Melounovo-meruňková marmeláda
Máte doma meruňky i cukrový meloun a přemýšlíte, jak je zpracovat? Připravte z nich marmeládu podle našeho receptu.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 35 min
bez času na proslazování ovoce
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
828 KCal
38 %
34 %
-
Energie
3462 KJ
38 %
34 %
-
Sacharidy
33,3 g
38 %
33 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
3,0 g
5 %
4 %
-
Tuky
1,2 g
2 %
2 %
-
nasycené
0,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Meruňky opláchneme, osušíme, odstraníme pecky a nakrájíme na plátky. Dužinu melounu nakrájíme na kostky.
- V kastrolu s nerezovým povrchem smícháme všechno ovoce, přidáme citronovou šťávu, špetku citronové kůry, zasypeme cukrem, promícháme a necháme asi 2 hodiny odpočinout.
- Směs potom pomalu přivedeme k varu a vaříme, dokud se ovoce nerozvaří. Časově se můžeme řídit návodem uvedeným na obalu želírovacího cukru. Před koncem varu přidáme propláchnuté kvítky levandule.
- Hotovou marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, pevně uzavřeme a necháme vychladnout.