Středa 25. listopadu 2020, svátek má Kateřina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 25. listopadu 2020 Kateřina

Vaříme luštěniny

Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí

Dýňová polévka
10. října 2020

Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...

Zdravé nemusí znamenat drahé. Jak vařit rodině s omezeným rozpočtem

Ilustrační snímek
9. května 2020

Když se řekne zdravé jídlo, možná vám před očima naskočí celozrnný chlebíček s avokádem posypaný...

Tři zdravá a rychlá jídla pro celou rodinu nejen na období karantény

Indický dhál
28. března 2020

Už vás nenapadá, co každý den vařit, aby to chutnalo dětem, dobře zasytilo, příliš netížilo a...

Luštěniny bez trápení: tipy, jak vyzrát na nadýmání i dlouhé vaření

Směs luštěnin na hrstkovou polévku: žlutý hrách, velkozrnná a červená čočka a...
23. února 2020

Příliš dlouhá doba namáčení a vaření či nadýmání – to jsou důvody, proč se fazolím, hrachu nebo...

Jak se cítit lépe a žít déle? Objevte luštěniny, tofu a rostlinné nápoje

Ilustrační snímek
27. listopadu 2019

Seriál Možná i vy patříte k těm, kdo si bez masa, sýrů nebo mléka nedovedou představit běžný den. Zkuste...

Minestrone, tajine nebo mexická pánev. Oslavte den veganů světově

Polévka Minestrone
1. listopadu 2019

V pátek je světový den veganů, a tak vám nabízíme speciality z celého světa, pro jejichž přípravu...

Světové variace na masové kuličky voní po tymiánu, koriandru i česneku

Čufty v tomatové omáčce
31. srpna 2019

Zavzpomínejte na letní dovolenou u prostřeného stolu a s celou rodinou. Masové kuličky milují...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

Polévka s hlívou ústřičnou
19. ledna 2019

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

Chybí vám železo? Jezte maso, luštěniny i ořechy, poradil lékař

aktualizováno  16. října 2018

Nedostatkem železa trpí každý desátý člověk a pokud ho je v organismu málo, může vést k anémii. I...

Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím

6. října 2018

Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...

Tipy, jak připravit zdravé a levné jídlo. Zkuste těstoviny i luštěniny

19. září 2018

Seriál Vařit neznamená strávit půl dne u plotny. Důležité je mít pod kontrolou, co jíte, používat základní...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

30. prosince 2017

Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než...

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28. listopadu 2017

Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31. října 2017

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23. září 2017

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

12. července 2017

Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale...

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21. června 2017

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18. února 2017

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1. ledna 2017

Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují...

Držím kontroverzní paleo dietu a jsem krásně štíhlá, říká herečka

12. prosince 2016

Herečka Olympia Valanceová (23) docílila vysněné postavy jen díky dodržování paleo diety a tréninku...

Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit

12. listopadu 2016

Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a...

Luxusní kousky od celebrit, dobré jídlo i masáže. Přijďte na Jarmark!

6. října 2016

Sobotní Jarmark OnaDnes.cz je již tradiční příležitostí, jak nakoupit pěkné oblečení, doplňky, boty...

Na Jarmarku skvěle nakoupíte, najíte se a potkáte známé tváře

29. září 2016

Chcete-li si levně nakoupit pěkné oblečení, přijďte už příští sobotu 8. října za námi na Jarmark....

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20. září 2016

Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale...

Helena Houdová: Nedokázala bych sníst maso tvora, který nechtěl umřít

31. května 2016

Od vegetariánství a blokád Temelína se Helena Houdová posunula o pořádný kus dál. Pro někoho možná...

Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné

19. května 2016

Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém...

Zlepšete své zažívání. Pomůže běh, bylinky i změna jídelníčku

30. ledna 2016

Trávicí potíže se projeví bolestí břicha nebo také pálením žáhy. Tělo tak dává najevo, že už je...

Zapékání v troubě je zdravější než smažení, uvedl odborník online

7. ledna 2016

Po narození miminka se svět matky často točí výhradně kolem dítěte a často jí nezbývá čas ani na...

Co obědvají výživoví poradci: pizzu, ryby i zeleninu. Raději si vaří doma

25. září 2015

Oběd je hlavním jídlem celého dne, i proto by měl být nejvýživnějším pokrmem jídelníčku. Důležitá...

Jednoduchá pomazánka z červené čočky

2. července 2015

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Za přejídáním může být dehydratace i moc alkoholu

17. června 2015

Před chvíli jste si pochutnali na vydatném obědě a přesto se vám už zase hlavou honí, co byste si...

Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech

26. dubna 2015

Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a...

Nemáte rádi kapra? Nahraďte ho řízkem, pstruhem nebo třeba žralokem

18. prosince 2014

Skoro v každé rodině se najde někdo, pro koho není kapr zlatým hřebem, ale spíš noční můrou...