Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpovídá MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

sexuálně přenosné choroby
dobrý deň.
pred ž týždňami sa mi na prste vytvorila odreninka do veľkosti šošovičky, okolo sa vytvorila koloidná vrstva, hojilo sa to dosť dlho, ale teraz po 6 týždňoch je to takmer neviditeľné. Asi mám fobiu zo syfilisu, ale bojím sa či som ho nemohol dostať napr. podaním si rúk s neznámym človekom ak som mal na prste niejakú ranku. Nemal som žiadne rizikové správanie, nedával som prsty do žiadnej ženy. Zväčšené uzliny som tiež nepostrehol. Asi patrím skôr psychiatrovi, ale aj tak vás prosím o odpoved. Dakujem
edo
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Myslím, že máte zbytečné obavy. 
Nákazu syfilis lze vyloučit testy z krve. 
Kde a kdy testy provést Vám spíše než gynekolog poradí dermato-venerolog.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den, možno zvláštna otázka, ale zaujíma ma, či sa dá na wc niečim nakazit? Sme v práci čisto ženský kolektív a používame jedno wc. Kolegyna má napr. často mykozu, dá sa tým nakazit, ak si po nej sadnem? alebo dokonca ak by mala niektorá nejaku pohl. chorobu?
Zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Přenos při užívání společné toalety je extrémně nepravděpodobný. Nemusíte mít obavy
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Vážený pane doktore, dostali jsme s partnerem Entizol na 5 dnů po 3 tabletách a zákaz sexu i s ochranou. Můžeme mít orální sex? Děkuji
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Neznám přesný důvod, proč byl Entizol nasazen. Obvykle, pokud se léčí oba partneři, je  možný i klasický pohlavní styk. Domnívám se proto, že orální sex možný je. Jednoznačně by Vám měl odpovědět lékař, který léčbu doporučil
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
dobry den Můj doktor prakticky mě nepomůže protože mě léčil na něco měsíc , nepoznal že jsou bradavice genitální a na kožní ambulanci byla další umrtvovaci injekci.. nechci a další zákrok lasereroví nejdu , vypalováníl laserm protože tu nemohla vydržet tu bolest a pár mě tam nechala bradavice a napsala mí Mastičku ale horšilo mě to a u gynekologa jsem byla taky , jen mě vyšetřil pochvu jestli tam něco neroste a nic tim neudelal
bojím se rakoviny čipku
Odmítán co je s zákroky s bolestí a nějaký mazaní masticek ,, roztoky čekat týdny něž to zmizí , laserem zákrok nechci bolí to dusík ten taky bolí ,. Něco bez bolesti

Chtěla bych Nějaký přípravek co to upadne hned ale bez bolesti už nechci čekat týdny

a bojují s tím dlouho , asi 4.5 měsícu chci klid konečně klid jsem s toho zoufala uz nevím jak dal

Jak se odstraní bradavice genitální úplně? na dobro
marika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Definitivní odstranění bradavic je často velmi obtížné. 
Žádný zázračný přípravek, jaký byste si přála, neexistuje.
Nejrychlejší je odstranění LASERem nebo chirurgické snesení.  Ani pak ale není jisté, že se bradavice znovu nevytvoří. 
Bezbolestná je léčba mastí či aplikací roztoku - to ovšem vyžaduje značnou trpělivost.
Možná by bylo možné domluvit si  LASERový či chirurgický zákrok v celkové anestézii.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den pane doktore,
chtěla jsem se zeptat, zda by dlouhodobě zvýšená tělesná teplota mohla být příznakem nákazy Chlamydiemi trachomatis. Přítel byl asi před 5 měsíci na stěrech a vyšly mu pozitivně. Primárně tam šel proto, že měl právě dlouhodobě zvýšenou teplotu a nevěděli jsme co už s tím. Všechny krevní testy měl v pořádku. Nicméně byl přeléčen a s ním i já i když jsem na testech nebyla (atb doxyhexal po dobu 21 dní). Asi 2 měsíce byl klid a potom se mu zvýšená teplota vrátila. Zašla jsem si tedy za svojí gynekoložkou a poprosila ji aby mi udělala testy na chlamýdie (abychom vyloučili že mi léčba nezabrala a on se nakazil znovu ode mě). Vyšly negativně. Nejsem si ale, z určitých důvodů, jistá, zda byly provedeny dobře. Nechtěla bych paní doktorku urazit a rovněž nejsem lékař abych to mohla posoudit, tak jsem se rozhodla Vás poprosit o radu. Zda myslíte, že by se tyto zvýšené teploty skutečně mohly vztahovat k infekci chlamýdiemi. Mnohokrát děkuji za odpověď.
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Podle mých zkušeností  není dlouhodobě zvýšená teplota typickým příznakem nákazy chlamýdiemi. Na 100% to ale vyloučit nelze
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda můžu vir Hpv dostat při masturbaci s různými pomůckami.Děkuji
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Virus HPV se přenáší  klasickým pohlavním stykem. Ne masturbací
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den,může virus hpv vymizet z těla i když jsou viditelné bradavičky?Nebo musí být bradavice vždy odstraněny?Může jich být celý život jen pár,nebo se vždy rozrostou?Viděl jsem nějaké fota na netu a je to docela strašidelné onemocnění.Děkuji


