Japonská kuchyně
Svět to neviděl, pes to nežral. Kruté omyly stolování slouží jako prevence
Premium Mám jednu kompetenci, v níž vynikám nad manželkou, a to dojídání potravin, o které už nikdo...
Richard Tomáš je mistrem světa v sushi. Zabodoval s jeřábem na křišťálu
Premium Kuchař Richard Tomáš z české restaurace Yamato to udělal klasicky: přišel, účastnil se a zvítězil....
Kimči je receptem na dlouhověkost. Jak ho připravíte krok za krokem
Kvašené zelí kimči (kimchi) je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou...
Sushi prověřilo um i nervy adeptů na Masterchefa, řezník to vzdal
Šéfkuchaři nestačí, že sám umí vařit. Musí být schopen jasně formulovat týmu svou vizi, stát si za...
Chvála kvašení zeleniny, které dodá vitaminy a enzymy za rozumnou cenu
Nejspíš vás nepřekvapí, že až třetina potravin, které konzumujeme, se vyrábí nějakým způsobem...
Nesestavil bych stejné menu pro Harrachov, Prahu či Brno, říká šéfkuchař
Šéfkuchař Zdeněk Křížek byl „zavedenou veličinou“ v malostranském hotelu Mandarin Oriental, kde se...
Nově objevené restaurace pro gurmány. Nejlepší je na jihoafrické pláži
Nenápadná malá restaurace v pobřežním městečku Paternoster, téměř dvě stě kilometrů severně od...
VIDEO: Bramborový salát z barevných brambor je zdravější, chutná stejně
Bramborový salát z barevných brambor? Proč ne. Podle šéfkuchaře Romana Pauluse není třeba se...
Teplá kaše po ránu pohladí žaludek a dodá vše, co tělo potřebuje
Mohou být bez lepku i bez laktózy, takže pro mnoho lidí řeší jejich problémy s trávením. Mohou být...
Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také
Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše
„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou...
Zkuste grilovat jako Australani, třeba tresku s pestem, radí Pohlreich
Krevety, steaky z pštrosa Emu, jehněčí hřbet. To se v Austrálii na gril přímo nabízí, podobně jako...
VIDEO: Jak Pohlreich z bůčku a piva vykouzlí Štefanův cikánský řízek
Rozpálený gril potře špekovou kůží a hodí na něj plátky vepřového bůčku naklepané pěstí....
Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá
Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované...
VIDEO: Barman vzdal hold módním i více než stoletým koktejlům
Půvabný barmanský průřez stoletím od roku 1915 do roku 2015 připravil Američan, který má s...
Motorest, kde je majitelka v depresi, kuchař rapl a na dohled hora Říp
O motorestu Tereza si někteří místní přistěhovalci údajně mysleli, že je to nevěstinec, a ti, kdo...
Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší
Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení...
Pohlreich se podle učiliště vysmíval postiženým dětem. On to cítí jinak
Kuchařské učiliště v ústeckých Trmicích, berounskou Bastilu a americký bar a restaurant v Mohelnici...
Zkuste letos rybí bifteky. Z kapřích filetů a anglické slaniny
Filety z kapra svinuté spolu s proužky anglické slaniny do tvaru, který ze všeho nejvíc připomíná...
Pařížské tyčinky našich babiček. Chuťově dokonalá vánoční klasika
V nejedné rodině se předává recept na pařížské tyčinky z generace na generaci. Možná jej také máte...
Jak připravit veganský burger s konopnou tofunézou. Chutná jako pravý
Za lehké, ale zdaleka ne „plané“ jídlo, lze označit veganský burger s „majonézou“ z tofu a...
Houby moc nerostou. Tak si kupte hlívu na salát podle Pohlreicha
Houby k podzimu neodmyslitelně patří, to bychom nebyli v Česku. Jenže v lese to letos žádná velká...
Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry
„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci,...
VIDEO: Začněte vařit jáhly a máte lék proti depresím a chudokrevnosti
Jáhly, tedy obyčejné, přirozeně bezlepkové oloupané proso, jsou vynikajícím zdrojem železa,...
V Asii se učí vařit zadarmo, v Česku exceluje. S vlastní restaurací nespěchá
Kuchařka Kamu byla hostem našeho on-line rozhovoru. I když má hodně příznivců, kteří by ji rádi...
Recept na borůvkovou rozkoš. Obří větrník, který musíte sníst hned
Větrníky a věnečky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou a karamelem jsou klasika. Obří větrník s...
VIDEO: Chlap se nemusí cpát masem, to je předsudek, říká Pohlreich
„U nás doma vedou žebra, pěkně naložený a hodně dlouho a pomalu pečený. Pak v podstatě jakýkoliv...
Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč
Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém...
Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem
Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým...
Nepečený dort ze sušenek snadno zvládnete, čerstvé mango mu dodá šťávu
Čerstvé mango není žádná vzácnost, ale natrefit na správně zralé bývá problém. Nicméně není nic...
Zkuste si doma připravit mušle. Třeba jako opravdu sváteční předkrm
Smažené mušle svatého Jakuba jsou jednoduché na přípravu a navíc už dnes není problém je koupit...
Rybí filet marinujte ve sladkém miso a ve víně a upečte. Je to lahůdka
Pečený rybí filet „hamachi no saikyo miso yaki“ se dělá ze žlutoocasé ryby a marinuje se v pastě z...