neukázal a od rizikového styku je už viac ako 5 týždňov?
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství považuji při 4 negativních testech v takto dlouhém odstupu od styku za prakticky vyloučené.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Pan doktor, uz som vam dnes pisala, ze ci je mozne napriek silnej menstruacii tehotenstvo, dnes je 14 dni po styku a test bol negativny, len ma matie nutkanie na mocenie, bolest pri moceni nemam, je este lepsie test zopakovat, som po viroze, neviem ci to moze byt tym.....Vdaka za vas cas a ochotu....
Maria
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Může jít o důsledek virózy. těhotná velmi pravděpodobně nejste.  Chcete-li max jistou, test zopakujte za 2-3 dny.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobre rano pane doktore,
pohlavni styk jsem mela pred 2 mesici, menstruci vice jak pred mesicem od te doby vsechny testy 4 od ruznyc vyrobcu negatiovni. Cetla jsem na diskuzich maminek ze nektre mely i kdyz byly ve 3 meisci tehotenstvi negativni testy a menstrucaci a byly tehotne, je to mozne??
Mam silene nateka prsa
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Podle mých zkušeností je při opakovaně negativních testech provedených v odstupu více než dva týdny od styku gravidita na 99,9% vyloučená
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobrý deň, 13. januára (13.1) som mala nechránený pohl. styk, na druhý deń mi prišla menštruácia (ale pre istotu som v ten deň užila tabletku Escapelle), menzes trval 7 dní, ďalšia očakávaná menštruácia mala byť 14.2., mešká mi teda 3 dni, robila som si tri testy a všetky negatívne, môžem byť tehotná? (keď od styku ubehlo už 35 dní, testy negatívne, menštruácia však ešte neprišla), ďakujem za odpoveď
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
3 negativní testy v takto dlouhém odstupu od menses s vysokou spolehlivostí vylučují těhotenství
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den pane doktore,

posledni styk jsem mela 15.12., posleni menstruci mi zacala 08.01.. Delala jsem si testy a byly negativni. Ted v unoru stale na menstruaci cekam a nikdy. Mam pocit, ze se mi za tu dobu zvetsila prsa a pribrala jsem na vaze... Je mozne ze bych byla opravdu tehotna?
Daniela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při opakovaně negativních testech je těhotenství extrémně nepravděpodobné
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den.. chtela bych se zeptat ..
MS sem mela 13.1.
20.1. Jsem mela plodny den + styk
Ovulaci den pred stykem.. kdy je vhodny cas na tehotensky test?
Andulina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test z moče je vhodný po 2 týdnech od styku.
MUDr. Jan Šulc
P.S. Pokud byl první den menstruace 13.1., je velmi nepravděpodobné, že by ovulace byla již 19.1.
těhotenský test
Dobrý den chci se zeptat mám nasadit norethisteron a nevím jestli nejsem těhotná?na test je ještě brzy a nevím jestli z krve se to dá zjistit cca 7dni od ovulace.bojim se aby to neuzkodilo plodu děkuji za odpeved
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Na test je ještě brzy. Šance na průkaz početí je nejdříve cca 10 dní po ovulaci.
Riziko užívání Norethisteronu je včasném těhotenství  poměrně malé, ale vždy je lepší neužívat žádné léky.  Jednoznačný postup ale neporadím. Nevím, proč máte Norethisterno užívat ani netuším, jaká je pravděpodobnost, že jste těhotná.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dekuji za vasi rychlou odpoved. Ja je urcite neprodelala , tak mam velke obavy. A co by se mohlo stat ? Stalo by se neco urcite s miminkem ? Do kolektivu radeji nechodime, ale deti do skoly musi :/
Moc Vam dekuji P.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den ještě jednou
Myslím, že musíte být očkována. Můžete to zjistit v očkovacím průkazu. Nebo se dá vyšetřit hladina protilátek v krvi.