Jirka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Pokud jsou bradavičky přítomny, HPV virus je obvykle v těle také přítomen.
Bradaviček může být jen pár a nemusí se zvětšovat. Mohou i samy zmizet.
Zásah je vhodný, pokud se nález zvýrazňuje
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestliže jsou genitální bradavice infekční je možno se nakazit třeba z ručníku jak se někde uvádí nebo použitím cizího holícího strojku?Děkuji za odpověď.


Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Přenos jinou cestou než pohlavním stykem je vzácný
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den,
byla jsem na gynekologii a byl mi diagnostikován virus genit herpes, projevující se pupínky na pyscích, už i vevnitř. Hrozně mě to řeže při čůrání.
Chci se zeptat,zda je to vážné onemocnění a jak se léčí?
a taky kde jsem to mohla chytit. Jsem se stálým přítelem delší dobu a ani jeden s nikým jiným nespíme.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Stejně jako u oparu na rtu jde o časté a nikterak závažné onemocnění. Je ale obtěžující. K léčbě se užívají volně prodejné masti - např. Zovirax, Herpesin, aj.
Virus způsobující opary (herpes virus) může být v těle přítomen i řadu let a někdy se, často z ne zcela jasných příčin, projeví výsevem puchýřků. Nakazit jste se mohla Vy nebo Váš partner někdy v minulosti
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, viem ze ste mi pisali ze opakovane testy RRR a TPHA s vysokou spolahlivostou vylucuju ochorenie ale chcem sa vas opytat na testy imunoblot stanovenie protilatok IgG a IgM, viem ze su drahsie a zaujima ma ci su aj spolahlivejsie. Ako som vam uz pisala na testoch som bola az po 13tich rokoch od rizika, predtym som bola len na hiv testoch tak preto sa stale obavam toho ze by tie protilatky mohli vymiznut a uz teraz nemozem nic robit tak preto chcem ist este na testy imunoblot. lebo uz ozaj neviem co este mozem urobit. Chcem len vediet ze ak aj tieto testy vyjdu negativne ci uz budem moct byt pokojna alebo podla vas uz nepotrebujem absolvovat dalsie testy? Uz skoro rok prezivam strach a ziadny doktor ma nechce ani len vypocut ked vidi moje testy a neviem ci ma chapete ale chcem si byt na 100percent ista ze je to tak ako ukazuju testy a ze tie protilatky su pamatove a bolo by to tam vidiet aj po tak vela rokoch. Dakujem
Zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Nemám, co bych dodal ke svým předchozím odpovědím.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Genitální bradavice pomoc
První boule objevilo na zadečku a tak mi doktor řekl že jsou to hemeroidy ale po čase to ukázalo že je něco jiného a pak se mě objevilo na pipině přirození .

Takže jsou to Genitální bradavice a byla jsem na laseroví zákrok a další zákrok laseroví nejdu . ja se u toho klepala u další píchání injekcí a vypalováníl laserm s brekem protože jsem to nemohla vydržet tu bolest a další odstranění boulích už ne , bolí to docela hodně-

Genitální bradavice jsou pohlavním onemocnění ale je problem že jsem nic dlouho s nikym nic neměla , tak nechapu proč jsem to chytla

