Neděle 24. ledna 2021, svátek má Milena
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 24. ledna 2021 Milena

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpovídá MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST.Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
dobry den chci se zeptat delala sem si tex a visli mi dve carky jedna slaba a druha silna a po 5 den sem si ho delala z novu a to sami mi vislo a mam takove bolesty břiha a pod břihem mam takove bihani a mam ho moc na voukli menstruace a zveda se mi zaludek a menej se mi nalady muzu byt tehotna dekuji
lucije kotlárová
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Odpovídám Vám myslím opakovaně. Těhotná velmi pravděpodobně jste. Otázkou ale je, zda jde o správně se vyvíjející těhotenství a je také třeba myslet na možnost mimoděložného těhotenství. Doporučuji návštěvu lékaře
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobry den chci se zeptat delala sem si tex a visli mi dve carky ale jedna bila slaba a pak po 7dnu sem si delala z novu a taki mi to visli a mam bolesti pod břihem a zveda se mi zaludek muzu byt tehotna
jitka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná velmi pravděpodobně jste. Otázkou ale je, zda jde o správně se vyvíjející těhotenství a je také třeba myslet na možnost mimoděložného těhotenství. Doporučuji návštěvu lékaře co nejdříve
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobry den muzu byt tehitna kdis mam dve carky alejedna silna a druha slaaba
a de lala sem si ti us po druhi a furt stejne se mi ukazujou ti dve carky
jitka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná velmi pravděpodobně jste. Otázkou ale je, zda jde o správně se vyvíjející těhotenství. Doporučuji návštěvu lékaře a nejspíše test z krve
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, je možné otěhotnět ze styku, který proběhne v týdnu před menstruací, když mívám cykly dlouhé 32 dní? Případně pokud ano, prokáže toto těhotenství těhotenský test již v první den vynechané menstruace, jak se u většiny t.t. uvádí, přestože styk proběhl jen necelý týden předtím? Není možné, že by se i v případě otěhotnění menstruace nejprve normálně dostavila, a těhotenský test vyšel pozitivní až po ní? Děkuji za odpověd.
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Otěhotnění týden před očekávanou menstruací je možné
Těhotenský test dle své citlivosti prokáže početí po 12-14 dnech. V tomto případě tedy ne v den očekávané menstruace.
Je možné, že se objeví krvácení a test bude posléze pozitivní. Není to ale příliš pravděpodobné
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
Ve výsledcích z laboratoře mám HCG celkové < 0,1 U/l. Znamená to tedy, že nejsem těhotná? Nejsem si jistá tím, co znamená to "Celkové" u HCG.
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Výsledek vylučuje těhotenství počaté před 10 dny a dříve
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
Může hormon HCG u netěhotné kolísat v nějakém rozmezí.
Před dvěma týdny jsem byla na odběru v laboratoři, kde byl výsledek HCG méně než 1 U/l, podruhé, za dva týdny byl výsledek ve stejné laboratoři méně než 2 U/l. Chápu, že těhotná tedy nejsem, ale je možné, aby HCG bylo kolísavé v těchto mezích i mimo těhotenství u stejné ženy? (beru hormonální antikoncepci).

Děkuji předem za odpověď.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jde o zcela identický výsledek. Všechny hodnoty nižší než 5 iu/l značí, že v krvi není hormon HCG přítomen. Nejde o kolísání hladin HCG v krvi, ale o limity testu
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Děkuji takže mohu jít na vyšetření ikdyz mám menstruaci nebo mám počkat až skončí.
