Úterý 28. ledna 2020, svátek má Otýlie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 28. ledna 2020 Otýlie

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpovídá MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. V době od 26. 7. do 18. 8. je poradna pozastavena z důvodu dovolené. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenský test
dobrý den, v souvislostí na vaši odpověď na otázku od Lenky by mne zajímalo, zda těhotenské testy z moči jsou pozitivní po celou dobu těhotenství? na internetu se často vyskytují názory, že v pokročilém stadiu těhotenství jsou tyto testy už negativní. ráda bych tedy pro jistotu odpověď od odborníka. děkuji
eliška
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenské testy z moče jsou pozitivní po celou graviditu
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, koncem září jsem měla nechráněný styk v období ovulace. Od té doby jsem dostala 4 menstruace. Teď v lednu jsem si dělala těhotenské testy z moči a všechny mi vyšly negativně, což by bylo cca v nějakém 17. tt., pokud bych tehdy počala. Mohu těhotenství považovat za vyloučené? Děkuji, Lenka
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Máte-li negativní těhotenské testy, je otěhotnění v září prakticky vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, je mi 48 let, poslední menstruaci jsem měla 30.10.2019, pohlavní styk někdy během listopadu. Opakovaně jsem s dělala těhotenský test od různých výrobců, všechny negativní. Přesto mám obavy z těhotenství, u gynekologa jsem nebyla už 8 let. Je ještě jiný způsob jak se otestovat? K lékaři se stydím...lvana
lvana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Testy z moče jsou vysoce spolehlivé. Můžete požádat některou laboratoř o test z krve. Považuji to ale  při opakovaně negativních testech za zbytečné
MUDr. Jan Šulc
P..S. Myslím, že byste měla gynekologa navštívit. Ne kvůli těhotenství - to podle mne opravdu nehrozí - ale kvůli prevenci
těhotenský test
Dobry den, chela bych se poradit kdy udelat tehotensky test jelikoz zakladne pravidlo po vynechani ms nemuzu uplatnit v praxi.
20.11. jsem byla na vyndani mireni s tim ze chci dalsi dite doktor rekl ze se muzeme snazit hned po ms ktera muze byt divocejsi.
po vyndani jsem 2dni sponila a 27.11. jsem dostala ms ktera trvala 7 dni a byla hodne silna. po skonceni ms jsme mneli pravidelny styk. 19.12. a 20.12 je objevilo lehke spineni predpokladam ze by to mohla byt ovulace (jelikoz pred mirenou jsem u ovulace taky spinila) vcera jsem si delala test a je na nem malej stinek rekla bych ze spis je bilej. Pri zavedene mirene jsem ms nemnela vubec nebo jen lehke spineni a velmi nepravidelne tudiz nevim jak dlouhy mam cyklus. kdy si mam podle vas udelat test a kdy radeji zajit k dr. na vyvolani ms ?
dekuji za radu
anonim
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Slabá menstruace po odstranění Mireny trvá někdy i několik měsíců. Není třeba to řešit.
Test z moče může odhalit těhotenství 2 týdny po styku. Takže doporučuji test zopakovat za cca 3 dny
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli může ovlivnit negativní těhotenský test když beru femibion 1, brusinky a femigard mám 4dni spozdenou menstruaci snažíme se o miminko.dekuji za odpověď Zachová
Jana Zachováchová
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ani jeden z přípravků neovlivňuje výsledek těhotenského testu
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, pane doktore.
Mám otázku, kdy a v který čas je nutno provádět těhotenský test? Může být výsledek pozitivní např. i třeba 5. měsíc odpoledne?
Anonnym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test je možné provést v těhotenství kdykoli, nejdříve ale cca 2 týdny po početí.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, dá se poznat pomocí těhotenského testu, zda je možnost těhotenství i po 4 měsících od oplodnění?
Ďakujem.