V případě, že byste onemocněla, záleží na průběhu onemocnění. V19. týdnu je již riziko vzniku nějaké vrozené vady menší než na počátku těhotenství
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat...
bohužel jsem si neuvědomila, že mám plodné dny, tedy den před a v den ovulace jsem měla sex s přítelem. Byl chráněný, ale ne od začátku asi minutu max dvě byl ve mně, max 5 zasunutí a poté si nasadil kondom. Udělal se poprvé bokem a podruhé ve mně, s kondomem. Mám od té doby hrozný strach a nervy, že mohu být těhotná. (24.12 byla ovulace a 25 poslední plodný den.). Menstruaci mám dostat 7.1 ,ale cítím se trošičku více nafouklá a mám citlivá prsa, bolí mne... mohou to být náznaky či jen premenstruační bolesti. Děkuji za odpověď
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Může jít pouze o vystupňované vnímání premenstruačních příznaků. Psychika jistě hraje roli. Těhotenství ale nelze na 100% vyloučit. Jistotu může přinést těhotenský test - ale až po 10-14 dnech od styku
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,

skoro celý život mám nepravidelnou menstruaci,až poslední tři měsíce jsem měla menstruaci pravidelnou,ale v prosinci se mensturace nedostavila,dělala jsem si těhotenský test a nic,ale pobolívá mě už týden v podbrisku,je to taková bolest jak kdyby měla přijit menstruace ale nic...mohu být těhotna?Děkuji
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S ohledem na negativní test těhotná nejspíše nejste. Vždy ale pro jistotu doporučuji test opakovat v odstupu několika dní
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobry den pane dochtore chtěla jsem se zeptat dne 14.11. jsem mnela menstruaci pak jsem mnela plodne dny od 25.11.do 29.11 stik z manželem sme mněly 28.11. podle vipočtu jsem mněla dostat mz 12.12 ale dostala jsem ji 9.12 mam to uplně hnedi na vložce ale kdys ce utiram tak krev je čista moje otazka zni mužu bit tehu i přesto že jsem to dostala a žadne přiznaki zatim nevidim mz dorazila dřive o 3 dny muže bit možnost že jsem v tom děkuji
amanda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství je poměrně nepravděpodobné, ale ne zcela vyloučené. Více řekne případně těhotenský test z moče.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
už dva roky pravidelně užívám antikoncepci. Asi před dvěma měsíci jsem užívala antibiotika a měla sex. Je možné být těhotná? Od té doby jsem menstruaci dostala už dvakrát-přesně v den, kdy ji dostat mám a byla poměrně silná jako obvykle.Na internetu jsem se dočetla, že je možné dostat menstruaci a i přesto být v jiném stavu. Je to možné? Poslední dobou mě trápí bolesti v podbřišku a občasný nažloutlý výtok. Tak nevím, jestli to můžou být příznaky těhotenství, nebo mám jen zbytečné obavy. Děkuji za odpověď.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Na 99% máte zbytečné obavy. Nejde o těhotenské příznaky. Jistotu Vám může přinést těhotenský test z moče, který se dá koupit v každé lékárně.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,

včera jsem Vám psala o tom těhot. testu po 3 měsících od styku - test je někdy jasně negativní, někdy mám dojem, že se na chvíli objeví čárka.. dvě menses po styku byly běžné, třetí trvala pouze 2 dny. Styk v srpnu byl bez ejakulace partnera. Myslíte, že testy stačí, není potřeba jít na odběr hcg z krve? Moje gynekoložka objednává za měsíc.... velmi děkuji, hezký den
Radka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Myslím, že testy z moče stačí. Ale, chcete-li max jistotu, nechte si odebrat test z krve.  Neměl by být problém si to dohodnout ze dne na den  buď u Vaší gynekoložky (odběr může provést sestra) nebo v některé laboratoři.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Velmi děkuji za Vaši odpověď - že po 3 měsících těhot. musí být test jasně pozitivní. Píšete, že po 3 měsících vyvíjejícího těhotenství... co to znamená? Že se to těhotenství nemusí vyvíjet?.. :o Ještě podotýkám, že styk v srpnu nebyl chráněný, ale zároveň bez ejakulace partnera...
Radka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Existují extrémně vzácné případy, kdy dojde k otěhotnění, těhotenství zanikne, ale přetrvává nízká hladina HCG. To ale ve Vašem případě můžete pustit z hlavy
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, prosím... v polovině srpna jsem měla poslední pohlavní styk, od té doby jsem dostala dvě běžné menstruace, ta listopadová trvala pouze 2 dny, což mě vyděsilo... dělala jsem si asi 5 těhot. testů, některé byly vyloženě negativní, u některých jsem měla dojem, že je ze začátku čárka, třeba po minutě se ztratí... kamarádka mi říkala, ať to neřeším a nehledám "duchy", že po třech měsících musí být test jasně pozitivní... trápí mě to. Co vy na to? Děkuji - otázka upravena poradcem
Radka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Po 3 měsících vyvíjejícího se těhotenství opravdu musí být test jasně pozitivní
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
DĚKUJI ZA VAŠI ODPOVĚD A CO MYSLITE CO JSEM PSALA ZA PŘIZNAKY MUŽOU BYT TEDA TEHOTENSKE ?? DIVNA CHUT V USTECH BOLEST PRSOU A SLABE POZITIV TEST DEKUJI
MIROSLAVA...
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ano, může jít o příznaky těhotenství. Může, ale nemusí ...
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
DOBRY DEN RADA BYCH SE PORADILA DNE 15.10 JSEM DOSTALA MENZEZ TEN TRVAL 4 DNÍ ZAČATKEM NOVEHO MNĚSICE JSEM POCITOVALA ZVLAŠTNÍ CHUT V USTECH NE VŽDY TRVALO TO ASI CC 5 DNÍ PAK TO VYSTRIDALO BOLEST HLAVY TAK MY TO NEDALO A DNES 13.11.2018 JSEM SI ZROBYLA TEHOTENSKY TEST MAMA TEST VIŠEL POZOTIV PO LIMITU ALE ČARKA BILA SLABUNKA ALE NEMUSELA SEM TO NEJAK NAKLANET VIDELA JSEM JI TAM MZ JSEM MNĚLA DOSTAT PODLE KARKULAČKY 12.11 TA ZATIM NEDORAZILA BOLEST PRSOU MAM TAKE ALE TO MIVAM I PŘED MZ PROSIM PORADTĚ ZA JAK DLOHO BY MNĚL BYT DOST JASNY TEST DEKUJI
MIROSLAVA ...
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Doporučuji test opakovat po 3 dnech
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
DOBRY DEN PANE DOCHTORE CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT PO JAKEM DNU VINECHANÍ MZ MUŽU TESTOVAT KDY SPRAVNĚ UKAŽE DVĚ ČARKY DEKUJI
TINA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test z moče spolehlivě odhalí těhotenství po 2 týdnech po početí
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den. 15 října jsem měla styk s použitím pharmatexu. Hned asi dva dny poté mi začalo být špatně od žaludku a nevolnost. Ale vím, že tak brzy v žádném případě to nemá souvislost s těhotenstvím. Menstruaci jsem dostala ten měsíc, tedy 20 října, ale dřív, což běžně nemívám a ještě to trvalo asi tři dny, než se rozjela, což je taky divné. Těhotenský test s citlivostí 10 jsem si dělala 9. listopadu a byl negativní. Ale už dva dny mě opět bolí žaludek a točí se mi hlava. Čekám, až teď v listopadu dostanu menses. Myslíte, že tyto souvislosti nesouvisí s těhotenstvím, když test negativní a nechráněný sex to nebyl ( ten pharmatex). Zatím nechci plašit a jít na gyn. A dítě právě neplánuji. Děkuji, Pavla
Pavla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při negativním testu po více než 2 týdnech od styku je těhotenství vysoce nepravděpodobné. Chcete-li maximální jistotu, testujte ještě 1x s testem jiného výrobce
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
Mám takový problém. Ráno mam po třetí den "hnědý" výtok doprovázený bolestí v podbřišku. Bolí mě prsa a když ležím na břiše, tak mám takový nepříjemný pocit. Možná to s tím nesouvisí, ale včera jsem šla se synem na malou procházku a při návratu zpět domů jsem pocitovala jak se mi "podlamuji" nohy. Je možné, že se jedná o těhotenství? Před dvěma dny test vyšel negativní. Pravidelně užívám antikoncepci. Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při negativním testu je těhotenství starší než 2 týdny velice nepravděpodobné. Příčinu Vašich obtíží na dálku bez možnosti vyšetření neposoudím. Neodezní-li potíže, navštivte lékaře
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, obě doktore,
22. 10. jsem měla dostat menstruaci, která se ale nedostavila, těhotenský test jsem si dělala 26.- negativní, dále 28. - opět negativní. Je pravděpodobnost, že jsem těhotná?