já další vypalování nechci a musí se to jinak odstranit bez bolesti.
Hodně se bojím že budu mit rakovinu děložního čípku. pokud se ve pochve objeví když jsem se to dozvěděla co to může způsobit
objevuji se mi další malí a jde to odstranit bez bolesti wšechno ? zastavit to aby se mi neobjevili chci to pryc
marika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Zkuste se poptat, zda by někde bradavice odstranili v krátké celkové anestézii.
Genitální bradavice způsobuje HPV virus, který je odlišný od toho, který způsobuje rakovinu děložního čípku.
Nákaza se může projevit až po řadě let.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, chcem sa vas opytat na tie anamnesticke protilatky su to pamatove protilatky a ukazalo by sa to aj v testoch TPHA a tie protilatky akutnej obrany sa ako daju preukazat. Chcem mat len istotu ze nemam syfilis lebo kadze som mala robene testy RRR a TPHA uz 4krat a boli negativne tak ma nikto nebude liecit a naozaj nechcem doplatit na to ze som isla prvy krat na tie testy az teraz po 13tich rokoch tak neviem ci ma chapete.a mozete mi dat odpoved. Dakujem
Zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Opakovaně negativní testy RRR a TPHA vylučují s vysokou spolehlivostí onemocnění syfilis - nynější i minulé.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Ak sa este mozem opytat to znamena ze ked som mala negativne krvne testy ze je to v poriadku aj ked je to uz tak vela rokov a nemam sa coho obavat? Dakujem
Zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Ano, nemáte se čeho obávat.
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, bola som na testoch syfilis prvy krat az teraz po 13 tich rokoch od rizika a boli negativne ale stale mam strach ze by tie protilatky mohli vymiznut za tak vela rokov a to aj preto ze mam vela zdravotnych a koznych problemov tak som pisala na jednu stranku znamy lekar a pytala som sa tam ze ci sa daju urobit este nejake ine vysetrenia okrem krvnych testov a jedna urologicka mi tam odpovedala ze na infekcnej klinike robia odber z tkaniva a stery podozrivych lezii, neviem ci aj vyrazok tak sa vas chcem opytat ci je mozne urobit taketo vysetrenia alebo nieco ine co by to mohlo preukazat pretoze naozaj nechcem cakat aby nebolo neskoro. Aj ked mi vacsina doktorov povedali ze tie protilatky su pamatove ktore su na cely zivot a ze by to tam bolo vidiet aj po tolkych rokoch tak stale mam tie obavy tak keby ste mi s tym vedeli poradit co este mozem urobit. Dakujem
Zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
V případě, že by příčinou kožních problémů byla syfilis, byly by pozitivní nejen anamnestické protilátky ale masivně i protilátky akutní obrany. Jiné testy než z krve považuji za nesmysl.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den,

cca měsíc zpět jsme s bývalým přítelem měli nechráněný styk. On mi dnes oznámil, že chytil bakteriální vaginózu a ureaplasmu, prý ode mě. Je možné, že to má opravdu ode mě, pokud nemám žádné problémy (a ani jsem nikdy neměla) a že by to chytil pouze on, když jsem v uplynulém roce měla celkem 4 sexuální partnery (včetně něj) a žádný z nich neměl a nemá problémy? Dodávám, že stěry z gynekologické prohlídky mám čisté, výtok normální, žádné urologické problémy.

Děkuji za odpověď
Barbora
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Možné to je. Gardnerela (bakterie vyvolávající vaginózu) i ureaplasma může být u ženy přítomna, aniž má jakékoli potíže. A ne každému muži musí tyto bakterie způsobit nějaké obtíže.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den.
Mám nového přítele a rádi bychom začali mít sex bez bariérové antikoncepce. Já jsem byla na testech STD (pro jistotu) a vše bylo negativní. Je třeba, aby si na tyto testy zašel i přítel, ačkoliv měl přede mnou sex jen párkrát a vždy s kondomem? Orální sex měl.
Děkuji za odpověď.
Anna S
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Záleží na tom, s kým měl Váš partner styk, a na tom, jaké sexuálně přenosné choroby máte na mysli. 
Testování dává podle mne smysl, šlo-li u přítele v minulosti o rizikové partnery. Jinak spíše ne.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, partner si našel výrůstek v trislech. Vypada jako materske znaménko ale dermatolog se domnívá ze muze jit o genitální bradavici. Dava to do souvislosti s nákazou papilomavirem. U me nebyl cytologii virus zjištěn. Jsme partneři již 7 let. Neni důvodem pro vyloučeni genitální bradavice skutečnost ze u me virus potvrzen nebyl? Kam by mel pripadne zajit pro verohodnou diagnózu? Děkuji
Zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Papilomavirů (=HPV) je celá řada. Nevím, jaké všechny u Vás provedené testy byly schopny detekovat. U žen se zaměřujeme na kmeny, které mohou být příčinou vzniku rakoviny děložního čípku. Bradavice vznikají působením jiných kmenů. Je pravděpodobné, že virus, který u partnera zapříčinil vznik bradavice, nebyl u Vás testován.
Dále - u partnera se může HPV objevit a na partnerku se nemusí přenést.
Pokud nemá dermatolog podezření, že by šlo o něco nebezpečného - což asi nemá, myslím, že to partner nemusí řešit. Maximálně si může nechat bradavici chirurgicky odstranit.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, dakujem vam za predoslu odpoved ale chcem sa vas este opytat ze keby som mala silnu imunitu tak mohlo by sa stat ze by protilatky vymizli, ako som vam uz pisala bola som na testoch na syfilis az po 13tich rokoch od mozneho rizika ktore boli negativne len sa bojim ze keby sa mi zvysila imunita uzivanim hlivy ustricnej ci by mohli tie protilatky kvoli tomu vymiznut? Neviem ci mi rozumiete ale ak ma niekto silnu imunitu a ma tu chorobu tak mohlo by sa stat ze by tie protilatky vymizli? Dakujem
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Při silné imunitě protilátky přetrvávají spíše než při slabé.
U syfilis to ale nemá vliv
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, pisala som panovi doktorovi Prochazkovi jeden dotaz, pytala som sa ho to ze ked som bola na testoch na syfilis prvy krat az po 13tich rokoch od rizika a boli negativne ze ci by sa nemohlo stat ze by za tolko rokov mohli tie protilatky vymiznut a bojim sa ze ak by to tak bolo tak uz nemozem nic robit a nechcem aby bolo potom neskoro a aj ake mam symptomy a on mi odpisal toto: V kazdem pripade testy TPHA jsou natolik prukazne a objektivni,neni zde ani riziko prehlednuti vysledku pri historicky uzivanych antibiotikach takze nema cenu tuto otazku otevirat a vami uvedene symptomy nejsou relevantni ohledne symptomu specifickeho onemocneni lues. Chcem sa vas opytat lebo som to dost dobre nepochopila znamena to ze aj keby som isla po 13tich aj 20tich rokoch tak by tam tie protilatky stale boli a nevymizli by a tie stmptomy co som pisala nemaju nic spolocne zo symptomami na tu chorobu takze mi chcel tym doktor povedat ze sa nemam coho obavat? Pochopila som to spravne? Viete mam ozaj velky strach a neviem ci mam robit a naozaj nechcem aby som doplatila zivotom na to ze som bola taka hlupa a neisla som na tie testy ovela skor, Dakujem
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Vaše obavy jsou zbytečné. Protilátky by i po letech nákazu prokázaly. Vaše příznaky neodpovídají syfilis.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, chcem sa vas opytat ci sa da zistit lumbalnou punkciou syfilis. Ide o to ze je to uz vela rokov od rizika a chcela by som si byt uplne ista. Mala som robene aj krvne testy ale chcela by som si dat urobit este nieco ine tak ak by ste mi v tom vedeki poradit. Dakujem
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Lumbální punkce neslouží k průkazu syfilis.
Chcete-li více informací o tomto tématu, obracejte se na specialistu - tedy dermatovenerologa
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na přenos pohlavních nemocí. Dnes mi byly na gynekologie zjištěny chlamydie. Byla by možná tato nákaza, pokud bych se nakazila plicnimi chlamydiemi, ty přenesla na pohlavní orgán přítele a on na mě poté pohlavním stykem? Mohli by tyto výsledky znamenat i jinou chorobu nebo pouze chlamydie? Děkuji za odpověď
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Problém v genitálu ženy i muže způsobuje Chlamydia trachomatis. Ta je přenosná prakticky jen pohlavním stykem. 
Chlamydia pneumonie  se přenáší kapénkovou infekcí a  je příčinou onemocnění dýchacího ústrojí. 
Vámi popsaný přenos považuji za nepravděpodobný
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, dufam ze je v poriadku ze vam zas pisem. Ako som vam uz pisala bola som na testoch na syfilis a boli negativne ale bola som na nich prvy krat az teraz po 13tich rokoch a stale sa bojim ze by tie protilatky boli za tolko rokov oslabene aj ked mi povedala dermatovenerologicka ze nie a ze by to tam ukazalo ale dve doktorky povedali ine tak chcela by som vediet ci existuje nejaky iny test ktory by reagoval po mnohych rokoch aby som mala istotu a aby potom nebolo neskoro keby to bolo zle. Ak su take testy tak by som si ich dala urobit. Dakujem
Zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Již jsem Vám odpověděl a nemám, co bych dodal.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, dakujem vam za predosle odpovede a chcem sa vas este opytat ako sa taky test robi a kolko asi stoji. Opytam sa na to aj na dermatovenerologii ale tam idem az o tyzden a chcela by som to vediet skor. Len neviem ci mi ho budu chciet urobit kedze som mala tento rok uz 3krat robene testy TPHA a boli negativne ale kedze som bola prvy krat na tych testoch az po 13tich rokoch tak sa stale bojim ze by tie protilatky mohli byt oslabene a test y by to neukazali aj ked mi ta sestricka povedala ze to tak neni tak by som chcela ist este aj na ine testy kde sa nevysetruju protilatky. Dakujem
Zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Myslím, že máte zbytečné obavy a doporučuji důvěřovat specialistům z dermatovenerologie. 
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, chcem sa vas opytat ci su na disperzari odbornici na pohlavne choroby lebo som sa pytala ze ci testy TPHA by reagovali po 13tich rokoch a povedala mi sestricka co tam pracuje ze aj keby som isla za sto rokov by tie testy zareagovali keby som to mala tak neviem ci mozem doverovat. Dakujem
Zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Doporučuji specialistům na dermatovenerologii důvěřovat
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, este sa vas chcem opytat ci existuje test na syfilis kde sa nevysetruju protilatky, ak ano tak ako sa vola. Dakujem
Zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
Ke stanovení diagnózy syfilis lze  kromě testů s krve užít i přímý průkaz mikroskopickým vyšetřením. V současnosti se tyto testy již užívají jen málo. Více Vám řekne specialista - dermatovenerolog
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den, dcera ve 13 letech byla očkována lékem Cervarix před začátkem sex. aktivity. Nyní je jí 18 let a začala se svým 1.přítelem pohlavní život . Při poslední gyn. prohlídce jí byly nalezeny 2 genitální bradavice. Lékařka jí bez upřesnění zatím nabídla léčbu mastí cca. 1500 Kč a nebo očkování. Je možné dle vašeho názoru očkovat tedy nějakou očkovací látkou a přitom nepředávkovat již naočkované? Má v sobě již Cervarix (proti rakovině děložního čípku), jiný produkt nám v té době bohužel nebyl nabídnut. Děkuji Mirka
Mirka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Přeočkování jinou vakcínou, která má širší spektrum účinku, je možné.
Aniž nález vidím, je obtížné rozhodnout o dalším postupu. Někdy bradavice samy zmizí. Kromě speciálních mastí je možné je pouze opakovaně poleptat např. podophylinem. Možné je i chirurgické snesení, případně jejich zmrazení či odpaření LASERem.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, chcem sa vas opytat ake antibiotika sa uzivaju pri syfilise, su rovnake pri vsetkych stadiach? Ide o to ze neviem ci som mala prvy symtom a mala som cervene vyrazky s ktorymi som bola u koznej a ta mi neurobila ziadne testy a nemala som ani ziadne ine problemy a preto som isla na testy az teraz skoro po 14tich rokoch a vysli negativne ale ja sa aj tak stale obavam a preto ma zaujima ake sa uzivaju antibiotika, samozrejme viem ze by som ich musela mat na predpis ale chcem len vediet ci sa uzivaju rovnake ako na zaciatku. Dakujem
zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Často se užíval penicilin. Jaká antibiotika a v jaké dávce se nasadí rozhoduje dermato-venerolog, nikoli gynekolog. Při negativních testech je ale nasazení antibiotik nevhodné
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den, pravidelně jsem chodila na gynekol. vyšetření ročně vše bylo v pořádku nikdy jsem problém neměla pak mi zavedli Mirenu kvůli krvácení partnera jsem neměla po rozvodu cca10 let pak jsem se seznámila s mužem a po kontrole mi zjistili HPV ,podstoupila jsem konizaci dopadla v pořádku , to bylo minulý rok s partnerem jsem se rozešla,.A letos podstoupil bývalý partner testům na HPV on je prý v pořádku ,zajímalo by mě jak jsem se mohla nakazit když vlastně jsem poznala jenom jeho a Mirenou to nebylo i když jsem měla u ní výtoky.. Na kontrolu jdu letos pokud budou stěry v pořádku jsem vyléčená a už jsou to 2 roky co žiji sama ,problémy nemám Děkuji je mi přes 50 let tak proto se divím....
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Tento virus může být v těle přítomen řadu let a pak může vymizet. Tělo si ve většině případů s infektem HPV poradí. 
Je možné, že v době, kdy jste měla pohlavní styk s posledním partnerem, HPV virus byl u něj přítomen a aktuálně již není. Nebo je možné, že u Vás HPV přetrvával z minulých let.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, citala som tu ze dost ludi tu ma rovnaky problem ako ja, tiez som isla na testy az po 13tich rokoch a aj ked boli negativne stale sa toho obavam. Pred 13timi rokmi som bola s viacerymi muzmi tak som si dala urobit test na chlamydie, hiv som si robila domaci test ale na syfilis az teraz. Su podla vas spolahlive testy ked sa robia az po tolkych rokoch rovnako ako ked sa robia skor? Ukazalo by to keby som to mala a neviem ako to je s protilatkami boli by tam stale a zachytil by to ten test? Dakujem
Erika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Spíše než gynekolog Vám odpoví specialista - dermatovenerolog
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, este by som k tomu co som pisala chcela nieco dodat, Pred 12timi rokmi som mala kozny problem take flaky na krku a vyrazky tak som mala robene tie dva testy ako som uz pisala ale teraz mam zas tie vyrazky ale chodim k dermatovenerologicke. Mam manzela ktory je sved a volal do Svedska specialistom ktory vedia o tej chorobe tak povedali ze flaky na krku co som mala nie su symptom na syfilis a ze ani vyrazky ze to sa robia take pluzgiere. A este sa pytal ze kolko moze zit ten kto sa nelieci a povedali ze tak 5,6 az 7rokov. Myslite ze mozem doverovat svedskym specialistom a aj dermatovenerologicke ktorej chodim? Dakujem
Erika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ano, doporučuji specialistům důvěřovat
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, dnes jsem se zeptala te dermatolozky jestli by vedela podle kozniho problemu diagnostikovat pohlavni chorobu a ona mi rekla ze ona dela jen dermatologii a ze venerologii ne tak nevim proc ma obor dermatovenerologie kdyz to nedela ale byla jsem u jine dermatovenerologicky a ta videla me cervene pupinky a rekla ze to nejsou projevy zadny pohlavni choroby a ze to je folikulitida, neco jako akne tak podle vas se nemam ceho obavat a rekla by mi kdyby to vypadalo jinak? Dekuji
Svetlana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Nemusíte se ničeho obávat.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, dekuji za predeslou odpoved, Aj podle mne by mi to mela rict, myslite ze ji mam zavolat a zeptat se ji na to? Dik
Svetlana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Jestli jsem správně našel Váš první dotaz, uplynula již řada let. Myslím, že někomu volat nemá smysl
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, uz som vam pisala, bola som na testoch na syfilis po 12tich rokoch a boli negativne ale pre istotu som sa isla opytat najprv do laboratoria a tam mi povedal jeden co tam pracuje ze tie protilatky mohli za tolko rokov ist prec ale ze preto sa robia dva testy, co mi aj robili ze ten druhy to moze zachytit aj ked to je uz tolko rokov a vcera som sa pytala mojej obvodnej doktorky a ta mi povedala ze tie protilatky su nam dane a ze su na cely zivot a keby som mala v tele infekciu ze by boli aktivne a ze ked to bolo negativne tak to je v poriadku aby som sa tym uz viac nezaoberala ze za tolko rokov by boli take vysoke protilatky ze by to ukazalo spravne tak teraz neviem kto je vacsi odbornik, doktorka mi zatial vzdy poradila., Aky je na to vas nazor mala by som svojej doktorke doverovat? Dakujem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
Doporučuji důvěřovat Vaší lékařce
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, pred sesti lety jsem byla u dermatovenerologicky s koznym problemem. A chci se vas zeptat ci by mne kekarka upozornila kdyby to vypadalo jeko pri pohlavni nemoci, zda by vedela o co jde. Dik
Svetlana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Váš dotaz je  spíše pro dermato-venerologa. 
Předpokládám ale, že by Vás lékařka na závažnou chorobu  upozornila
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, tak podla xas by ma pred 12timi rokmi dermatologicka upozornila keby to vyzeralo ako pri tej chorobe, vedela by o co ide? Manzel hovoril tiez ze tie protilatky by tam stale boli ale ja sa aj napriek tomu stale obavam a mam naozaj fobiu z tej hnusnej choroby. Dakujem
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
Nemám, co bych ke svým předchozím odpovědím přidal
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, vidim ze vam pisal moj manzel, je pravda ze chodim psychiatricke ale je to pre moj strach. Ako som vam uz pisala bola som u dermatovenerologicky kvoli cervenym vyrazkam a povedala ze to nie su prejavy syfilisu ale rovnake vyrazky som mala aj pred 12timi rokmi a bola som u inej dermatovenerologicky a myslite ze by ma na to upozornila keby to vyzeralo ako pri tej chorobe aby som isla na testy, vedela by o co ide? Stale sa bojim ze by tam tie protilatky uz neboli po tolkych rokoch aj ked mi vela doktorov medzi ktorymi ste aj vy povedalo ze by tam boli stale ale citala som na internetovej stranke s nazvom u lekare jeden sa pytal na hiv ze ci by tam boli protilatky po 10tich rokoch a tam mu odpovedala nejaka doktorka ze by tam uz nemuseli byt tak teraz neviem a velmi chcem verit tym viac doktorom aj vam a nie jednej lekarke. Dakjem
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den
Nemám, co bych ke svým předchozím odpovědím přidal
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, mela sem nechraneny kontakt s kamaradem, se kterým se známe dlouho, ale sme jenom kamaradi. Bylo to o maznani, nedošlo k vniknuti penisu do vaginy, ale ke kontaktu s pokožkou a pak s malym mnozstvym jeho ejakulatu. I kdyz je to kamarad, nevim toho priliš o jeho sexualnim zivote. Mohol mne nakazit nejakou SPCH? Mam velkej strach.
Dekuji mockrat za Vasi odpoved.
Eliška
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Přenos některé sexuálně přenosné choroby považuji za hodně nepravděpodobný
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, moc prosim o zodpovezeni mych nejasnosti ohledne ureoplazmy. 1) Jaka je pravdepodobnost, ze kdyz jsem mela styk s muzem, co ji v tu dobu mel, ze jsem take nakazena? Muze se stat i to, ze jsem se nenakazila? 2) proc se na diskuznich forech lisi doba kontrolnich steru po dobrani antibiotik? Nekomu delaji testy po 6-8 tydnech, nekomu po 14 dnech a kamaradce delaly dokonce ihned po dobrani antibiotik.Ktery postup je tedy spravny, aby byl pak kobtrolni vysledek testu povazovan za stoprocentni? 3) podle ceho se urcuji antibiotika ktera se podavaji k lecbe. Nekdo se leci 2 mesice, jiny 14 dnu, jiny 10 dnu...? 4) pokud mi testy prokazi ze ureaplazma nemam, musim se i tak preventivne prelecit, kdyz jsem mela styk s tim, kdo ureaplazmu mel? Dekuji mockrat za zodpovezeni

