Vaříme bezmasá jídla
Jalovcové zelí: podzimní pochoutka
Podzim s sebou přináší i takové radosti, jako je třeba zelí za pár korun. Pochutnejte si na něm!
Kaše s mascarpone a tymiánem
Dejte si místo obvyklé bramborové kaše z pytlíku poctivou domácí, navíc ovoněnou bylinkami.
Nakládané experimenty a variace: česnek, žampiony i rajčata v oleji
Nakládané sýry patří k tomu nejjednoduššímu a zároveň nejlahodnějšímu, co ve vaření existuje. A...
Bohyně české kuchyně: naučíme vás nejlepší nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín oblíbená klasika. Naše babičky nakládaly jídlo do octa a oleje, aby mu...
Mačkané bylinkové brambory
Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!
Pomazánky, které zvládne i začátečník
Jednoduché a přitom skvělé. Takové jsou pomazánky, které zvládne i absolutní začátečník. Jejich...
Tvarohovo-jablečné knedlíky
Zavzpomínejte na dětství, na vůni horkého másla a páru stoupající z ovocných knedlíků. Naše...
Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou
Dejte tomu šťávu, nejlépe rajčatovou! Oslavte konec léta červenými rajčátky, která jsou jím přímo...
Brambory pečené v soli
Ať už si je dáte jako přílohu ke grilovanému masu nebo jako hlavní chod, budou vám zaručeně chutnat.
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Ochutnejte nádhernou vegetariánskou kreaci, která si přímo říká o zapití dobrým vínem.
Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici
Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...
Sezona hub začíná. Díky nim vylepšíte skoro každé jídlo
Lidé se dělí na dvě skupiny, jedna houby miluje, druhá nenávidí. Ti z té druhé ať dál nečtou, ty...
Lahodné dezerty z malin, ostružin, hrušek a dalšího letního ovoce
Na co nejjednodušších dezertech nic nezkazíte. Snoubení ovoce se zakysanou smetanou či šlehačkou je...
Lívanečky s krémem nejen na nedělní ráno
Luxusní nedělní ráno (anebo spíš dopoledne?) si žádá luxusní snídani. Tento požadavek splní kypré...
Jahodové experimenty vás zaručeně překvapí
Kuchyň je to správné místo pro experiment. Nenechte se svazovat pravidly a vyzkoušejte jahodové...
Variace na pizzové pochoutky nejen pro děti
Máme pro vás pět variací na nejslavnější italskou specialitu. Pizzu totiž milují děti na celém...
Tvarohovo-jablečné knedlíky
Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných ovocných knedlíčků!
Dejte si jídlo venku. Tipy na skvělé piknikové dobroty
Krásné počasí láká vyrazit ven. Když dostanete hlad, stačí vybalit deku a rozložit připravené...
Jíst zdravě je hračka. Obzvlášť s pokrmy z čerstvé jarní zeleniny
V obchodech a stáncích si nakupte čerstvou zeleninu a připravte z ní lehké večeře pro celou rodinu...
20. díl jarní diety: zapečené palačinky s tvarohem
K obědu si dejte palačinku s ovocným salátem. Rodině servírujeme se šlehačkou a karamelovou...
19. díl jarní diety: celozrnný toust se zeleninou
Celozrnný toust k snídani pro vás. Pro zbytek rodiny použijte místo žervé smetanový sýr nebo...
Koláč se sýrovým krémem a chřestem
Vaječný sýrový krém připomíná holandskou omáčku, která se s chřestem často podává; naše verze je...
14. díl jarní diety: celozrnný chléb s míchanými vejci
K snídani si dejte celozrnný chléb s míchanými vejci. Ostatním předložte anglickou snídani, kde...
Bazalková fritata
Ze své podstaty jsou fritaty omelety. Poskytují elegantní únikovou cestu všem zbylým dobrotám,...
5. díl jarní diety: grilované zeleninové špízy
Vy si dejte k večeři špízy a rodině je předložte jako přílohu ke grilované krkovici.
Nejen pro maminky: recepty, kterými hravě doplníte hladinu vápníku
Jste těhotná či jste právě porodila? Právě pro vás jsme připravili recepty, kterými si hravě...
Chlebový balíček Cordon Bleu
Jedna slavná francouzská kuchařská škola oceňovala své absolventy řádem modré stužky, cordon bleu....
Kozí sýr: z každého jídla udělá svátek
Ještě před pár lety se nad kozím sýrem leckdo ušklíbl. Dnes je to naopak. Tenhle aromatický zázrak...
Kapustové karbanátky
Úžasně voňavé a křupavé! Poněkud vylepšený postup se vyplatí – karbanátky získají "řízkovým" obalem...
Populární bábovičky, muffiny, tentokrát naslano
Tyhle populární bábovičky určitě znáte v jejich sladké variantě. Kdo není na sladké nebo rád...
Celerovo-bramborový gratin
Šťavnatý a výrazný celer se výborně spojí s neutrálnějšími bramborami. Zapečením vše získá i...
Banánový chlebíček se vám povede snadno
Variace na téma ovocný chlebíček je báječná i v tom, jak snadno se povede. Stavte na čaj!
Vyberte si snídani: na vidličku, sladkou, slanou nebo jen lehkou
Připravili jsme pro vás pět tipů na královskou snídani. Ať máte rádi snídani na vidličku, sladkou,...
Cannelloni à la medová plástev
Plnění cannelloni je pracné a nadmíru nezábavné. Přinášíme proto recept, v němž se plní samy, a...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny