Vaříme bezmasá jídla

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

9. února 2009  12:04

Tuhle lehkou dobrotu doplňte nejlépe francouzským toustem s vejcem a sýrem!

Inspirujte se Italy a Francouzi a večeři upečte v troubě

6. února 2009

Ve Francii pečou quiche, Italové mají svou pizzu – tak proč si z jejich kuchyně nevzít to nejlepší...

Tvarůžky v pivním těstíčku

4. února 2009  8:17

Kombinace tvarůžků a piva tvoří dokonalý pár. Zlatavého moku mějte dostatečnou zásobu – po...

Večeře jako lusk. I luštěniny mohou chutnat

30. ledna 2009

Zapomeňte na školní jídelnu - luštěniny mohou výborně chutnat i vypadat skvěle na talíři. Tuhle...

Cibulové koláče z Francie

28. ledna 2009  8:06

Pissaladiere. Tak zní originální název francouzského slaného koláče, jehož pikantnost mají kromě...

Bramboráková slast

26. ledna 2009  9:27

Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům… pravá bramborová slast!

Rychlé a lehké večeře, se kterými vám půjde hubnutí samo

16. ledna 2009

Po svátcích snad každý potřebuje pár deka shodit. Poradíme vám pět rychlých večeří, se kterými to...

Fazolový salát s opečenými rajčaty

14. ledna 2009

Když česnek, cibulku a rozmarýn osmažíte, získá hloubku. A přesně to je tajemství úžasné chuti...

Lahodná kokosová rýže

12. ledna 2009  14:59

Tato mléčná dobrota se v thajských restauracích podává jako dezert, vy ji ale můžete zkusit i jako...

Obalované sýrovo-šunkové kuličky

29. prosince 2008  8:25

Jemný tvaroh a sýr tvoří pevný základ rychlých a po libosti obměňovatelných kuliček. Už díky tvaru...

Bezmasá varianta na boršč: je z červené řepy

17. prosince 2008

Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!

Po našich bylinkových houskách se jen zapráší

4. prosince 2008

Až položíte hotové housky do ošatky, nespouštějte z nich oči. Když si totiž odběhnete, v tu ránu...

Bavorské vdolečky do zimní nepohody

26. listopadu 2008  8:43

Básnička o koblížkovi sice říká cosi o smažení na másle a chlazení na okně – vy ale jistě víte, že...

Rizoto s houbami a sýrem

12. listopadu 2008  7:50

Místo polévky se v Itálii setkáte s "primi piatti" neboli "vstupními jídly". Rýže v rizotu by,...

Bramborové řízky

5. listopadu 2008  11:41

K řízku jsou brambory skvělé, ale možná mu někdy závidí vedoucí úlohu. Proto jsme to obrátili a ze...

Guacamole: skvělá večeře pro jednoho

24. října 2008

Možná, že momentálně vaříte jen pro sebe. To ale přece ještě neznamená, že byste se měli odbývat!...

Brambory chutnají i pečené v soli

12. září 2008  8:07

V téhle úpravě mají "zemáky" opravdu zemitou chuť, podobnou té, pro kterou milujeme brambory pečené...

Upečte si svůj špaldový chléb

5. září 2008  8:29

Pečení chleba, to je výzva! Nicméně to není vůbec tak složité, jak by člověk řekl – naopak, je to...

Sytý salát z paprik a mozzarelly

25. srpna 2008  8:03

Papriky úžasně křupou a mozzarella získá v jemné, ale výrazné zálivce sytější chuť. Podíl jogurtu v...

Letní škola vaření: snadné pokrmy z jednoho hrnce

15. srpna 2008

Na chalupě trávíme nejčastěji svou dovolenou. Jak si uvařit dobrý oběd i večeři, přitom neumazat...

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

14. srpna 2008  15:48

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost...

Třešňové palačinky

6. srpna 2008  7:22

Neobyčejná kombinace plná lahodných chutí i vůní! Na téhle dobrotě si pochutnají i ti, kteří sladké...

Cuketové placičky

5. srpna 2008

Tohle je vylehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky,...

Marinované houby

28. července 2008  9:58

Zvyk jíst "maso lesa" v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda,...

Letní škola vaření: naučte se houby jinak

26. července 2008

Bez hub se neobejde žádná dobrá bramboračka. V kuchyni je ale můžete používat s mnohem větší...

Italské rizoto s hráškem

17. července 2008

Krémové "risotto" stojí na skvělé rýži, sytém vývaru a vynikajícím parmazánu. A také na troše...

Bramboráková slast

4. července 2008  8:17

Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům... pravá bramborová slast!

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

2. července 2008  8:09

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky...

Variace na Reuben sendvič

30. června 2008  8:57

Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki...

Bramborová tortilla

11. června 2008  7:59

Tortilly známe jako moučné placky, ale ve Španělsku tak říkají bramborovým, pomalu propékaným...

Pravé italské bramborové gnocchi

9. června 2008  8:07

Výsledkem mají být lehké, nadýchané a malé nočky. Pozor: příliš mnoho mouky a hnětení – a budou...

Slaný koláč s polníčkem

23. května 2008  9:45

Slané koláče po vzoru lotrinského quiche jsou na jaře velmi vítány! V jemné sýrové náplni polníček...

Čočkové koláčky

21. května 2008  7:25

Cejlonská obdoba bramboráků se nesmaží, ale jen tvaruje a pak dosuší v troubě. Za to, že jsou tak...

Mrkvičková polévka

19. května 2008

Chuť olivového oleje a omamná vůně tymiánu a pomeranče této jemné elegantní polévky vám pomohou...

Pohár z ovesného mléka s jahodami

9. května 2008

Zdravý tady znamená mimo jiné absenci bílého cukru. Chuť je ale neodolatelná!

Trochu jiná žemlovka

28. dubna 2008

Svědčí jí nejen jablka, ale i kompotované meruňky s kysanou smetanou. Rozhodně vyzkoušejte – tuhle...

Poradny