A.
Alena B.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ureaplasmata jsou v pochvě prokázána relativně často a ve většině případů nezpůsobí žádné problémy. 
Pravděpodobnost přenosu při pohlavním styku se obtížně odhaduje - záleží na mnoha okolnostech (poševní prostředí, obranyschopnost tkání, délka styku, aj.). Rozhodně k přenosu nedochází vždy.
Antibiotika se volí dle vyzkoušené citlivosti těchto mikroorganismů. 10 denní léčba dle mých zkušeností obvykle stačí. Jsou-li kontrolní testy nutné, doporučuji je po cca 2 týdnech od skončení léčby. Máte-li výsledek negativní, není přeléčení vhodné
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den,

Jako manžel Ivany, mohu zaručit, že má opravdu OCD, a byla diagnostikována její psychiatrem.
Ne syfilis, ne HIV, ne "rozšíření nosu", ne "deformace skeletu", ne abnormální akné atd.
Má pouze OCD.
Děkujeme vám za vaši trpělivost.
Vy a 40 dalších odborníků se o to ptá každý den. Ona se testovala pětkrát a stále pořád žádá každého odborníka, který dokáže znovu a znovu. - otázka upravena poradcem
Ivanův manžel
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dík za dík - vždy potěší
sexuálně přenosné choroby
Dobry den, dakujem vam za predoslu odpoved ale neodpovedali ste mi ci po 13 rokoch by tam boli stale protilatky na syfilis lebo sa velmi bojim ze ten test bol nespravne negativny aj ked som sa uz na to pytala viacerych doktorov a povedali ze ano boli by tam a ze sa nemam coho obavat ale chcem vediet aj vas nazor na to. Dakujem
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den. 
Pokud by byla infekce v těle, byly by podle mého názoru protilátky stále přítomné.
Se syfilis má dermatovenerolog daleko více zkušeností než gynekolog. 
MUDr. Jan Šulc
P.S. Myslím, že Vaše obavy hraničí až s fobií. Možná by nebylo od věci poradit se s psychiatrem
sexuálně přenosné choroby
Dobry den. chcem sa vas opytat na dve otazky. Bola som na dva testy na syfilis a obidva boli negativne, boli by tam tie protilatky aj po 13tich rokoch a ten test bol spravne negativny?Velmi sa bojim. Pytala som sa na to uz viacerych doktorov a povedali ze sa nemam coho obavat ale chcela by som vediet aj vas nazor. Bola som aj u dermatovenerologicky kvoli cervenym vyrazkam a ta mi povedala ze pri tej chorobe to vyzera uplne inak, Myslite ze dermatovenerolog je odbornik aj na pohlavne choroby, takze jej mozem plne doverovat? Dakujem za odpoved
ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Dermatovenerolog má se sexuálně přenosnými chorobami násobně vyšší zkušenosti než gynekolog. Takže doporučuji důvěřovat

MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den. chcel by spm sa vas opytat ci dermatovenerolog vie spravne diagnostikovat pohlavnu chorobu. Mam take zapalene cervene vyrazky na ramenach a povedala mi ze to neni ziadny symptom na nijaku pohlavnu chorobu a ze syfilis vyzera uplne inak a povedala ze to je folikulitida a dala mi na to zynerit co sa pouziva na akne. Podla vas jej mozem doverovat a vedela by keby to bolo nieco ine? Dakujem za odpoved
frantisek
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Dermatovenerolog má se sexuálně přenosnými chorobami násobně vyšší zkušenosti než gynekolog. Takže doporučuji důvěřovat
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den,robili mi test na syfilis a bol negativny ale predtym som mala asi tri mesiace velky strach a chcem sa vas opytat ci moze dlhodoby strach oslabit imunitu az natolko ze sa prestanu tvorit protilatky, pytala som sa na to svojej doktorky a ta mi povedala ze je to uplna blbost..Mozem doktorke doverovat a tie testy boli spravne negativne a ukazalo by to spravne aj po 12tich rokoch, tie protilatky by tam boli stale keby som to mala? Dakujem za odpoved
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Souhlasím s Vaší lékařkou. Psychika výsledek testu neovlivní
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den. chcem sa vas opytat ze ci ma slaba imunita nejaky vplyv na test na syfilis. Najprv som si robila domaci test ten bol negativny a teraz po viacerych rokov mi ho robil gynekolog a tiez vysiel negativny a kedze som mala skoro styri mesiace velky strach tak sa mi oslabila imunita a preto by som chcela vediet ci to nemohlo ten vysledok nejako ovplyvnit a ci bol spravne negativny.. Ukazalo by to aj po viacerych rokoch keby som to mala aj ked mam slabu imuniyu? Mam stale smrtelny strach co mi nerobi dobre a preto mi nechuti jest, busi mi silno srdce a musim uzivat antidepresiva. Pytala som sa aj gynekologa a ten mi povedal ze tie testy su spolahlive aj po vela rokoch a nevadi ked je slaba imunita ze to vysledok nijako neovplyvnuje. je to tak aj podla vas? Dakujem za odpoved.
zaneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Testy na syfilis jsou vysoce spolehlivé i při oslabené imunitě.
MUDr. Jan Šulc