Děkuji za odpověď. Krásný den.
DOMINIKA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Testy z moče dokáží spolehlivě prokázat těhotenství vzniklé před 12-14 dny. Těhotná tedy nejspíše nejste, jedině byste musela otěhotnět těsně před termínem očekávané menstruace. To není příliš pravděpodobé, ale není to ani na 100% vyloučené.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý večer...mam trojdňové meskanie ms...avsak je to prvý mesiac po vysadeni Hak... v stredu mi vysli pozitívne teh.testy..dnes na vyšetreni mi bolo povedané ze sliznica je vysoko a krcok zavrety...ze to vyzerá na tehotnost..avsak hcg v krvi malo hodnotu iba 0,10..chcem sa opýtať ci je to rovnakých 10 ako 10 uvadzanych na testoch ako ich citlivosť..a ci je možné ze sa to este neukazalo v krvi ako malo...
Katarína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Koncentrace HCG se udává v množnství mezinároních jednotek v litru (IU/l)
Hodnota HCG v krvi 0,1 IU/l se bere jako negativní. Pak je ale obtížně vysvětlitelná pozitivita v moči. V krvi se HCG objevuje dříve než v moči a je v ní vyšší koncentrace než v moči. Takže v interpretaci jednoho z testů je nějaká chyba.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Pekny vecer pan doktor, na 29 a 31 den cyklu som mala pohlavny styk, na 37 den som dostala menstruaciu trvala 7 dni, 14 dni po druhom pohlavnom styku som si robila tehu test, bol negativny. Kolkokrat treba opakovat este test, aby som uz nemusela venovat pozornost pripadnemu tehotenstvu. Dakujem za vas cas a ochotu.
Tatiana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při normální intenzitě menses a negativním testu považuji otěhotnění z minulého cyklu za prakticky vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, už 5 let a 10 měsíců mám Mirénu. Od té doby jsem neměla menstruaci.Je mi 39 let. Poslední týden mám pocit, že cítím pohyby. Tak jsem si koupila těhotenský test a vyšla 1 čárka, 2x jsem ho opakovala. Pořád mám ale pocit, že cítím pohyby. Je možné, že jsem i s Mirénou a negativním testem těhotná? Děkuji
Marcela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při negativních testech je těhotenství starší než měsíc prakticky vyloučené.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Brali my krev do laborky a doktorka my poslala esemesku že jim vyšel slabě pozitivní krev jako těhoteský test
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
V tom případě jste nejspíše na počátku těhotenství. Více řekne případný opakovaný odběr a především UZ vyšetření v odstupu cca 2-3 týdnů
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
"dobry den,chci se zeptat,od minuleho-vydani antik.Dana- utery v pulce ovulace.. behem toho do pondelka x krat styk,je mi 29 muzu byt tehotna ?? vliv na placentu kdyz mimo mesicky to nema? nebo na vytvoreni cysty?? boleni v podrisku-palení,pocit nekdy na zvraceni,zvysena citlivost,najednou nechut na sex,zvysena funkce strev-plyny,naladovost,unavenost..... kdy delat si test?muzu byt tehotna? o jake pohlavi se muze jednat? cyklus mam 25denni ,posledni mesicky 30.9 ...... predem dekuji za odpoved na vysilujici otazky a krasny den preji a dekuji "
<br>
<br>toto jsem Vam nedavno posilala a
<br>CHCI SE ZEPTAT,TED JSEM BYLA NA WC A PRI UTIRANI JSEM MELA NARUZOVELY HLEN... CO TO PROSIM ZNAMENA??
