Zatímco u chipsů nebo grilovací omáčky je naprosto zbytečné dohadovat se o tom, kolik je málo a kolik už moc, protože nezdravé je prostě jakékoliv množství, u brambor či sušených meruněk to tak jednoznačné není.
Ovoce s příchutí siřičitanů
Banány, mango, ananas či papája, to všechno je tropické ovoce, které obsahuje spoustu cukru, a proto bychom ho měli konzumovat pouze občas a v rozumném množství (jedna porce denně je až dost). Přehánět bychom to neměli ani se sušeným ovocem.
To je pro změnu plné siřičitanů, které můžou u citlivých jedinců vyvolat alergickou reakci (nevolnost, dušnost, průjem). Ideální volbou nejsou ani kompoty. Pomineme-li fakt, že při jejich výrobě dochází vlivem teplot ke zničení řady vitaminů a enzymů, opět je zde velké množství cukru (o hustých ovocných sirupech ani nemluvě).