Středa 5. října 2022, svátek má Eliška
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 5. října 2022 Eliška

Margarín

Chcete být fit a štíhlá? Rostlinné tuky jsou na vaší straně

21. prosince 2020  9:42

Konec roku je obdobím, kdy málokdo z nás dbá na vyvážený a zdravý jídelníček. Koneckonců mísy plné...

Dáváte si novoroční předsevzetí? Vsaďte na vyváženou stravu

21. prosince 2020  9:41

Během vánočních svátků si snad každý z nás dopřává různé často i nezdravé dobroty a vyvážená strava...

Pozor na dojídání zásob. Profesor Vrablík varuje před trvanlivými potravinami

6. května 2020

Premium Evropská kardiologická společnost vydala nové doporučení ohledně cholesterolu. Tedy toho „zlého“,...

Jak nejíst nekvalitní jídlo? Dietoložka Slimáková má jednoduchou radu

16. října 2019

Premium Rady, co jíst a co nejíst, už se ve virtuálním světě slily v jeden velký nepřehledný zmatek, v němž...

Gender v pohádkách, divné diety i brčka z papíru. Kde je zdravý rozum?

13. října 2019

Nejen v módě existují prapodivné trendy jako ponožky v sandálech. Některé odezní rychle, jiné mají...

Deset důvodů, proč používat ghí

8. září 2019

Voní a nepřipaluje se. Dodá výbornou chuť jakékoliv polévce či omáčce, při pečení jím nahradíte...

Základem margarínu, náhražky másla pro námořníky, byl původně hovězí lůj

15. července 2019  15:07

Přesně před 150 lety, 15. července 1869, přihlásil francouzský chemik a lékárník Hippolyte...

TEST DNES: Úplné výsledky testu margarínů

27. března 2018

MF DNES otestovala ve spolupráci s iniciativou Vím, co jím a piju osmnáct margarínů. Zde najdete...

TEST DNES: Margaríny chuťově na máslo nemají, kilo stojí 40 i 390 korun

27. března 2018

V pomyslném souboji másla a margarínů je to 1:1. Máslo vyhrává v chuti, margaríny na poli výživy....

RECENZE: Ztracený princ Marka Twaina je nadčasová příručka tvůrčího psaní

22. listopadu 2017  15:57

Letos je to právě 150 let od vydání prvního díla klasika americké literatury Marka Twaina. A při...

Máselná krize nakopla margaríny, prodeje rostou navzdory zdražení

1. listopadu 2017

Vysoké ceny másla vyhnaly část spotřebitelů zpět ­margarínům, které v posledních letech zažívaly...

Do rohlíčků máslo, do závinu nebo listového těsta margarín, radí cukrářka

1. listopadu 2017

Máslová cenová aféra rozpoutala diskuse, zda se letošní vánoční pečení nevrátí k náhražkám z...

Máslo nám moc neprospívá, tělo se bez něj obejde, ale chutná nám

10. října 2017

„Máslo naše tělo v jídelníčku vůbec nepotřebuje,“ uznává výživová odbornice společnosti STOB Hana...

Máslo v některých obchodech chybí, dodavatelé odmítají vyšší objednávky

1. září 2017  16:49

I když cena másla v posledních měsících prudce stoupá, nechtěné zboží se z něj nestalo. Naopak....

Rusové se těší na potravinové lístky, vodku za ně nekoupí

28. února 2017  16:36

Už letos by mohly být v Rusku zavedeny potravinové lístky, které by měly ulehčit nelehkou životní...

Kečupář Kraft Heinz je při chuti. Chce převzít konkurenční Unilever

17. února 2017  15:02

Americká potravinářská společnost Kraft Heinz usiluje o spojení s britsko-nizozemským výrobcem...

Stát chystá velké srovnání potravin, chce stejnou kvalitu jako v Německu

7. února 2017

Ministerstvo zemědělství chce v první polovině letošního roku provést velké srovnání kvality...

Fasovali jsme čtvrtku chleba na tři dny, vzpomíná muž na Terezín

30. ledna 2017  7:25

Jako dvanáctiletý kluk měl Pavel Fried kopat do balonu na plácku za domem, stavět bunkry, chodit na...

