Vaříme bezmasá jídla

Sezona chřestu je v plném proudu, inspirujte se našimi recepty

20. května 2011  1:09

Sezona chřestu začala v dubnu a potrvá padesát dní. Nenechte si ji utéct a zkuste naše recepty....

Rebarbora pro dietáře a mlsouny. Dejte ji do koláče i salátu

17. května 2011  12:21

Rebarbora původně pochází z Číny a Tibetu. Podle tradiční čínské medicíny je zdrojem vitality. U...

Na český a moravský chřest si zajděte na festival CHŘESTFEST

14. května 2011  3:46

Český chřest byl do druhé světové války vyhlášený po celé Evropě svou kvalitou a jemností. Bohužel...

Recepty na jídla, po kterých budete spát jako nemluvně

13. května 2011

Jsou potraviny i celá jídla, která vám pomohou spát tak sladce, že se ráno probudíte skutečně...

Hovězí tatarák zná každý. Vyzkoušejte i jiné maso nebo jen zeleninu

6. května 2011  3:47

Pořádná vrstva správně ochuceného syrového masa namazaná na očesnekovanou topinku... Taky už se vám...

Asparágus neboli chřest. Je tady jeho sezona

22. dubna 2011  11:12

Je zdravý, dietní, dobře stravitelný, má jemně delikátní chuť a dokonce jsou mu připisovány i...

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Modernější mazanec

20. dubna 2011  15:39

Ještě do dnešních 16. hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Mrkvový dort

18. dubna 2011  14:42

Ještě do středy můžete posílat do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský recept svoje příspěvky....

Velikonoce v kuchyni s redaktorkami OnaDnes.cz

18. dubna 2011

Těšíte se na Velikonoce? Pokud budete slavit tento svátek v rodinném kruhu, možná vám přijdou vhod...

Zapojte se do soutěže o nejlepší velikonoční recept

15. dubna 2011  16:10

Umíte nejlepšího beránka, nejkypřejší mazanec, nejsladší boží milosti nebo nejlahodnější nádivku?...

Jako příloha i do polévek, salátů i palačinek: špenát desetkrát jinak

15. dubna 2011  2:06

Listový špenát je sexy, svěží i sytý. Zapomeňte jednou provždy na zelenou břečku ze školní jídelny.

Zhubněte díky mrkvi, zdravější je vařená

8. dubna 2011  13:02

Sladká a křupavá jarní mrkev je jednou z mála dobrých stránek dietních jídel. Na mrkev se na rozdíl...

Černý kořen vrací chuť k jídlu i pomáhá zhubnout

7. dubna 2011

Černý kořen se podobá křenu, chutná jako pastinák a připravuje se jako chřest. Jeho léčivé účinky...

Salátové rolky a další křupavé recepty pro vaši linii

1. dubna 2011

Chladný, ale přitažlivý. Dietní, ale oblíbený. Takový je salát, který staří Egypťané považovali za...

Svěží jarní saláty. Zapojte řapíkatý celer, klíčky i mango

29. března 2011  11:15

Tyto jarní saláty jsme vymysleli speciálně pro ženy. Muži by v nich asi postrádali kousek masa,...

Zdravé tipy pro všechny, které u televize honí mlsná

26. března 2011

Blikající obrazovka, pohodlíčko na gauči a miska plná mastných chipsů či talířek sušenek jen tak...

Jarní zeleninová dieta: deset lehkých receptů tentokrát s okurkou

25. března 2011  1:08

Nechť jsou zapomenuty konzervy a zavařovačky, s jarem přišel čas konzumovat pravé dary přírody....

Recepty na slané koláče a štrúdly, po kterých se hned zapráší

18. března 2011  3:06

Slané koláče a záviny z listového těsta mají jednu "nevýhodu": často nestačí ani vychladnout a už...

I bez lepku, mléka a vajec vám může chutnat

25. února 2011  3:07

Většina z nás si představuje dietní jídlo jako beztvaré a nechutné cosi, co je sice zdraví...

Recepty, se kterými si udržíte vydřenou postavu

28. ledna 2011  2:21

Pro udržení optimální hmotnosti je ideální jíst pestrou stravu, která vám chutná. Vyberte si, na co...

Čtenářský recept: Báč s jablky

25. ledna 2011  12:09

Kuchařky a kuchaři, pošlete nám svůj oblíbený recept, ať si pochutnají i čtenářky a čtenáři...

Devět dobrých důvodů, proč jíst čokoládu

21. ledna 2011

Chcete být zdraví, krásní a štíhlí? Dejte si denně kousek čokolády. Ona je totiž důkazem, že co je...

Všechny chutě a vůně arabské kuchyně

19. ledna 2011  3:04

Arabská kuchyně patří k nejpestřejším, nejvoňavějším a nejchutnějším na světě. Nechte se pozvat ke...

Při dietě vařte oblíbená jídla „chytřeji“

7. ledna 2011  5:03

Hubnutí neznamená živit se jen okurkou a nízkotučným jogurtem. Naopak. Velkou část svých oblíbených...

Čtenářský recept: Chlebová kočka

16. prosince 2010  10:36

"Pokud nás omrzí sladké cukroví, můžeme si upéct domácí chleba. A máme-li nějakou šikovnou a...

Čtenářský recept: Indické sabdží

12. listopadu 2010  14:18

Celer, růžičková kapusta a šípky aneb listopad na vašem talíři

12. listopadu 2010  3:09

Za okny už to pěkně fouká, stromy jsou téměř bez listí a Vánoce vám pomalu koukají pod pokličku....

Dýně: podzimní klasika na pět způsobů

6. listopadu 2010  3:09

Neznámo proč tahle oranžová koule v české kuchyni stále ještě nezdomácněla. Přitom při vaření má...

Chcete ochutnat božskou manu? Jmenuje se kaki

5. listopadu 2010

Jasně oranžové exotické ovoce, které vypadá trochu jako přerostlé rajče, své místo v českém...

I při cukrovce můžete sladké aneb menu (nejen) pro diabetiky

29. října 2010  3:54

"Už nikdy si nedám nic sladkého. Je konec s normálním životem, čeká mě jen dieta a odříkání,"...

Ořechový říjen: recepty na slaná i sladká jídla s „lískáči“ i „vlašáky“

22. října 2010  1:02

Sezona oříšků právě začala. Dozrály vlašáky i lískové ořechy, ale nemusíte se držet jen klasicky...

Poradny