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenský test je pozitivní po celou dobu těhotenství
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore mam 23 den od menstruace 5 den po menstruaci jsem měla neplánovaný styk kdy jsem do 2h použila tabletku po. Dnes je to 19 den od nechráněného styku dělala jsem si 3 testy od různých výrobců a všechny ukázali negativitu. Mohu se spolehnout že nejsem těhotná a ještě se chci zeptat může tabletka po opozdit menstruaci?
karolína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Na 99,9% ze styku před 19 dny těhotná nejste.
Užití "tabletky po" může opozdit menstruaci
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore jak vysoce jsou spolehlivé domácí krevní testy na detekci těhotenství koupené v lékárni
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S domácími testy z krve nemám praktickou zkušenost.  Neužíváme je.  Stejně jako testy z moče je jejich odpověď jen ano či ne. Chceme-li test z krve, je lepší laboratorní test, který stanoví i hladinu HCG v krvi.
Spolehlivost  domácích krevních testů by měla být přibližně stejná jako u testů z moče. Tedy při dodržení doporučeného postupu kolem 99%. Krevní test ale dokáže odhalit těhotenství o cca 2-3 dny dříve.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
dobrý den pane doktora mohu se zeptat zda po 18 dnech po styku by test ukázal graviditu. Nebo jestli se gravidita prokáže až v pozdějších dnech.
lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
18 dní po styku by test měl těhotenství spolehlivě prokázat
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore chci se zeptat je to 16 dnů co jsem měla nechráněný styk a použila jsem tabletku po escapele delala jsem si 14 den a dnes 16 den test vyšel negativní mou brát že tabletka zabrala a že by 16 den už test ukázal graviditu.
eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná ze styku před 16 dny na 99,9% nejste. To by testy odhalily
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, mám pozitivní těhotenský test po KET, hodnota byla naměřena cca 1600. Uvažuji, že půjdu na kontrolní odběr pro svůj klid a zajímá mě, zda je lepší jít do stejné laboratoře, nebo můžu i jinam? Mají všechny laboratoře na měření hcg stejné postupy?děkuji
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Vždy je lepší opakovat test ve stejné laboratoři. Výsledky z různých laboratoří  nemusí být plně srovnatelné. 
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, v polovině cyklu mě hodně bolel podbřišek, ale ovulace to dle testu a absence hlenu, který mívám pravidelně, nebyla. Udělala jsem si tedy těhotenský test a byl slabě pozitivní. O pár ní později opět slabě pozitivní, ale teď již třetí den tři testy zcela negativní a jeden slabě pozitivní. Menstruaci mám dostat za cca 5 dní, podbřišek a kříže stále bolí, ale jiné příznaky nemám. Je spíše pravděpodobné, že jsem těhotná, ale hladina HCG je tak nízká, že některé testy ji nezaznamenají? Může se také jednat o biochemické těhotenství, i přesto, že nekrvácím ani nemám žádný výtok? Moc děkuji.
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Biochemické těhotenství nelze vyloučit. Střídání pozitivity a negativity je neobvyklé. Vysvětlením by mohla být různá citlivost testů. Doporučil bych test z krve.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,za jak dlouho to pozná test že jsem těhotná? Ukaze se to po tydnu ? Diky
Evča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test z moče dle své citlivosti dokáže odhalit těhotenství po 10-12 dnech od početí. Test z krve o 1-2 dny dříve
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
mám zpoždění MS, 3-4 dny. Dělala jsem si několik testů, všechny vyšly pozitivní již před meškáním MS. Co je mi ale divné, že čárka v testovacím poli již ty 3-4 dny dosahuje intenzity tak 90% a ta testovací je stále silnější. Test je opravdu jednoznačně pozitivní, ale čekala bych,že čárky budou stejné. Že test jeste zesílí,ale nic. Příznaky těhotenství mám, nešpiním, nic takového. Přesto se obávám,jestli to neznačí nějaký problém. Na první kontrolu jdu 3.12. Děkuji za odpoved..