Zuzana Procházková
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Vyšetření je možné - a někdy i nutné - i při krvácení. Nejlepší je dohodnout se se svým gynekologem
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore. Na konci září jsem měla normální menstruaci a po skončení s přítelem styk. Tet začátek Listopadu jsem asi tři dny jen hnědě spinila a dneska jsem začala krvácet takže se nejspíš dostavila menstruace. Ale dělala jsem si dva tehu testy a byli pozitivní. Mohu být tedy opravdu těhotná nebo se může jednat o jiný problém. Děkuji
Zuzana Procházková
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý dem
Máte-li dva pozitivní gravitesty, těhotná jste. Otázkou je, zda jde o správně uložené a správně se vyvíjející těhotenství. To lze posoudit jen při návštěvě u gynekologa
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobry den pred 3 tydny mi skoncila menstruace jiz minuly tyden jsem si delala tehotensky test 1 mi vysel pozitivny nasleduji ci den mi vysel negativni tak jsem se chtela zeptat co mam ocekavat dekuji za odpoved
zlata
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
Může jít o tzv. časnou těhotenskou ztrátu. Pro jistotu doporučuji ještě test za 1-2 dny zopakovat. Bude-li negativní a nemáte-li obtíže, nemusíte to nijak řešit. Pokud by byl test pozitivní, byť třeba jen slabě, navštivte raději gynekologa - bude třeba vyloučit možnost mimoděložního těhotenství
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore. Děkuji za odpověď. Mám ještě jednu otázku. Musí vývoj krevní sraženiny ve špatně stavěnou dutinku vždy znamenat těhotenství? Je možné mít v děloze krevní sraženinu nebo dutinku, které by se odplavily při menstruaci? Děkuji za odpověď.
V.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Nemusí vždy jít  o těhotenství.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den. Mám dotaz. 30. 9. jsem byla na odběru, hcg. Výsledek byl negativní, ale pan doktor našel krevní sraženinu. 15. 10. jsem byla na vyšetření. Paní doktorka objevila špatně stavěnou dutinku. 16. 10. byl test hcg s hodnotou méně než 1,20. Je možné, aby se za 2 týdny z krevní sraženiny stala dutinka? Znamenají tyto hodnoty hcg těhotenství? Děkuji za odpověď.
V.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Uvedené hodnoty vylučují těhotenství starší než 10 dnů.
Pokud jde o sraženínku a dutinku - zřejmě píšete o UZ nálezu. Pak je podobný vývoj možný
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore. Mám dotaz. Je možné, aby digitální test nenaměřil pozitivní hodnotu hcg v 11 týdnu těhotenství? Děkuji za odpověď.
Věrka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jakýkoli test z moče musí být v 11. týdnu gravidity pozitivní
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Vážený pane doktore, Vy jste si tedy jistý v tom, že vynechání 13. a 14. tabletky Artizie tolik neznamená, i když došlo k nechráněněmu styku a zažívacím potížím? Hladina hormonů udrží antikoncepční účinek? Už by se to dávno projevilo na testech, že? Moc Vám děkuji za odpověď.
Vlasta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
Uvedené vynechání a obtíže antiko ochranu mohly narušit. Nicméně jste s ohledem na výsledky testů neotěhotněla
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore. Prosím o radu. Beru HAK Artizia. Zapomněla jsem si vzít 13. A 14. Tabletu. 13. Byl styk bez kondomu a 14. Jsem měla průjem. Další menzes byl 12.9. Až 15. 9. slabý a ten poslední je od 10. 10. A má divný průběh. Ke styku došlo už 10. 8. A já stále nemám jasno, zda jsem těhotná nebo ne. 4.9. A 30.9. Jsem byla na odběru hcg.Výsledky negativní. Všechny testy jsou stále negativní. Mám však těhotenské příznaky. Nejedná se o zamlklé těhotenství? Kdy mám znovu testovat? 11.10. Jsem dělala test Clearblue s detekcí týdnů od oplodnění. Opět negativní... Děkuji za odpověď. Vlasta
Vlasta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S ohledem na negativní testy těhotná na 99,99% nejste. I při zamlklém těhotenství by byly testy pozitivní. Třeba slabě, ale pozitivní.
