Povidla
Fígl na plnění dvojctihodných koláčů má Maršálek od Francouzů
Také jste vždycky přemýšleli, jak se asi dělají koláče, co jsou uvnitř plněné tvarohem a ještě mají...
Jak na povidlové buchty podle Maršálka, aby správně kynuly a voněly
To takhle vezmete kilo hladké mouky a kostičku droždí a proměníte je svým umem v pekáč buchet,...
Zavařujte o sto šest. Základem úspěchu je desatero rad našich babiček
Až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě, ukažte jí plnou spíž lahodných džemů, marmelád,...
Dopřejte si pravé koblihy s voňavými povidly podle Pepy Maršálka
Tradice připravovat masopustní české koblihy sahá až do třináctého století. Koblihy se plnily...
Letošní posvícení bude jen s nejbližší rodinou. Možná i to svatomartinské
Třetí říjnovou neděli, která následuje po svátku sv. Havla, vybral císař Josef II. jako...
Povidla uvaříte snadno a rychle. Vyzkoušejte tři oblíbené recepty
Vaření povidel si kdoví proč vysloužilo pověst zdlouhavé a nebezpečné práce, při které se ušpiní...
VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě
Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku...
Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek
Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou...
Švestková povidla podle babičky: tři suroviny a párkrát zamíchat
Když připravujete tak tradiční věc, jako jsou švestková povidla, nemá cenu vymýšlet inovace....