Vaření
Vařit jsem se naučil až během natáčení, říká loňský vítěz MasterChef
Nejlepší čeští amatérští kuchaři opět zápolí o titul v show MasterChef Česko. Poslednímu vítězi...
VIDEO: Pečené trhané kuře na grilu nezapomeňte nakrmit vínem
Na grilu se dají upéct také skvělé briošky, z kuřete pak udělat mix neodolatelných chutí a vůní....
Sushi prověřilo um i nervy adeptů na Masterchefa, řezník to vzdal
Šéfkuchaři nestačí, že sám umí vařit. Musí být schopen jasně formulovat týmu svou vizi, stát si za...
Na přípravu zauzené křepelky na Vysočině použili seno, smůlu i foie gras
Křepelka je takové malé nic, ale v kuchyni z ní lze vykouzlit voňavé mistrovské dílo, přesvědčili...
Podzimem grilování nekončí, stačí se jen trochu přiobléct a jede se dál
Podzim se dá prožít nejen pod dekou s kávou a knížkou v ruce, ale i na terase, která si ještě...
Nepoznáte rozdíl. Firma chce v Evropě prodávat rybí prsty z laboratoře
Premium Maso vypěstované v laboratoři z rybích buněk by se už za pár let mohlo objevit v evropských...
Itálie a smažená jídla vyřadily první dva adepty na titul Masterchefa
Jen co byla minulý týden konečně jasná finálová šestnáctka amatérských kuchařů letošního ročníku...
Když vařili street food v Brně Punčochář s Kašpárkem, všem tekly sliny
Na Zelném trhu to žije a místní street food nelze než závidět. Šéfkuchař Přemek Forejt to dobře ví,...
Vepřové nikdy nezklame. Hvězdou je pomalu pečená plec i krkovice
Maso „z prasátka“ chutná skvěle jen tak upečené nebo v guláši, ale vy můžete překvapit své hosty...
Soutěžící prověřila česká klasika. Masterchef musí povýšit i svíčkovou
Masterchef Česko 2021 tento týden na televizních obrazovkách rozlouskl složení finálové šestnáctky...
Když chystají Punčochář s Forejtem menu ze pstruha a květáku, je to koncert
Roadshow Souboj na talíři se díky Radkovi Kašpárkovi pro jedno natáčení nastěhovala na Červenou...
VIDEO: Zkuste na grilu jehněčí kýtu, přinese vám úplně jiné chutě
Kdo je už přejedený obligátních krkovic, kuřecích prsíček nebo buřtů z grilu, mohl by vyzkoušet...
Usušit, zmrazit, naložit nebo nasolit. Jak si poradit s košíkem plným hub
Premium Každoročně se do našich lesů sjíždějí tisíce Čechů s vidinou košíku naplněného všemi druhy hub až...
Žemlovka od Martina Škody vám dá zapomenout na hrůzy ze školní jídelny
Blogeři věnující se kuchaření jsou v podstatě amatéři, ale jsou často slavnější než mnozí jejich...
Kašpárek s Punčochářem nekompromisně vyhodili půlku svých adeptů na Masterchefa
„Vidíte to? Jedna chyba, jedno špatně připravené jídlo a vaše účast je jednoduše u konce,“...
VIDEO: Nůž nabrousíte i v přírodě. Použijte to, co vám nabízí, radí brusič
Vyrazíte si jen tak nalehko do přírody, třeba na houby nebo s dětmi na procházku, a zjistíte, že...
Chutě a vůně moře v bistru na Šumavě prý nahradí cestu do Francie
Máloco je tak typické pro Provence jako bujabéza, voňavá polévka z ryb a mořských plodů, s pastisem...
Masterchef nehledá průměrnost, vítěz si kromě titulu odnese milion
Za lockdownu začal vařit kdekdo, nicméně na nejrůznější úrovni, jak předvedl i užší výběr z adeptů...
Koprovka jako od babičky vás vrátí do dětství. A poctiví kuchaři to vědí
Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. Tři špičkoví kuchaři, které kromě působení v porotě...
Ryba na grilu je rychlá, lehká a lahodná. Jak na to, abyste ji nezkazili
Rybí maso je lehké, křehké, dietní a přitom chutné. Pro grilování ideální. Podle čeho poznáte v...
V soutěžním grilování vyhrál banán. Ceny putují za novými majiteli
Žádné maso ani zelenina, ale sladká tečka. Nejvíc bodů v anketě o nejlepší recept z domácího...
Houby stročky soutěž krásy nevyhrají, ale v kuchyni chutnají famózně
Stroček je i přes nepříliš sympatický vzhled velmi cennou jedlou houbou. Skvěle se hodí na sušení....
VIDEO: Dva kuchaři grilovali kachní prsa, dosáhli úplně rozdílného výsledku
Kůží nahoru i dolů, oba způsoby grilování kachních prsou jsou možné. V dnešní ukázce to předvedou...
Hlasovali jste o nejlepší čtenářský recept z letní grilovačky
Až do pondělí 23. srpna do 23:30 hodin jste mohli hlasovat o nejlepší recept a fotografii, které...
Robotická kuchyně umí uvařit 5 000 receptů, napodobuje Masterchefa
Je to plně automatizovaná kuchyně s umělou inteligencí, která pomocí senzorů a optických kamer...
Vepřové ocásky jsou opomíjenou lahůdkou za pár korun
To nemůžu, vzpírá se nejedna kuchařka při pohledu na zatočený prasečí ocásek. Jenomže dělá...
Soutěžní grilování: krkovička na oslavu olympijského vítězství a portobello
Soutěž Soutěž o letní grilování už je u konce. Přinášíme poslední vybrané příspěvky, se kterými budete...
Není nad čepované. Jak vybrat výčepní zařízení a správně točit pivo
Premium Doba koronavirová zavřela hospody. Milovníci piva si ho tak nosili domů po kartonech plných temně...
Dva stejné bůčky, dvě rozdílné chuti. Kuchaři čarovali na grilu
Zauzený přírodní bůček s bylinkami, dobrou solí a pepřem nebo experimentální úprava boku s...
Čtenáři grilují: panenku, banán i humra. Pošlete do soutěže i svůj recept
Soutěž Nejnovější soutěžní příspěvky byly skutečně pestré, vystřídaly se naprosto rozdílné suroviny. U nás...
Češi zkoušejí vyrobit umělé maso. Chtějí, aby stálo stokorunu za kilo
Do výzkumu výroby kvalitního a přitom pokud možno co nejlevnějšího umělého masa jsou ve světě...
Sezona nakládaček: připravíte si kvašáky nebo budete sterilovat?
Letos je úroda okurek trošku opožděná, ale jakmile se zahájí samosběry, je to známkou, že sezona...
Soutěžnímu grilování kralovalo hovězí, výběr doplnila famózní žabí stehýnka
Soutěž Je tu druhé kolo receptů pro grilování. Příspěvky, které dorazily během uplynulého týdne, výrazně...
Soutěžní grilování: Vepřové špízy, grilované nektarinky i nestárnoucí losos
Soutěž Od 7. července jste začali posílat soutěžní recepty a fotografie z domácího grilování. Dnes...
VIDEO: Souboj kuchařů na grilu přinesl dva stejné lososy a rozdílnou chuť
Dva kuchaři spojili síly, aby ukázali, jak lze přistupovat ke grilování. Zatímco Martin Kortus...
Pošlete recept a fotografii pokrmu ze své grilovačky a vyhrajte cenu
Soutěž Je léto, proto je pravděpodobné, že trávíte hodně času na zahradě při grilování. Nezapomeňte fotit...