Roli nejspíše hraje Vaše psychika.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore, prosím Vás o radu. 23.7. jsem užila postinor, hned 4 den jsem dostala kratkou MS a za 23 dní(což je u mě obvyklý cyklus) další MS ale slabší, nyní mám 10 den zpoždění a na testu slabou druhou čárku, pobolívá mě v břiše, jako by PMS. Je možné otěhotnění už před dvěma měsíci?? Děkuji
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Slabou čárku na testu je obtížné interpretovat. Nejde ale o správně se vyvíjející těhotenství počaté před 2 měsíci
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, je krevní těhotenský test z lékárny 100% spolehlivý, prosím. Děkuji
Nikol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Prakticky žádný test není 100% spolehlivý. Tyto testy jsou ale vysoce spolehlivé, tedy cca 99,5%
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore chtěla bych se vás zeptat v ponděli sem byla na gynekologii jelikož sem měla podezřeni že jsem těhotna ale řekl mi podle ultrazvuku že nejsem dal mi injekci abych už dostala menstruaci..A po te ve sředu jsem měla pohlavní styk s partnerem a udělal se do mě kdy je možne zjistit že jsem tehotna i přes to kdybych to dostala nebo jak to chodi Dekuji
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Pokud byste otěhotněla, menstruace nejspíše nepřijde. Nejspolehlivějším průkazem/vyloučením těhotenství je gravitest z moče v odstupu 2 týdnů od styku. Test se dá koupit v každé lékárně
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den chtěla bych se prosím zeptat už 11 den mám zpoždění menstruace, asi týden zpátky jsem měla zácpu.
Poslední 3 dny mám větry, dnes ráno prujem a asi 2 dny bolest prsou a dnes ráno po masírování jsem zjistila že mi teče mlezivo. Včera jsem si dala těhotenský test a vyšel negativní, tvrdí přítel, ale já tam tu slabou čárku viděla. Tak bych se prosím chtěla zeptat jestli může jít o těhotenství? Děkuji moc
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Uvedené obtíže mohou mít řadu příčin. Slabou čárku na testu bych ale nepodceňoval. Těhotenství není podle mne vyloučené. Test doporučuji za 2 dny zopakovat
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
2.9. a 3.9. jsme měli s partnerem nechráněný pohlavní styk s ejakulací dovnitř. Podle ovulační kalkulačky v plodné dny, po jak dlouhé době má smysl testovat? Děkuji za odpověď
Zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
Těhotenský test  z moče doporučuji po 2 týdnech
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore, měla jsem pohlavní styk v první den menstruace. 25. od styku jsem si dělala těhotenský test, který vyšel negativně. Je i tak možné, že bych mohla být těhotná a mensturace se 28. den nedostaví? Velice děkuji. Evelína
Evelína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství je vysoce nepravděpodobné. Chcete-li max jistotu, vždy doporučuji dva testy
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den, tehotensky test mi v prvni chvili ukzal obe carky velmi silne a po chvilce jedna hodne zeslabla, viditelna opravdu velmi slabe, na prvni pohled vubec. Vse v rozmezi asi 2minut. Samozrejme zkusim za par dni dalsi. Jen jsem se chtela zeptat zda je tu moznost tehotenstvi? Dekuji.
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství je velmi pravděpodobné
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobrý den. je mi 27 let, měla jsem nechráněný styk 22/7, můj cyklus je 38-40 dní (poslední 12-18/7 a další za 2 dny) - k ejakulaci došlo mimo pochvu, vzala jsem postinor2 až cca 17 hodin po styku, pátý den po užití přišlo slabší krvácení, které včetně špinění trvalo asi 3 dny. kdy je podle vás vhodné pro jistotu provést těhotenský test?
