Melounovo-meruňková marmeláda

Máte doma meruňky i cukrový meloun a přemýšlíte, jak je zpracovat? Připravte z nich marmeládu podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

bez času na proslazování ovoce

Ingredience

3 PORCE +

Na 3 skleničky potřebujete:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    828 KCal

    38 %

    34 %

  • Energie

    3462 KJ

    38 %

    34 %

  • Sacharidy

    33,3 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    1,2 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Meruňky opláchneme, osušíme, odstraníme pecky a nakrájíme na plátky. Dužinu melounu nakrájíme na kostky.
  2. V kastrolu s nerezovým povrchem smícháme všechno ovoce, přidáme citronovou šťávu, špetku citronové kůry, zasypeme cukrem, promícháme a necháme asi 2 hodiny odpočinout.
  3. Směs potom pomalu přivedeme k varu a vaříme, dokud se ovoce nerozvaří. Časově se můžeme řídit návodem uvedeným na obalu želírovacího cukru. Před koncem varu přidáme propláchnuté kvítky levandule.
  4. Hotovou marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, pevně uzavřeme a necháme vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Sýrový koláč s paprikou

Jedete na výlet? Upečte si něco dobrého s sebou.

Pletence s míchanými vejci a slaninou

Po těchto pletencích se jen zapráší.

Sýrové kloboučky

Skvělá a zábavná chuťovka.

Sýrové kloboučky

Báječná chuťovka na každou oslavu.