Jako přílohu vám Jan Horký a David Valíček naservírují pečené brambory se zakysankou a česnekovou omáčkou aioli. U burgerů však zůstaneme i v dnešním GrillTipu, kde vám Isaac Starobin ukáže recept na svůj bestseller – Smokey & The Burger.
Nejprve si připravte domácí briošky
Do nerezové misky rozdrolte kostičku droždí, přidejte lžíci cukru, hladkou mouku, mléko, jedno vejce a promíchejte. Těsto přikryjte potravinářskou fólií a dejte někam k teplému místu, ideálně k sálavému teplu grilu a nechte aspoň čtyři hodiny kynout.
Dokonalé konzistence těsta dosáhnete tím, že v průběhu kynutí těsto ještě promáčknete a necháte ho znovu vyběhnout.
Suroviny na briošky:
- 43 g droždí (1 kostka)
- 600 g hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 380 ml mléka
- 1 ks vejce + 1 vejce na pomazání
- 60 g másla
- 2 lžíce černých sezamových semínek