věra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test doporučuji v odstupu 16 - 18 dní po styku
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobrý den, muže byt po 12 tydnech od nechráneného styku už 3. test negatívní i v tehotenství? 2x menstruace normálni - poslední však neobvykle slaba a krátka (stalo se mi to po první krát)
Nela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
V těhotenství je test pozitivní - po celou dobu trvání těhotenství
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
, menstruace byla 16.06.2020 v 07/2020 asi 17teho jsem byla na odběr HCG, lékař řekl že je test není pozitivní, no a já 13.08 udělala tehu test, který je pozitivní.Nastivila jsem svého lékaře, který mi ukazoval dutinu ,ale že vni není nic vidět,nic více mi neřekl ,poslal mě na odběr HCG do nemocnice ,říkal že mě hned vezmou na vyčištění dělohy,avšak jsem se ptala a řekli mi v nemocnici že s prvního odběru nemůžou nic zjistit,takže mě poslali domů.takze teď přemýšlím jestli čekat a nebo co mám vlastně dělat,hodnota byla 483.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Určitě je vhodné odběr HCG i  UZ zopakovat. Těhotná jistě jste, jde ale o to, zda se gravidita zdárně vyvíjí
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, cca 7 dní po med. UPT jsme měli s přítelem chráněný styk, ale praskl nám kondom. Měla jsem pozitivní ovulační test a asi do 1,5 jsem si vzala Postinor2.
Jak vysoká je, prosím, pravděpodobnost otěhotnění a ohrozí nějaká rizika, která bych měla řešit se svým lékařem?

Děkuji.
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Nedokáži úplně přesně odhadnout efekt Postinoru takto brzy po farmakologické interupci. Myslím ale, že by fungovat měl. Doporučuji pro jistotu v odstupu cca 4 týdnů těhotenský test. Dříve testovat nedoporučuji, protože nelze falešnou pozitivitu jako pozůstatek interupce
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, je těhotenský test o citlivosti 25 dělaný 19 dní po ovulaci spolehlivý?
Amálka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Po 19 dnech by měl tento test spolehlivě prokázat těhotenství.
Chcete-li max jistotu, vždy doporučuji opakování s testem jiného výrobce
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné že OVU test ukáže těhotenství?? Já měla ms 16.06. trvala 8 dní ,po ms po pár dnech jsem dělala ovu testy oba negativní , 07/2020 nepřišla ms, začátkem test HCG test u lékaře negativní, teď je 08/2020 a MS pořád nikde,je možné že OVU přišla později? Protože já pořád nemám ms a dnes je 12.08.2020 a ovulační test obě čárky silné, jak je to možné když ms byla 16.06.2020? děkuji
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Některé ovulační testy mohou být pozitivní i na základě přítomnosti HCG, tedy v těhotenství. Možná je i pozdní ovulace. Doporučuji standardní těhotenský test
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore, chtěla jsem se zeptat, zda tt dělaný 20 dní po styku v poledních hodinách můžu brát za spolehlivý? Užívám HA Sunya, styk proběhl s ejakulací mimo pochvu, ale mám jak kdyby bolesti levého vaječníku. děkuji
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
20 dní od styku je dostatečný odstup. Záleží samozřejmě na kvalitě testu. K dosažení max jistoty doporučuji raději vždy dva testy různých výrobců
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Test bych chtěla dnes dodat že mám 14dni do další ms a test pomalu sílí.tak nevim co by to mohlo být
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den psala jsem vám minulý týden má to do hru dostala jsem tu MS zpozdenou a na testu byl duch pak pár dní nic a dnes zase duch ale už docela celkem viditelná.co mám dělat mám říct gynekologovi?ale nechci dělat blázna když jsem měla mesntruaci.dekuji
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
Doporučuji návštěvu gynekologa
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den pane doktore, ....je mi 44let,HA uzivam vlastne po cely aktivni sexualni zivot....muj dotaz se tyka mozneho ovsem nechteneho, tehotenstvi. Jiz tri mesice moje menstruace probiha velice slabe a kratce a nyni jsem zacala citit divne pohyby v brise.... teh. test jsem si delala, s vysledkem negativnim....ale nekde jsem cetla ze teh.test muze byt ve vyssim stupni teh. negativni....mam i obcasne silne bolesti v podbrisku a take jsem pribrala i pres docela aktivni zpusob zivota..... je mozne tehotenstvi nebo mimoděozni tehotenstvi, mam test zopakovat?