<br> - otázka upravena poradcem
anonym -pokracovani-dotaz 2
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
dobry den,chci se zeptat,od minuleho-vydani antik.Dana- utery v pulce ovulace.. behem toho do pondelka x krat styk,je mi 29 muzu byt tehotna ?? vliv na placentu kdyz mimo mesicky to nema? nebo na vytvoreni cysty?? boleni v podrisku-palení,pocit nekdy na zvraceni,zvysena citlivost,najednou nechut na sex,zvysena funkce strev-plyny,naladovost,unavenost..... kdy delat si test?muzu byt tehotna? o jake pohlavi se muze jednat? cyklus mam 25denni ,posledni mesicky 30.9 ...... predem dekuji za odpoved na vysilujici otazky a krasny den preji a dekuji
anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná být můžete
Test má význam po 2 týdnech od styku.
Žádný vliv na tvorbu cyst nehrozí. Ani vývoj placenty není ovlivněn.
Pohlaví - buď chlapeček nebo holčička
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry vecer pan doktor, na 29 den cyklu som mala pohlavny styk, na 37 mi dosla menstruacia normalnej intenzity - silna, ale mam pocit, ze mam svrbenie bradaviek. Mam si urobit tehotensky test? aj v takomto prípade až 14 dní po styku. V prípade, že by išlo o tehotenstvo, neublíži menštruácia dieťaťu? Dakujem ya váš čas a ochotu.
Tatiana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test má opravdu smysl až po 2 týdnech. Krvácení je vždy signálem ohrožení těhotenství ve smyslu potratu. Nehrozí ale vznik vrozené vady
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobry den,chci se zeptat v patek 12.10 v pulce ovulace doktor mi vyndal nitrodelozni telisko nehormonalni DANU,nechraneny styk od te doby 4x do 17.10 a posledni dny me boli v podbrisku spis pálí.. mam citlive bradavky,dole se citim "tezsi" mam 25denni cyklus kazdy mesic.. posledni mesicky 30.9 ... citim se unavenejsi..je mozne ze jsem tehotna????nehrozi vyvojove vady ,kdyz vyndana Dana mimo menstrulaci a snaha o mimi??? Nekdy pocit na zvraceni...mam pocklat jeste s testem?nechci se predcasne radovat....dekuji a krasny den .Sisi - otázka upravena poradcem
Sisi
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství je možnou příčinou Vašich neobvyklých pocitů. Na test  z moče je ale ještě brzy - význam má až po cca 12 dnech od početí.
Vznik vývojové vady z důvodu odstranění tělíska nehrozí.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,

jak moc je dulezita intenzita testovaci carky na tehot.testu? Vysly mi cca 4 testy slabe pozitivni a digitalni clear blue mi vysel pozitivni a 1-2 tydny. Jsem tehotne i presto ze jsou ty carky velmi slabe :-( Mam za sebou uz jednu revizi v 8TT a tyti jsem po 2. MS po revizi. Děkuji
Nina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Intenzita zbarvení testovací čárky má spíše jen orientační význam. Závisí například na koncentraci moče. Těhotná nejspíše opravdu jste. Více případně  řekne test z krve a především UZ vyšetření
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, jak dlouho se prosím drží injekce ovitrelle 250 v těle? Jsem 9 dní po aplikaci , zkoušela jsem tehotensky test a druhá čárka je svetlounka. Může to být ještě ovitrelle? Děkuji, přeji krásný zbytek dne Iva
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
HCG může být v těle po aplikaci Ovitrelle přítomno i 10 dní. Je to hodně individuální. Zda jste těhotná nebo zda je "duch" pozůstatkem Ovitrelle zjistíte dalším testem v odstupu 2-3 dnů.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý deň, pán doktor.
Chcela by som sa poradiť, či je možne otehotnieť po tom, ako sa ma partner dotýkal prstami na povrchu genitálií s ejakulátom na prstoch a prípadne kedy je vhodné urobiť si tehotenský test. Vďaka za skorú odpoveď.
Božena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Otěhotnění není pravděpodobné, není ale ani na 100% vyloučené. Test má význam po 2 týdnech
MUDr. Jan Šulc