Vaříme bezmasá jídla

Jalovcové zelí: podzimní pochoutka

10. září 2009  13:38

Podzim s sebou přináší i takové radosti, jako je třeba zelí za pár korun. Pochutnejte si na něm!

Kaše s mascarpone a tymiánem

8. září 2009  13:33

Dejte si místo obvyklé bramborové kaše z pytlíku poctivou domácí, navíc ovoněnou bylinkami.

Nakládané experimenty a variace: česnek, žampiony i rajčata v oleji

5. září 2009

Nakládané sýry patří k tomu nejjednoduššímu a zároveň nejlahodnějšímu, co ve vaření existuje. A...

Bohyně české kuchyně: naučíme vás nejlepší nakládaný hermelín

4. září 2009

Nakládaný hermelín oblíbená klasika. Naše babičky nakládaly jídlo do octa a oleje, aby mu...

Mačkané bylinkové brambory

31. srpna 2009  15:11

Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!

Pomazánky, které zvládne i začátečník

28. srpna 2009

Jednoduché a přitom skvělé. Takové jsou pomazánky, které zvládne i absolutní začátečník. Jejich...

Tvarohovo-jablečné knedlíky

27. srpna 2009  16:13

Zavzpomínejte na dětství, na vůni horkého másla a páru stoupající z ovocných knedlíků. Naše...

Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou

24. srpna 2009  11:18

Dejte tomu šťávu, nejlépe rajčatovou! Oslavte konec léta červenými rajčátky, která jsou jím přímo...

Brambory pečené v soli

19. srpna 2009  13:26

Ať už si je dáte jako přílohu ke grilovanému masu nebo jako hlavní chod, budou vám zaručeně chutnat.

Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

29. července 2009

Ochutnejte nádhernou vegetariánskou kreaci, která si přímo říká o zapití dobrým vínem.

Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici

25. července 2009

Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...

Sezona hub začíná. Díky nim vylepšíte skoro každé jídlo

24. července 2009

Lidé se dělí na dvě skupiny, jedna houby miluje, druhá nenávidí. Ti z té druhé ať dál nečtou, ty...

Lahodné dezerty z malin, ostružin, hrušek a dalšího letního ovoce

18. července 2009

Na co nejjednodušších dezertech nic nezkazíte. Snoubení ovoce se zakysanou smetanou či šlehačkou je...

Lívanečky s krémem nejen na nedělní ráno

29. června 2009

Luxusní nedělní ráno (anebo spíš dopoledne?) si žádá luxusní snídani. Tento požadavek splní kypré...

Jahodové experimenty vás zaručeně překvapí

13. června 2009

Kuchyň je to správné místo pro experiment. Nenechte se svazovat pravidly a vyzkoušejte jahodové...

Variace na pizzové pochoutky nejen pro děti

5. června 2009

Máme pro vás pět variací na nejslavnější italskou specialitu. Pizzu totiž milují děti na celém...

Tvarohovo-jablečné knedlíky

25. května 2009  14:39

Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných ovocných knedlíčků!

Dejte si jídlo venku. Tipy na skvělé piknikové dobroty

22. května 2009

Krásné počasí láká vyrazit ven. Když dostanete hlad, stačí vybalit deku a rozložit připravené...

Jíst zdravě je hračka. Obzvlášť s pokrmy z čerstvé jarní zeleniny

15. května 2009

V obchodech a stáncích si nakupte čerstvou zeleninu a připravte z ní lehké večeře pro celou rodinu...

20. díl jarní diety: zapečené palačinky s tvarohem

9. května 2009  9:43

K obědu si dejte palačinku s ovocným salátem. Rodině servírujeme se šlehačkou a karamelovou...

19. díl jarní diety: celozrnný toust se zeleninou

8. května 2009

Celozrnný toust k snídani pro vás. Pro zbytek rodiny použijte místo žervé smetanový sýr nebo...

Koláč se sýrovým krémem a chřestem

4. května 2009  16:06

Vaječný sýrový krém připomíná holandskou omáčku, která se s chřestem často podává; naše verze je...

14. díl jarní diety: celozrnný chléb s míchanými vejci

3. května 2009

K snídani si dejte celozrnný chléb s míchanými vejci. Ostatním předložte anglickou snídani, kde...

Pizza Margherita

29. dubna 2009

Pizza, kterou si upečete sami, chutná dvojnásob dobře!

Bazalková fritata

27. dubna 2009  19:19

Ze své podstaty jsou fritaty omelety. Poskytují elegantní únikovou cestu všem zbylým dobrotám,...

5. díl jarní diety: grilované zeleninové špízy

24. dubna 2009

Vy si dejte k večeři špízy a rodině je předložte jako přílohu ke grilované krkovici.

Nejen pro maminky: recepty, kterými hravě doplníte hladinu vápníku

3. dubna 2009

Jste těhotná či jste právě porodila? Právě pro vás jsme připravili recepty, kterými si hravě...

Chlebový balíček Cordon Bleu

1. dubna 2009  9:51

Jedna slavná francouzská kuchařská škola oceňovala své absolventy řádem modré stužky, cordon bleu....

Kozí sýr: z každého jídla udělá svátek

20. března 2009

Ještě před pár lety se nad kozím sýrem leckdo ušklíbl. Dnes je to naopak. Tenhle aromatický zázrak...

Kapustové karbanátky

16. března 2009  10:13

Úžasně voňavé a křupavé! Poněkud vylepšený postup se vyplatí – karbanátky získají "řízkovým" obalem...

Populární bábovičky, muffiny, tentokrát naslano

13. března 2009

Tyhle populární bábovičky určitě znáte v jejich sladké variantě. Kdo není na sladké nebo rád...

Celerovo-bramborový gratin

11. března 2009

Šťavnatý a výrazný celer se výborně spojí s neutrálnějšími bramborami. Zapečením vše získá i...

Tvarohová žemlovka

9. března 2009

Zapomeňte na školní jídelnu a pusťte se do naší lahůdkové verze!

Banánový chlebíček se vám povede snadno

6. března 2009  15:29

Variace na téma ovocný chlebíček je báječná i v tom, jak snadno se povede. Stavte na čaj!

Vyberte si snídani: na vidličku, sladkou, slanou nebo jen lehkou

6. března 2009

Připravili jsme pro vás pět tipů na královskou snídani. Ať máte rádi snídani na vidličku, sladkou,...

Cannelloni à la medová plástev

11. února 2009  8:36

Plnění cannelloni je pracné a nadmíru nezábavné. Přinášíme proto recept, v němž se plní samy, a...

Poradny