Dita
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství považuji za vysoce nepravděpodobné. Při těhotenství jsou testy jasně pozitivní po celou dobu jeho trvání. Pro jistotu ale určitě test zopakujte. Příčina Vašich obtíží je velmi pravděpodobně jiná. Bez vyšetření je ale obtížné odhadovat o co jde
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se zeptat, zda vylučování hCG v moči probíhá po celou dobu těhotenství. Měla by třeba žena ve 3. trimestru pozitivní test z moči? Chápu, že už objektivně není důvod to v tu dobu zkoušet, tak jestli to třeba nějaká vaše pacientka zkoušela takhle i v pokročilém stadiu.
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Hormon HCG je v moči přítomen po celé těhotenství
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, před 18 dny jsem měla nechráněný styk, těhotenské testy vychází negativní. Je možné, abych i tak byla těhotná?
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství ze styku před 18 dny považuji při negativním testu za extrémně nepravděpodobné. Chcete-li max jistotu, doporučuji vždy test zopakovat
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den, pane doktore,
Pred 5ti dny jsem si udelala ze zvedavosti tehotensky test a vysel pozitivni (nebyl to duch, ale dost vyrazna carka, udelala jsem jeste jeden a stejnej vysledek). Stejny den mi doktor kvuli alergii predepsal antihistaminikum, ktere jsem ten stejny den zacala brat. O dva dny pozdeji jsem udelala test znovu, druha carka tam, ale byla slabsi. Pricitala jsem to tomu, ze jsem pres noc hodne pila. Dnes jsem udelala test znovu a negativni. Precetla jsem na internetu ze antihistaminika mohou mit vliv na vysledek testu. Menstruaci mam mit az za 4 dny. Moje otazka zni, jaky vliv maji antihistaminika na hormon hcg v krvi a v moci. Je mozne, ze mam negativni test prave kvuli nim? Pokud bych sla jako samoplatce na krev, vysel by mi ted pravdivy vysledek? Leky jsem dnes vysadila, tak jak dlouho bych mela pockat do dalsiho testovani?
Predem moc dekuji za odpoved.
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Není mi známo, že by antihistaminika ovlivňovala výsledek těhotenského testu. Test z krve by měl přinést jednoznačný výsledek.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore.Abych se přiznala, mám velký strach z možného abdominálního těhotenství. Před cca 7 měsíci jsem měla nechráněný styk s ejakulací. Od té doby menstruuji sice v termínu, ale posledních cca 5 menstruací je pouze úplně slabých. Zhruba poslední 2 měsíce cítím navíc v břiše různé cukání, záškuby, někdy slabší, někdy silnější, zkrátka jako pohyby plodu. Na USG břicha ale nic vidět nebylo, na vaginální USG sliznice i děloha normální, pouze děloha v RVF. HCG negativní. Přesto mám veliké obavy, zda se nemůže jednat o abdominální těhotenství? A jak ho diagnostikovat?
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při negativním HCG nemůžete být těhotná - v děloze ani mimo ni.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se zeptat. Tento měsíc jsem asi 8 dní po ovulaci začala slabě špinit (hnědá barva, občas červená nitka, ale ne jasně červená krev). To trvalo tři dny a už to přešlo. Dnes je to 12. DPO a test je negativní. Mohla bych být těhotná nebo je to nepravděpodobné? A kdy je případně vhodné test zopakovat? Děkuju
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Spíše těhotná nejste. Test ale zopakujte v odstupu cca 3 dnů
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,

mohla bych být těhotná při užívání HA (cca už 10 let), i když mi 5 různých testů z moči ukázalo téměř tři měsíce po styku negativní výsledek? Vynechala mi menstruace v plánované 7-denní pauze.

