Pátek 24. března 2023, svátek má Gabriel
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 24. března 2023 Gabriel

Povidla

Fígl na plnění dvojctihodných koláčů má Maršálek od Francouzů

10. března 2023

Také jste vždycky přemýšleli, jak se asi dělají koláče, co jsou uvnitř plněné tvarohem a ještě mají...

Jak na povidlové buchty podle Maršálka, aby správně kynuly a voněly

8. února 2023

To takhle vezmete kilo hladké mouky a kostičku droždí a proměníte je svým umem v pekáč buchet,...

Zavařujte o sto šest. Základem úspěchu je desatero rad našich babiček

20. září 2022

Až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě, ukažte jí plnou spíž lahodných džemů, marmelád,...

Dopřejte si pravé koblihy s voňavými povidly podle Pepy Maršálka

22. února 2022

Tradice připravovat masopustní české koblihy sahá až do třináctého století. Koblihy se plnily...

Letošní posvícení bude jen s nejbližší rodinou. Možná i to svatomartinské

17. října 2020

Třetí říjnovou neděli, která následuje po svátku sv. Havla, vybral císař Josef II. jako...

Povidla uvaříte snadno a rychle. Vyzkoušejte tři oblíbené recepty

12. září 2020

Vaření povidel si kdoví proč vysloužilo pověst zdlouhavé a nebezpečné práce, při které se ušpiní...

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

1. září 2018

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku...

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

30. srpna 2016

Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou...

Švestková povidla podle babičky: tři suroviny a párkrát zamíchat

4. září 2011

Když připravujete tak tradiční věc, jako jsou švestková povidla, nemá cenu vymýšlet inovace....

Krmítko v americkém Ohiu