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Intenzita zbarvení čárky v testu z moče má spíše jen orientační význam. Klíčovým je UZ nález. Případně je možné doplnit stanovení HCG v krvi, kde by hladiny tohoto hormonu měly jednoznačně stoupat
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den zkusila jsem test řekla bych že je tam docela viditelný duch může i duch znamenat těhotenství děkuji
Tutusis
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
I "duch" , vyloučíme-li chybu testu, signalizuje těhotenství. Doporučuji test v odstupu 1-2 dní zopakovat.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den mužů se zeptat když jsem měla na prvním těhotenským testu silnou čárku a pak druhou ale byla slabá takže ti byl duch. Jsem Teda těhotná
Denisa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná s vysokou pravděpodobností jste
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den 10.10 jsem měla mírnou menstruaci takže mě bolelo břicho jen 30 minut šlo ze mě jen něco málo další den 11.10 jsem už měla silnou menstruci poznám to díky tomu že mě bolí břicho skoro celý den. Měla jsem teda tak 3 dny a v nedeli na pondělí ze mě něco málo vyšlo a od pondělí mě to začalo blbnout pak to skončilo v úterý (15.10)nebo středu(16.10).Doktorka mi říkala že můžu být asi těhotná .Ve středu jsem byla objednaná na ultrazvuk tam mi zjistili že můžu být nebo ne. Tak jsem si udělala test 18.10 a byl negativní .muzu se zeptat jestli jsem těhotná nebo ne děkuji
Sára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Negativní test s vysokou pravděpodobností vylučuje těhotenství počaté před 2 týdny a dříve. Pro jistotu ale vždy doporučuji test za 2-3 dny zopakovat, ideálně s testem jiného výrobce.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Je těhotenský test 100%?
Simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Na 100% spolehlivý není žádný test. 
U těhotenských testů  z moče záleží na výrobci, typu testu (jen papírek, destička, digitální test aj.), na ceně, skladování aj. Spolehlivost je cca 95-99%. Proto, chcete-li maximální jistotu doporučuji testovat 2x s testy různých výrobců v odstupu 2 dní.
Testy krve jsou spolehlivé na 99,9%
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den, kdy nejdrive od pohlavniho vstyku muze teh.test ukazat spravny vysledek ? Dekuji
Klara
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test z moče doporučuji za 12-14 dnů od styku, z krve o 2 dny dříve
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, s pritelem se snažíme o miminko, ted je to 4 dny pred menstruaci cca 10-12 dni od ovulace. Delala sem si těhotenský test a na vysledku byla druhá čárka ne úplně zřetelná ale byla tam. Další už byly čiste negativní. Neberu žádné hormonální léky ani nic podobného co by výsledek prvního testu mohlo ovlivnit. Může se stát že je test pozitivní a přesto těhotná nebudu? Nebo zbylé testy nic nepotvrdili protože je ještě příliš brzi? Děkuji za odpověď
Irena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Mohlo jít o tzv. časnou těhotenskou ztrátu
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, chtěla bych se prosím jen zeptat, jak dlouho po případném potratu by mě vycházel pozitivní těhotenský test? Asi 2 dny po zjištění těhotenství mě začaly "menstruační bolesti" a trochu víc sem krvácela (do této doby jen malinko špinila) asi 3 dny. Na kontrolu mám jít až za 14 dní. Přeobjednávat se a hysterčit moc nechci, ale mám trochu obavy. Mockrát Vám děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Záleží na stáří těhotenství. U krátce trvající gravidity se může po potratu hladina HCG vrátit k nule během několika dní, u staršího těhotenství může být po potratu pozitivní i měsíc.
Myslím, že je vhodná kontrola u lékaře již nyní
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
<br>dělala sem si 4x těhotenský test který mi vždy vyšel pozitivní.. pár dnů po té sem si udělala 2x test a oba negativní .. co to může znamenat?
Pavla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Nejspíše šlo o tzv. časnou těhotenskou ztrátu
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
pane doktore jsem cca 12-13 dní po ovulaci. Je možné už zkoušet těhotenský test? A z jaké moči nebo je to jedno?
Ája
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test zkuste zítra. Nejlepší je testovat z moči získané ráno
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
pane doktore za jak dlouho po ovulaci doporučujete dělat těhotenský test?
Anička
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test doporučuji za 12-14 dní po ovulaci.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Ještě dodám že jednalo o odpolední moč
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
dobrý den,dělala jsem si 7.den po styku těhotenský test a byl negativní.Myslíte tedy že těhotná nebudu?Jinak by tam přece byl minimálně duch
Alenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Negativní test 7 dní po styku početí nevylučuje. Záleží na citlivosti testu a také na tom, kdy proběhla ovulace
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore.Den po ovulaci jsem měla nechráněný sex. Těhotenský test den po zpozdění menstruace ukazuje slabou čárku, jsem opravu těhotná? testů jsem si udělala několik již před očekávanou menstruací a každým dnem malinko sílí. Mohu už oznámit partnerovi tu novinku?
Janča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná jste. Pokud je ale čárka jen slabá, možná bych počkal s oznámením do doby, kdy zesílí. Časné těhotenské ztráty jsou bohužel poměrně častým jevem.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
8.8. poslední MS další měl dorazit 8-9.9., 3x nechráněný přerušovaný styk ejakulace vždy ven) za večer v den 7.9., MS nedorazila, 16.9. test z krve pozitivní tehotenství, je možné, aby tehotenství bylo z tohoto styku?
pohlavní styk
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ano, je to možné. Test z krve dokáže odhalit početí někdy i již po 9 dnech. 
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den tak 10dnu upozdeni a testy negativni nemuzu byt doifam tehotna dekuju
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Dle citlivosti vylučuje negativní test  početí před 10-14 dny. Takže těhotná skoro jistě nejste. Jedině byste musela otěhotnět těsně před očekávanou menstruací, což by testy ještě nemusely zachytit
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore,chtěla bych se zeptat.Zacatkem minulého měsíce my paní doktorka pychla Depo Proveru a to jsem měla 5 dnů do šestinedělí,ale už se prý chystala menstruace.Protoze po 3 týdnech už jsem skoro vůbec nekrvacela po porodu.Týden po té Provere jsme měli počkat se sexem.Tak jsme počkali.A sex byl az 9.8 a pak za 2 dny jswm mela silne krvaceni 17dnu.Jenze ja ted 3.9 jsem si udělala pro jistotu tehotensky giditalni a papírový test a ten my vyšel pozitivní a digitální 1-2 týdny.A hned nato druhý den ráno 2-3týdny.Jeste to ráno jsem jela na kontrolu k doktorce a ta těhotenství vyvrátila že nikde nic není a sliznice nízká,ještě ten den odebrána krev na HCG a též negativní.Pani doktorka řekla že to může být reakce na tu Depo Proveru.Mohu se zeptat jestli tomu je tak nebo mám zajít znovu na krev.Dekuji moc druhé momentálně neplanujeme a nemohu si druhé miminko dovolit.
Nikol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Není mi známo, že by Depoprovera mohla způsobit pozitivitu těhotenského testu. Pro jistotu doporučuji opakovaný test z  krve.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
26.7. jsem měla sexuální styk s přítelem, MS jsem předtím měla 2.7., ted se zpožděním dorazila 24.8. další MS, intenzita, barva krve a celkově síla jako normální MS, takže bych řekla, že to bude fakt MS. Dělala jsem si už 4 těhotenské testy, s odstupem 2,3 a 4 týdnů od sexu, všechny byly jasně negativní. Nepocituji žádné příznaky kromě citlivějšich prsou a pobolívání podbřišku, ale to obojí souvisí nejspíše s MS. Myslíte, že těhotenství by se dalo už vyloučit?
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotenství považuji s ohledem na negativní testy na 99,9% za vyloučené
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,

z 3.8 na 4. 8 jsem měla pohlavní styk. Následující den jsem si vzala prášek EllaOne pro případné zabránění otěhotnění. Následně dne 15. 8 jsem začala špinit (očekávaná menstruace 16.8). To se následně změnilo v plnohodnoutnou menstruaci, která však trvala do 18.8. K dnešnímu dni (21.8) jsem měla občas čirý "poševní hlen" s trochou krve a k tomu byly veškeré těhotenské testy negativní. Kdy budu moci s jistotou říct, že dané krvácení nebylo implamantační a já skutečně nejsem a nebudu těhotná? - otázka upravena poradcem
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Implantační krvácení je vzácným jevem
S ohledem na negativní testy: nejste těhotná
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
prosím zá ják louho se pozná tehotenství ná ultrázvuku mýslím který týen.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Na kvalitním UZ přístroji se pozná těhotenství za cca 3 týdny po početí, tedy na přelomu 5. a 6. týdne gravidity
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, jsem 15 den po iui test dnes ráno negativni.Je jeste sance nebo test v tuto dobu by byl již pozitivni? Dekuji
Alca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Test by již měl být pozitivní. Záleží ale na řadě okolností - citlivost testu, koncentrace moče aj. Pro jistotu ještě test za  2 dny zopakujte
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den, chtela bych se zeptat na moznost otehotneni kdyz jsem mela nechranenz sex v den ocekavane menstruace ale pratner se neudelal do me, menstruace se pote nedoatavila a ted mam jiz 20 dni zpoždění... Delal sem si test 7 a 13 dni od styky a vysel negativni... Mohu se na tento vysledek spolehnout? Jsem pracovne v zahranici diky cemuz je kontrola u lékaře slozita... Dekuji
Trish
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
13 dní po styku by měl být test v případě otěhotnění pozitivní. Těhotná tedy s vysokou pravděpodobností nejste. Chcete-li max jistotu, test ještě jednou zopakujte. Test 7 dní po styku nelze brát v potaz
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Citlivost testu byla 10 a koncentrovana byla malo.moc jsem nepila.
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Pokud jste moc nepila, moč je koncentrovaná. To by mohlo být vysvětlení.
Opakuji - doporučuji test z krve
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den dnes rano jsem zkousela test papirkovy z ranni moci a myslim ze tam nebylo nic a odpoledne jsem zkousela jeste jeden a celkem viditelna carka jak je tohle mozny co si mam myslet.psala jsem sem vcera ohledne testu
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Záleží na citlivosti testu, na koncentraci moče aj. Jasnou odpověď dá test z krve
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den chtela bych se zeptat je mi 29mam 3 lete dite neberu antikoncepci uz 5let ms mam pravidelnou+-3dny.a nyni k veci s manzelem jsme meli pohlavni styk pred 9 dny a pred 5 dny jsem si udelala tehotensky test a byl lehce pozitivni carka byla hezky videt ne uplne tmava jako kontrolni a od te doby mam kazdy den takovou carku druhou.jsem z toho neklidna.pred 2 dny jsem byla u lekare ale ten nic nevidel ani zvetsenou sliznici mam 10dni do menstruace.prsa me boli pali a citim se uplne jina.myslite ze by se jednalo o tehotenstvi?podotykam ze jsem vyzkousela 5 ruznych testu a pouze na jednom nebylo nic na ostatnich ty jakoby duchove.co mam delat prosim?take jsem cetla ze by se mohlo jednat o biochemicky tehotestvi jeste podotykam ze me 3 dny posledni bolel podrisek dnes jen sem tam.dekuji za odpoved.