Děkuji.
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Vynechání menstruace není při dlouhodobém užívání HA nic neobvyklého. Těhotenství považuji s ohledem na negativní testy na 99,99% za vyloučené (100% není v medicíně nic)
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
v dubnu jsem vysadila HA po 2,5 letech.Přišlo krvácení. Další měsíc jsem měla plus mínus v půlce cyklu ovulaci a 29.den se dostavila už opravdová menstruace. Teď skončila, ale já se cítím v průběhu dne unavená, mám chuť jen na určité potraviny a trochu nafouklé břicho. Mohu se zeptat, zda by mohlo jít o těhotenství? Já vím, že v těhotenství menzes není, ale kamarádka krvácela jako při menzes a těhotná byla, zjistila to poté za 3 týdny, tak se chci zeptat, zda je to možné.
Děkuji
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství je nepravděpodobné, ale ne zcela vyloučené. Jistotu Vám může přinést těhotenský test z moče. Dá se koupit v každé lékárně
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den. PRVNI CHRANENY SEX JSEM MELA V PROSINCI, MENSTRUACI MAM PRAVIDELNOU ALE POŘAD MI JE ZLE A MAM TEZKY ZALUDEK, ZNAMA SI MYSLI ZE JSEM TEHOTNA JE TO MOZNE NEBO TO MUZE BYT NECO JINEHO?
NATALIE
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Spíše těhotná nejste. Spolehlivě to zjistíte testem z moče. Dá se koupit v každé lékárně
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, je možné se spolehnout na těhotenský test provedeny 18 dní po posledním styku a i po menstruaci že je negativní ? Děkuji
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství je vysoce nepravděpodobné. Pro dosažení max jistoty vždy doporučuji test opakovat - nejlépe testem od jiného výrobce
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, mohu se prosím zeptat? Udělala jsem papirový tehotenský test v den očekávané menstruace a vyšel pozitivni. Čárka nebyla silná jako kontrolní, ale jasně viditelná. Pro jistotu jsem udělala ještě digitální test. Také vyšel pozitivni. Dá se na to spolehnout? Mohu být tedy v očekávání? Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Testy jsou hodně spolehlivé. Takže jste těhotná
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, ráda bych se zeptala na možnost těhotenství. Beru antikoncepci a jsem dost úzkostlivá, hlídám si každou pilulku, průjem, antibiotika apod. Minulý cyklus jsem jednu tabletu ve třetím týdnu vzala se zpožděním 12 a půl hodiny. Jinak všechny přesně. Menstruace se dostavila v očekávaný a obvyklý den a přibližně i hodinu a měla normální možná jen trochu slabší průběh, ale to se mi stalo už vícekrát a podle mé doktorky je zeslabení normální. Rozhodně nešlo jen o špinění a trvala obvyklou dobu. Mám ale posledních pár dní bolesti břicha a mírné pocity nevolnosti a cítím se unavená, beru antibiotika na zánět močového měchýře. TT jsem si dělala 13 dní po posledním styku a den po skončení menstruace, byl negativní Je možnost že bych byla těhotná?
Děkuji
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S ohledem na negativní test považuji těhotenství za vysoce nepravděpodobné. Vždy ale doporučuji pro dosažení co nejvyšší jistoty test v odstupu několika dnů opakovat.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli může zánět močového měchýře či na něj brána antibiotika způsobit falešné pozitivní těhotenský test. Je možné aby výsledek něco kromě těhotenství ovlivnilo?
