Vaříme bezmasá jídla

Ořechový říjen: recepty na slaná i sladká jídla s „lískáči“ i „vlašáky“

22. října 2010  1:02

Sezona oříšků právě začala. Dozrály vlašáky i lískové ořechy, ale nemusíte se držet jen klasicky...

Ochutnejte zelí a kapustu s masem a přijdete jim na chuť

15. října 2010  1:43

Jestli jste ještě nepřišli zeleným listům na chuť, vyzkoušejte je v kombinaci s masem... a možná...

Není ocet jako ocet aneb tajemství pravého italského balzamika

14. října 2010  1:19

Ačkoli v české kuchyni je dnes tradiční italský balzamikový ocet jako doma, málokdo ví, že se...

Jablka, ořechy, dýně aneb říjen v kuchyni

9. října 2010  12:24

Není proč litovat, že léto už skončilo. Je tady přece období sklizně těch nejúžasnějších plodů,...

Vaření je erotický zážitek, říká šéfkuchař Filip Kavka Smiggels

1. října 2010  5:23

Pochází z Nizozemí, ale láska ho přivedla až do Prahy, kde je doma už pět let. Založil tu nejen...

Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato

1. října 2010  1:07

Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor...

Farmářské menu aneb jak využít nákup z trhu

8. září 2010  15:07

Pokud jste také propadli kouzlu farmářských trhů, kde to voní čerstvými bylinkami, domácími...

Vytáhněte znovu remosku. Připravíte v ní nákyp i rajskou

28. srpna 2010  11:08

Remoska je doslova poklad. Můžete v ní péct, smažit, dusit, zapékat, zavařovat... Zvládnete v ní...

Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou

27. srpna 2010  3:04

Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada"....

Kouzlete s bramborovou kaší. Můžete ji smažit, zapéct i kombinovat s masem

5. června 2010  1:05

Na tuhle přílohovou klasiku nedá spousta z nás dopustit. Zkuste se inspirovat našimi recepty a...

Slané koláče: pět receptů na francouzskou pochoutku

29. května 2010  1:21

Kdo jednou ochutná tuhle francouzskou specialitu, zadělá si nejspíš na celoživotní závislost....

Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu

7. května 2010  2:07

Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

2. května 2010

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Zaútočte na kila zeleninou: další recepty z jarního lehkého jídelníčku

1. května 2010  3:22

Zelenina je podstatnou součástí vyváženého jídelníčku. Je plná vitaminů, minerálů a vlákniny a mívá...

Dietní recepty: bylinkové obědy a večeře

17. dubna 2010  1:06

Druhý díl zelené jarní diety je zaměřený na netradiční bylinky, jako jsou chudobky nebo pampelišky....

Houbová jídla, která si můžete uvařit kdykoliv

27. března 2010

Jestli máte chuť na houbovou specialitu, nemusíte čekat na houbařskou sezonu. Čerstvé žampiony...

Jídla z celozrnné mouky: druhá várka zdravých a chutných receptů

20. března 2010

Celozrnná mouka je dobrá pro vaše zažívání. A nemusí platit, že co je zdravé, není moc dobré....

Celozrnné menu: zdravá jídla, která chutnají dobře

19. března 2010

Jestli chcete udělat něco dobrého pro své zažívání, sáhněte místo bílé mouky po té celozrnné.

Doplňte si vitaminy, třeba saláty plnými energie

6. března 2010

Denně bychom měli sníst 400 gramů zeleniny a ovoce. Kdy se vám to ale naposledy povedlo? Na konci...

Tvaroh je zdravý a dietní. Nebojte se ho v kuchyni používat častěji

27. února 2010

Je lehký, dobrý a hodí se nejen pro sportovce. Jestli vám ale dochází nápady, jak tvaroh připravit,...

Dietní jídelníček: Recepty na první lednový týden

8. ledna 2010  13:15

K hubnutí patří kromě pohybu i pravidelná a zdravá strava. Přinášíme sedm tipů na dietní jídlo,...

Nejlepší české chlebíčky: šunkový, hermelínový či rajčatový

30. prosince 2009

Neexistuje větší český silvestrovský hit, než jsou "otevřené sendviče", jak se jim říká ve světě,...

Štrúdl sedmkrát jinak. Kolikrát ho umíte, tolikrát jste kuchařkou

25. prosince 2009

I když štrúdl pochází z Rakouska, oblíbili jsme si ho tak, že ho považujeme za národní dezert....

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

13. listopadu 2009

Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...

Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun

7. listopadu 2009

Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat...

Naučíme vás vařit levná, a přitom dobrá jídla

6. listopadu 2009

Kdo chce dobře jíst, musí vařit z kvalitních surovin. Kvalitní ale nemusí být vždycky drahé....

Štrúdl, omeleta nebo placky. I to se dá připravit z brambor

31. října 2009

Brambory jsou při vaření surovinou k nezaplacení. I když se nejčastěji v naší kuchyni používají...

Vaříme a pečeme z brambor. S námi budete umět celé menu

30. října 2009

Věděli jste, že brambor můžete postavit celé polední menu. Od polévky přes hlavní jídlo až po...

Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby

17. října 2009

Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....

Bohyně české kuchyně: nejslavnější řízek je vídeňský

16. října 2009

I když je smažený řízek specialitou kuchyně našich jižních sousedů,od dob rakousko-uherského...

Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady

3. října 2009

Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...

Bohyně české kuchyně: nejlepší recepty od vás, čtenářek

2. října 2009

Letní škola vaření skončila a s ní i soutěž o Bohyni české kuchyně. V dnešním článku najdete...

Zelí a kapusta chrání před rakovinou a zároveň chutnají

20. září 2009,  aktualizováno  1.2

Podle lékařských výzkumů nás pravidelná konzumace zelí a kapusty chrání před rakovinným bujením v...

Vaříme ze zelí. Vitaminové bomby, které navíc připravíte levně

18. září 2009

Hledáte-li v době krize zdroj vitaminů, který rodinný rozpočet nezruinuje, sáhněte po kysaném zelí....

Knedlíky netradičně: špenátové, chlupaté, odpalované

12. září 2009

Naše recepty vás naučí vařit knedlíky tak, že se vyhnete nepříjemným lapáliím. Pokud chcete udělat...

Bohyně české kuchyně: knedlíky tak, jak je uměly naše babičky

11. září 2009

Kynuté, houskové, bramborové, chlupaté, sladké i slané – všechny mají punc vysoké náročnosti. S...

Poradny