6. srpna 2015 |
Jak na hladkou meruňkovou marmeládu podle blogerky Venduly Svobodové.
Rozvar či přeliv
Pokrájené ovoce se s trochou vody rozvaří na kaši, osladí (asi 4 díly ovoce na 1 díl cukru) a ještě chvíli se povaří, aby zhoustla. Používá se jako omáčka na ovocné knedlíky.
Ovocná přesnídávka
Tu milují hlavně děti. Vlastně stačí jen pokrájet ovoce na kousky a rozvařit na kaši. Tu pak ještě rozmixujte, případně propasírujte, nijak nedochucujte, prostě si pochutnejte na čisté ovocné kaši.
Barevné ovocné želé
Kostičky ovoce se spolu s citronovou šťávou a vodou svaří na řídkou hmotu, která se pak propasírujte přes jemné plátno nebo cedník a zahustí pektinem (v poměru 1:1). Místo vody lze použít pektinem nabitý jablečný mošt.