Děkuji
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ani zánět močových test ani antibiotika nemohou ovlivnit výsledek těhotenského testu. Jeho pozitivita je až na extrémně vzácné výjimky některých nádorů vždy způsobena  těhotenstvím.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore chtěla jsem se zeptat cca 10let jsem brala antikoncepci s přítelem jsme se rozhodli o miminko .Po vyysazení antikoncepce jsem měla nechráněný pohlavní styk pak jsem začala slabě krvácet který trvalo 2 dny a pak jsme měli další nechráněný pohlavní styk je možno otěhotnět a o jaké době bych si měla udělat těhotenský test.Děkuji
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Otěhotnění je možné. Test z moče má smysl po 2 týdnech od styku.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobý den pane doktore, chci se zeptat. pokud jsem si udělala těhotenské testy 12, 14 a 16 dnů po posledním sexuálním styku a všechny negativní, můžu už vyloučit těhotenství? Děkuji
Veronika Št.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství z uvedeného styku považuji na 99,9% za vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat - 8.4. byl nechráněný styk s přítelem, ovulace byla asi o den později, takže 9.4., pak o 3 dny později (12.4) jsem začala špinit, to trvalo 2-3 dny - asi se jednalo o nidaci, dneska (18.4. - 10 dnů od styku), jsem si dělala test a byl negativní. Zajímalo by mě, zda by k nidaci mohlo dojít tak brzy po ovulaci, protože se všude uvádí zhruba ten týden a ne 3-4 dny a taky zda by test už dokázal zaznamenat nějaké Hcg i po 10 dnech od styku, případně po 5-6 dnech po nidaci. Samzřejmě, že test zopakuji v dalších dnech.
Karolina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
K nidaci dochází obvykle po týdnu od oplození.
Nidační krvácení není příliš častý jev.
Takže příčina Vašeho slabého krvácení nejspíše byla jiná.
10 dní po styku většina testů těhotenství nezachytí
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý večer pane doktore z manželem se snažíme o miminko už 3 měsíce a týden zpátky mi vyšli dva těhotenské testy pozitivní a čárky byli dost silné teď po týdnu jsou většinou slabounke beru euthyrox a jsem po úplném odstranění štítné žlázy 5 měsíců spatky, může ovlivnit euthyrox výsledek testu.?ptam se proto že minulej měsíc sem měla test pozitivní a nakonec přišla menstruace a test byl potom negativní tak se mi to nezdá. Děkuji za odpověď. Martina
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Eutyrox neovlivňuje výsledek těhotenského testu z moče.
Intenzitu zbarvení testů z moče ovlivňuje řada faktorů. Může ale jít o těhotenství, které se správně nevyvíjí. Myslím, že by byl vhodný test z krve a především UZ vyšetření
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den dnes je čtvrtek a v sobotu jsme s partneremmeli styk. Kondom jsme meli a nepreskl ale i tak se chci zeptat jeslti je donré si ted udelat test. moc dekuji
petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test z moče má smysl až po 10-14 dnech po styku. Dříve ne
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, před 3-4 týdny jsem měla pohlavní styk se svým partnerem, menstruaci jsem dostala, ale mám i nějaký příznaky k těhotenství. Použili jsme ochranu (kondom), prášky zatím neberu. Ochrana nespadla, ani nepraskla a říkal, že se neudělal, Ale příznaky nějaký mám. Můžu být těhotna? Děkuji
Natálie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství není příliš pravděpodobné. Nelze ho ale ani na 100% vyloučit. Jistotu Vám může přinést těhotenský test z moče. Dá se koupit v každé lékárně
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den. HCG jsem si nechala odebrat sama u dvou různých laboratoří a ještě mi ho odebírali v nemocnici v rámci vyšetření kvůli něčemu jinému. Výsledky byly 1, <1 a <2,3. Laboratorní chybu snad tedy mohu vyloučit. Mohu se v tomto případě opravdu spolehnout na to, že nejsem třeba ve 2. až 3. trimestru těhotenství? Moc děkuji.
V.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Opravdu nejste ve 2. či 3. trimestru těhotenství. Můžete se na to spolehnout
MUDr. Jan Šulc