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
4 dny po styku je velmi nepravděpodobné, že by test zachytil těhotenství. Falešná pozitivita testů je ale také velmi neobvyklá. Myslím, že je vhodné doplnit průkaz HCG v krvi
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den sem 5 týdnů po potratu á za tyden sem měla pohlavní styk že jsem byla zoufalá že jsem přišla o dítě a dneska jsem si dělala tehotensky test á ukázal se my duch ale dostala jsem menstruaci tak nevim jestli mohu být tehu
Diana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
"Duch" mohl být jen pozůstatkem předchozího těhotenství. Pozitivní gravitest může po potratu přetrvávat i několik týdnů. Nové těhotenství je málo pravděpodobné, ne ale na 100% vyloučené. Po menses test zopakujte - v případě pozitivity se o dalším postupu poraďte se svým gynekologem
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, 31.5. jsem podstoupila UPT, 29.6. jsem mela styk, pri kterem to manzelovi trochu ujelo. Asi kapka spermatu, zbytek ven. Od UPT jsem jeste ms nemela. Asi 7.den po styku jsem trosku spinila (hnedy vytok + troska krve), ovsem po par hodinách uz nic. Delala jsem si několik testů, byly negativni(14.,16.,18. den od styku). Dnes 20.dnu od styku a zda se mi, že na testu je duch. Je možné, že bych byla těhotná?
Bára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Úplně vyloučit těhotenství nelze. Test doporučuji opakovat za 2-3 dny.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
obrý den ráda bych se zeptala ,
Má poslední MS byla 25.5 , která vždy trvá dlouho a je velmi silná ,hodně trpím na na bolest prsou před menstruaci a také velice silné křeče v břichu , S přítelem jsme měli nechráněný styk , snažíme se o miminko v 6 měsíci a však mé MS jsou vždy nepravidelné tak nikdy přesně neodhadnu plodné dny , Má MS přišla 3.7 a však je jiná než doposud křeče v bříšku nemám spíše takový tlak , bolesti prsou nejsou skoro žádné a má MS není jako obvykle mohu být těhotná ? Těhotenský test jsem si dělala před MS vyšel negativní ( není to moc brzy na těhotenský test ?

Děkují mnohokrát za odpověď a přejí krásný zbytek dne
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Spíše těhotná nejste, ale záleží na citlivosti těhotenského testu a odstupu od styku. Doporučuji pro jistotu test zopakovat.
MUDr. Jan Šulc
P.S. K dataci plodných dnů mohou posloužit ovulační testy, které se dají koupit v lékárně
těhotenský test
Dobrý deň, v máji som mala nechránený pohlavný styk niekedy okolo 21-27. Meškala mi menštruácia no dostala som ju(10.6) bola však slabá. Po menštruácií som si robila tehotenský test, ktorý bol negatívny. 29.6. som pravdepodobne dostala menštruáciu ale znova je slabá. Pri obidvoch som pociťovala bolesti prsníkov. Nemala som nevoľnosti ani nič podobné. Prosím poraďte mi či som tehotná. Ďakujem
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Těhotná nejspíše nejste. Test ale doporučuji pro jistotu zopakovat
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Poslední MS začala 12.5.2019, včera mi z odběrů krve vyšlo 0,2 HCG. Je možné, že je koncentrace nízká z důvodu mé obezity (BMI cca 49) a jsem přesto gravidní?
Eliška
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Výsledek je negativní a nesouvisí s obezitou. Těhotná déle než 10 dní  tedy nejste
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den,
minulý měsíc jsem měla menstruaci pouze 2 dny. U té co měla být tenhle měsíc mam 3 dny zpozdění.
Test jsem dělala týden po té dvoudenní a 2 dny po vynechání další ms. Oba negativní. sex s kondomem - nasazený po třeba 5ti přírazech
je zde i tak šance na těhotenství?
Adel
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při negativních testech je těhotenství vzniklé v odstupu 2 týdnů a více od testování vysoce nepravděpodobné
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den, chtela jsem se zeptat jestli bych si mela myslet ze jsem tehotna, s partnerem si davame pozor, ale ne vzdy si je jisty. Jeste jsem nezkousela tehotensky test, mela jsme ted psychycke problemy a nejim moc nepiju atd jsme uplne rozjozena. Dneska se dostavila menstruace. Ale vetsinou ji mivam 28-31 dnu odstup a tedkom to bylo po posledni 26 dni jenom a posledni menstruace se asi nedala uplne rict jako menstruace ale takove spineni jenom. Nevim jestli je to jen z nervu nebo neco vice. A jestli bych mohla pouzit test i pres MS. S te psychicke stranky jsem ztratila 5 kilo. Takze nemuzu rict jestli jsem pribrala nebo ne. Citim se nafoukle i pritel si to myslel. Predem dekuji za jakkoukoliv odpoved.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Stres může ovlivnit cyklus.
Zda jste či nejste těhotná nejlépe zjistíte testem z moče. Lze ho provést i při menstruaci. Nejlepší je zavést tampon, osprchovat rodidla a pak teprve získat vzorek moče pro test
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den pane doktore. Menstruaci jsem dostala, tak jak jsem měla, jen o den později. Měla sem ji dostat včera (úterý). V pátek při styku přítel uprostřed toho ucítil, něco jak kdyby měl byt konec, ale nebyl, pokračovali jsem dál, nakonec nic z toho nebylo. Akorát pár dní po tom dostal kvůli tomu strach, kvůli sledování filmu v TV. Mohla bych být i přesto těhotná, ikdyž jsem dostala menstruaci a tzv. zda se to tak dá nazvat jeho “vyvrcholeni” v ten moment nenastalo, jak kdyby to byl jen pocit. Těhotenský test jsem si zatím nedělala.
Iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je vysoce nepravděpodobné, ale ne na 100% vyloučené. Jistotu Vám může přinést těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den Chci se optat. Od 1 května máme s přítelem nechraneny styk miminku se nebráníme. Poslední menstruaci jsem měla 16.5 hodně nepravidelnou měla jsem to pul dne pak nic druhý den jsem to dostala znova měla jsem to necelý dva dny pak už vůbec
Dělala jsem si několik teh.testu ale negativní. Je možné že těhotná nejsem i přez to že od 1.5 mám nechtěnému styk?
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
S ohledem na negativní testy je velmi pravděpodobné, že těhotná nejste.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, je mi 17 let a s přítelem jsem ještě pohlavní styk neměla, přesto se bojím, že jsem těhotná. Jsem pořád panna ale.
Asi 3-4 dny zpátky jsme o sebe "třeli" on do mě "vrážel" jeho penis se nedostal..., a ze mě vytekla ta slizká tekutina, a měla jsem celé prosáklé kalhotky. Ale měli jsme na sobě kalhoty a spodní prádlo. Menstruace mi přišla dnes se zpožděním. Mám se bát těhotenství nebo můžu být v klidu? - otázka upravena poradcem
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Myslím, že můžete být v klidu. Jistotu Vám může přinést těhotenský test z moče, který se dá koupit v každé lékárně
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobrý den, 7.5. jsem byla na diagnostické lpsk, kde byl normalní nález. 16.5. jsem mela dostat ms,ale ta se nedostavila. 22 Jsem byla na vyvolávací injekci. 20 Jsem dělala těhotenský test, ten byl negativní, u dr na ultrazvuku také nebylo nic vidět. Je možné, že bych i tak mohla být těhotná? I když testy jsou negativní? od toho 16 mám bílý výtok a bolesti jako při ms, tak jsem doufala v těhotenství. Miminko by jsme si moc přáli, už se snažíme přes půl roku. Nechráněný styk proběhl 9 a 12. doufám, že mě chápete, co se snažím říct, děkuji za vaši odpověď a přeji hezký den.
Tereza D
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
20.5. bylo podle mne na test poměrně brzy. Doporučuji test ještě zopakovat. Bude-li i nyní negativní, o těhotenství se bohužel opravdu nejedná
MUDr. Jan Šulc