sexuálně přenosné choroby
Dobrý deň, Manželke diagnostikovali HPV, intímne spolu žijemeu cca 18 rokov, predomnov rok, mala už raz pohlavný styk, ja som inú ženu v živote nemal, takže sa chcem opýtať, či je pravdepodobné že by to mohla mať z tej jednej súlože z pred 19-rokov a teraz sa to prejavilo, čo mi príde po troch deťoch a pravidelných gynek. prehliadkach trochu divné, alebo si mám začať robiť starosti, lebo som sa dočítal že infikovať sa HPV inak ako pri súloži, je vysoko nepravdepodobné. Ale chcem počuť názor odborníka a preto píšem. Dakujem
Edko
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Nákaza může v těle bez příznaků přežívat i řadu let. I uvedených 19 let je teoreticky možných. 
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda nevíte jak dlouho trvá výsledek z krevních testů na pohlavně přenosné choroby?
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Záleží na tom, jaké přesně choroby máte na mysli a na konkrétní laboratoři. Většina testů bývá hotova v řádu  maximálně několika dní.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobry den,
mal som sex s cudzinkou v cr a pretrhol sa kondom a do par sekund som sa bol umyt, neviete aka je sanca na prenos nejakej choroby? Pred pol rokom sme mali spolu tiez nechraneny styk a nakazila ma streptokokmi a ureaplasmou, tak sa tesim co dostanem tento krat...ak by som si chcel nasadit empiricky atb, myslite ze chinolony+tetracykliny by stacili?
A za druhe, ona ma len nejake poistenie na pohotovost, myslite ze by ju niekde v Prahe gynekologicky vysetrili- ma sem tam bolesti, mohla by to zahrat na akutny pripad? Ma 22r, studentka a nikdy nebola u gynekologa, je sexualne aktivna, cize podla mna taka chodiaca petriho miska..ale vytok nema a sem tam opozdeny cyklus.
Budem vdacny za akukolvek radu.
karol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Riziko nákazy nějakou závažnou  sexuálně přenosnou chorobou považuji za velmi nízké.
Preventivní podání antibiotik spíše nedoporučuji.
Pokud jde o poslední část dotazu, nedovedu odhadnout, jak by se jednotlivá pracoviště zachovala.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
Dobrý den pane doktore, nedávno mi byla zjištěna ureaplasma. Jsem půl roku po předčasném porodu v 31. tt, chtěla jsem se zeptat, zda je možná souvislost mezi předčasným porodem a ureaplasmou? Je možné, že mě před porodem v nemocnici na tuto infekci netestovali?
S přítelem jsme cca 8 let, tvrdí, že mi je věrný, je možné, že v jsem / jsme nakaženi ureaplasmou více než 8 let? Dle mých informací se přenáší jen pohlavním stykem.
Předem děkuji, Katka
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ureaplasma může být v některých případech příčinou předčasného porodu. Příčina ale může být celá řada
Na co Vás v nemocnici  testovali a na co ne, nevím. Testy na ureaplasmata se provádí spíše jen výjimečně. Tento mikroorganismus je v pochvě žen přítomen poměrně často a spíše jen zřídka způsobí nějaký problém.
V těle mohou ureaplasmata být zcela bezpříznakově přítomna i řadu let.
MUDr. Jan Šulc
sexuálně přenosné choroby
dakujem veľmi pekne za odpoved, robíte veľmi záslužnú prácu...upokojili ste ma, zbytočne by som sa psychicky zožieral...srdečné dík
juro
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dík za dík.
sexuálně přenosné choroby
dobrý deň. pri prostitutke som iba masturboval, ale pri ejakulácii si vzala asi na sekundu môj penis medzi rty. Je možnosť, že som sa nakazil syfilisom? Dakujem za skorú odpoved, asi som veľmi úzkostlivý.
juro
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno