Pletence s míchanými vejci a slaninou

Po těchto pletencích se jen zapráší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    539 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2254 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    31,5 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    17,8 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    38,0 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    11,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opečeme nasucho dozlatova. Přendáme ji na talíř a dáme stranou. Na téže pánvi rozpustíme máslo a vlijeme 8 vajec rozkvedlaných se smetanou. Na mírném plameni pozvolna mícháme od okrajů směrem ke středu, až vejce začnou tuhnout. (Vajíčka nesmí být suchá.) Odstavíme, osolíme a necháme lehce vychladnout.
  2. Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto lehce povolené při pokojové teplotě na plát o velikosti cca 32x42 cm. Rozkrájíme ho na 6 obdélníků (16x14 cm). Kratší strany každého kousku na 3-4 místech nakrojíme do hloubky asi 5 cm šikmo směrem ke středu.
  3. Na neprokrojené středy rozdělíme míchaná vejce a slaninu. Přes náplň přehneme proužky těsta, konce spojíme a lehce přitiskneme. Pletence potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 15 minut.
Autor:

Podobné recepty

Svačinka do skla

Nudí vás klasické jednohubky? Vyzkoušejte tento druh pohoštění.

Pizzetas s pršutem

Na oslavě se po této jednohubce jen zapráší.

Vejce plněná lososovou pěnou

Nachystejte pro návštěvu vaječné jednohubky.

Smažený chřest v těstíčku

Smažený chřest chutná opravdu skvěle.

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.