Šťavnaté kuře na pivu
Ingredience:
- 1 celé kuře (asi 1,4 kg)
- 100 ml olivového oleje
- 250 ml světlého piva
- 70 g mleté uzené papriky
- 30 g pálivé papriky
- sůl a mletý černý pepř
- řecké seno (pískavice)
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- 6 rajčat
Pracovní postup:
- Kuře rozpůlíme a špičatým, dlouhým nožem do něj uděláme dírky. V misce smícháme olivový olej, pivo, oba druhy papriky, sůl, pepř, řecké seno a lístky tymiánu otrhaného od stonků. Kuře naložíme do marinády, kterou vetřeme i do kuřete a do dírek. Pak kuře zabalíme a necháme marinovat v lednici přes noc.
- Druhý den pak každou polovinu kuřete zabalíme do alobalu a položíme na rozpálený gril. Takto grilujeme asi 30 minut. Pak kuřecí půlky vyndáme z alobalu a grilujeme dalších 15 minut. Během grilování potíráme zbytkem marinády smíchaným s výpekem z alobalu. Na posledních 5 minut na gril položíme poloviny rajčat, které také potřeme marinádou.
- Hotové kuře podáváme s rajčaty a pečivem.