Vaříme bezmasá jídla
Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky
Tuhle lehkou dobrotu doplňte nejlépe francouzským toustem s vejcem a sýrem!
Inspirujte se Italy a Francouzi a večeři upečte v troubě
Ve Francii pečou quiche, Italové mají svou pizzu – tak proč si z jejich kuchyně nevzít to nejlepší...
Tvarůžky v pivním těstíčku
Kombinace tvarůžků a piva tvoří dokonalý pár. Zlatavého moku mějte dostatečnou zásobu – po...
Večeře jako lusk. I luštěniny mohou chutnat
Zapomeňte na školní jídelnu - luštěniny mohou výborně chutnat i vypadat skvěle na talíři. Tuhle...
Cibulové koláče z Francie
Pissaladiere. Tak zní originální název francouzského slaného koláče, jehož pikantnost mají kromě...
Bramboráková slast
Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům… pravá bramborová slast!
Rychlé a lehké večeře, se kterými vám půjde hubnutí samo
Po svátcích snad každý potřebuje pár deka shodit. Poradíme vám pět rychlých večeří, se kterými to...
Fazolový salát s opečenými rajčaty
Když česnek, cibulku a rozmarýn osmažíte, získá hloubku. A přesně to je tajemství úžasné chuti...
Lahodná kokosová rýže
Tato mléčná dobrota se v thajských restauracích podává jako dezert, vy ji ale můžete zkusit i jako...
Obalované sýrovo-šunkové kuličky
Jemný tvaroh a sýr tvoří pevný základ rychlých a po libosti obměňovatelných kuliček. Už díky tvaru...
Bezmasá varianta na boršč: je z červené řepy
Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!
Po našich bylinkových houskách se jen zapráší
Až položíte hotové housky do ošatky, nespouštějte z nich oči. Když si totiž odběhnete, v tu ránu...
Bavorské vdolečky do zimní nepohody
Básnička o koblížkovi sice říká cosi o smažení na másle a chlazení na okně – vy ale jistě víte, že...
Rizoto s houbami a sýrem
Místo polévky se v Itálii setkáte s "primi piatti" neboli "vstupními jídly". Rýže v rizotu by,...
Bramborové řízky
K řízku jsou brambory skvělé, ale možná mu někdy závidí vedoucí úlohu. Proto jsme to obrátili a ze...
Guacamole: skvělá večeře pro jednoho
Možná, že momentálně vaříte jen pro sebe. To ale přece ještě neznamená, že byste se měli odbývat!...
Brambory chutnají i pečené v soli
V téhle úpravě mají "zemáky" opravdu zemitou chuť, podobnou té, pro kterou milujeme brambory pečené...
Upečte si svůj špaldový chléb
Pečení chleba, to je výzva! Nicméně to není vůbec tak složité, jak by člověk řekl – naopak, je to...
Sytý salát z paprik a mozzarelly
Papriky úžasně křupou a mozzarella získá v jemné, ale výrazné zálivce sytější chuť. Podíl jogurtu v...
Letní škola vaření: snadné pokrmy z jednoho hrnce
Na chalupě trávíme nejčastěji svou dovolenou. Jak si uvařit dobrý oběd i večeři, přitom neumazat...
Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem
Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost...
Třešňové palačinky
Neobyčejná kombinace plná lahodných chutí i vůní! Na téhle dobrotě si pochutnají i ti, kteří sladké...
Cuketové placičky
Tohle je vylehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky,...
Marinované houby
Zvyk jíst "maso lesa" v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda,...
Letní škola vaření: naučte se houby jinak
Bez hub se neobejde žádná dobrá bramboračka. V kuchyni je ale můžete používat s mnohem větší...
Italské rizoto s hráškem
Krémové "risotto" stojí na skvělé rýži, sytém vývaru a vynikajícím parmazánu. A také na troše...
Bramboráková slast
Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům... pravá bramborová slast!
Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky...
Variace na Reuben sendvič
Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki...
Bramborová tortilla
Tortilly známe jako moučné placky, ale ve Španělsku tak říkají bramborovým, pomalu propékaným...
Pravé italské bramborové gnocchi
Výsledkem mají být lehké, nadýchané a malé nočky. Pozor: příliš mnoho mouky a hnětení – a budou...
Slaný koláč s polníčkem
Slané koláče po vzoru lotrinského quiche jsou na jaře velmi vítány! V jemné sýrové náplni polníček...
Čočkové koláčky
Cejlonská obdoba bramboráků se nesmaží, ale jen tvaruje a pak dosuší v troubě. Za to, že jsou tak...
Mrkvičková polévka
Chuť olivového oleje a omamná vůně tymiánu a pomeranče této jemné elegantní polévky vám pomohou...
Pohár z ovesného mléka s jahodami
Zdravý tady znamená mimo jiné absenci bílého cukru. Chuť je ale neodolatelná!
Trochu jiná žemlovka
Svědčí jí nejen jablka, ale i kompotované meruňky s kysanou smetanou. Rozhodně vyzkoušejte – tuhle...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny