Vaříme bezmasá jídla
Ořechový říjen: recepty na slaná i sladká jídla s „lískáči“ i „vlašáky“
Sezona oříšků právě začala. Dozrály vlašáky i lískové ořechy, ale nemusíte se držet jen klasicky...
Ochutnejte zelí a kapustu s masem a přijdete jim na chuť
Jestli jste ještě nepřišli zeleným listům na chuť, vyzkoušejte je v kombinaci s masem... a možná...
Není ocet jako ocet aneb tajemství pravého italského balzamika
Ačkoli v české kuchyni je dnes tradiční italský balzamikový ocet jako doma, málokdo ví, že se...
Jablka, ořechy, dýně aneb říjen v kuchyni
Není proč litovat, že léto už skončilo. Je tady přece období sklizně těch nejúžasnějších plodů,...
Vaření je erotický zážitek, říká šéfkuchař Filip Kavka Smiggels
Pochází z Nizozemí, ale láska ho přivedla až do Prahy, kde je doma už pět let. Založil tu nejen...
Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato
Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor...
Farmářské menu aneb jak využít nákup z trhu
Pokud jste také propadli kouzlu farmářských trhů, kde to voní čerstvými bylinkami, domácími...
Vytáhněte znovu remosku. Připravíte v ní nákyp i rajskou
Remoska je doslova poklad. Můžete v ní péct, smažit, dusit, zapékat, zavařovat... Zvládnete v ní...
Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou
Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada"....
Kouzlete s bramborovou kaší. Můžete ji smažit, zapéct i kombinovat s masem
Na tuhle přílohovou klasiku nedá spousta z nás dopustit. Zkuste se inspirovat našimi recepty a...
Slané koláče: pět receptů na francouzskou pochoutku
Kdo jednou ochutná tuhle francouzskou specialitu, zadělá si nejspíš na celoživotní závislost....
Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu
Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....
Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici
Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...
Zaútočte na kila zeleninou: další recepty z jarního lehkého jídelníčku
Zelenina je podstatnou součástí vyváženého jídelníčku. Je plná vitaminů, minerálů a vlákniny a mívá...
Dietní recepty: bylinkové obědy a večeře
Druhý díl zelené jarní diety je zaměřený na netradiční bylinky, jako jsou chudobky nebo pampelišky....
Houbová jídla, která si můžete uvařit kdykoliv
Jestli máte chuť na houbovou specialitu, nemusíte čekat na houbařskou sezonu. Čerstvé žampiony...
Jídla z celozrnné mouky: druhá várka zdravých a chutných receptů
Celozrnná mouka je dobrá pro vaše zažívání. A nemusí platit, že co je zdravé, není moc dobré....
Celozrnné menu: zdravá jídla, která chutnají dobře
Jestli chcete udělat něco dobrého pro své zažívání, sáhněte místo bílé mouky po té celozrnné.
Doplňte si vitaminy, třeba saláty plnými energie
Denně bychom měli sníst 400 gramů zeleniny a ovoce. Kdy se vám to ale naposledy povedlo? Na konci...
Tvaroh je zdravý a dietní. Nebojte se ho v kuchyni používat častěji
Je lehký, dobrý a hodí se nejen pro sportovce. Jestli vám ale dochází nápady, jak tvaroh připravit,...
Dietní jídelníček: Recepty na první lednový týden
K hubnutí patří kromě pohybu i pravidelná a zdravá strava. Přinášíme sedm tipů na dietní jídlo,...
Nejlepší české chlebíčky: šunkový, hermelínový či rajčatový
Neexistuje větší český silvestrovský hit, než jsou "otevřené sendviče", jak se jim říká ve světě,...
Štrúdl sedmkrát jinak. Kolikrát ho umíte, tolikrát jste kuchařkou
I když štrúdl pochází z Rakouska, oblíbili jsme si ho tak, že ho považujeme za národní dezert....
Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp
Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...
Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun
Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat...
Naučíme vás vařit levná, a přitom dobrá jídla
Kdo chce dobře jíst, musí vařit z kvalitních surovin. Kvalitní ale nemusí být vždycky drahé....
Štrúdl, omeleta nebo placky. I to se dá připravit z brambor
Brambory jsou při vaření surovinou k nezaplacení. I když se nejčastěji v naší kuchyni používají...
Vaříme a pečeme z brambor. S námi budete umět celé menu
Věděli jste, že brambor můžete postavit celé polední menu. Od polévky přes hlavní jídlo až po...
Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby
Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....
Bohyně české kuchyně: nejslavnější řízek je vídeňský
I když je smažený řízek specialitou kuchyně našich jižních sousedů,od dob rakousko-uherského...
Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady
Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...
Bohyně české kuchyně: nejlepší recepty od vás, čtenářek
Letní škola vaření skončila a s ní i soutěž o Bohyni české kuchyně. V dnešním článku najdete...
Zelí a kapusta chrání před rakovinou a zároveň chutnají
Podle lékařských výzkumů nás pravidelná konzumace zelí a kapusty chrání před rakovinným bujením v...
Vaříme ze zelí. Vitaminové bomby, které navíc připravíte levně
Hledáte-li v době krize zdroj vitaminů, který rodinný rozpočet nezruinuje, sáhněte po kysaném zelí....
Knedlíky netradičně: špenátové, chlupaté, odpalované
Naše recepty vás naučí vařit knedlíky tak, že se vyhnete nepříjemným lapáliím. Pokud chcete udělat...
Bohyně české kuchyně: knedlíky tak, jak je uměly naše babičky
Kynuté, houskové, bramborové, chlupaté, sladké i slané – všechny mají punc vysoké náročnosti. S...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny