Nízkotučný jogurt
Mnoho odborníků doporučuje jíst méně živočišných tuků a hlídat si cholesterol, čehož využili výrobci a začali na trh uvádět další a další mléčné produkty se sníženým obsahem tuku. Problém ovšem je, že spousta těchto produktů přichází po odstranění mléčného tuku také o v tucích rozpustné vitaminy A a D. A navíc se do nich často přidávají cukry a škroby.
Cukr, tuk, přídatné látky. Jen málokterý mléčný dezert je opravdu zdravý |
„Odtučněný jogurt, mléko nebo třeba tvaroh proto nemusejí ani zdaleka představovat zdravou nebo dietní variantu. Naopak v nich mohou chybět zdraví prospěšné látky,“ uvádí Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně center pro výživu a hubnutí Naturhouse.
Takže pokud jste milovníci mléčných výrobků, rozhodně si vyberte ten kvalitní a třeba si ho dopřejte v menším množství, než abyste jedli jeho odtučněnou variantu.