Podle vyhlášky prošly jen pohankové křupky, říká majitel školních bufetů

7. prosince 2016  14:57

Dvanáct let provozuje Martin Pečinka v Českých Budějovicích síť školních bufetů, ve kterých...

Vnímejte to, co se daří: 10 kroků na cestě k pozitivnímu životu

1. května 2016

Určitá schémata uvažování máme v sobě, ať už za nimi stojí genetický výbava, výchova v rodině,...

Liberecký kondiční trenér: Hokejisté tu chtějí střílet kanónem z kanoe

17. dubna 2016  8:59

Loni v létě naboural zaběhlá paradigmata trénování v Česku a čas ukázal, že měl pravdu. Hokejový...

Pět tipů, jak si snížit hladinu cholesterolu

10. dubna 2016

O svůj cholesterol se člověk obvykle nezajímá do chvíle, kdy ho lékař při prohlídce upozorní, že...

Unileveru hrozí pokuta 50 milionů. Tajil palmový olej v margarínu Flora

23. března 2016  10:54

Potravinářský gigant Unilever má problém. Státní zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje, že...

Česko palmový olej nezakáže. Je to věc etiky, ne zdraví, říká Jurečka

5. února 2016  12:19

Mezi Čechy roste odpor vůči používání palmového oleje. Ministerstvo zemědělství zaznamenalo několik...

Proti proudu. Banka Barclays zaměstnává více žen než mužů

25. ledna 2016  12:07

Bankovnictví je obor, kterému tradičně dominují muži. Britské bance Barclays se však podařilo...

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20. ledna 2016

Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...

McDonald’s podstupuje plastickou operaci. Bude barevnější a zdravější

8. ledna 2016  21:33

Nejznámější americký řetězec rychlého občerstvení přichází v novém roce s dalšími inovacemi. Již...

Rozcvičit kvasinky a kouzlit s vodou. Jak se vyrábí vánočka bez chemie

14. prosince 2015  14:41

Vánočky mohou v pražské rodinné pekárně Kabát plést poslepu. Když sledujete jejich pekaře, sotva...

Unilever vyhrál bitvu o margarín. Může tvrdit, že nemá vedlejší účinky

1. září 2015  19:06

Potravinářský koncern Unilever může i nadále svůj margarín v Česku známý jako Flora pro.activ...

Příliš mnoho éček zakrývá nekvalitní výrobek. Jak zjistit, která škodí

18. dubna 2015

Písmeno E na obalech potravin stále mezi mnoha lidmi vyvolává podezření, že jim chce výrobce...

Cigaretu k snídani si neodpustí každý sedmý Čech, ukázal průzkum

7. října 2014

Češi dobře vědí, jak by měla vypadat zdravá snídaně. Je jim to ovšem úplně jedno a svůj jídelníček...

UKÁZKA: Žijeme v době jedové, píší odborníci. Co podle nich škodí?

13. srpna 2014

Série knih Doba jedová v posledních letech postupně vyvrací mnohé mýty o prostředí, ve kterém...

Rostlinné tuky nám pomáhají i škodí. Se kterými šetřit?

30. dubna 2014

Češi za rok spotřebují zhruba 25 kg tuků na osobu. Z toho je asi 5 kg másla, ale většinu tvoří...

Studie: Rostlinné a rybí tuky pomáhají méně, než se říká

22. března 2014

Souboj mezi "hodnými“ a "zlými“ mastnými kyselinami v jídle, který se odehrává v medicíně a na...

Kontroverzní transmastné kyseliny: čím se řídit při výběru potravin

11. února 2014

Tuky jsou pro naše tělo nezbytné. Pokud ale vybíráme ty špatné, mohou škodit zdraví. Pozor bychom...

Máslo má v Česku po margarínech dalšího konkurenta: nízkotučné náhražky

6. února 2014

Tradičnímu plnotučnému máslu s 82 procenty tuku přichází nová konkurence v podobě polotučných a...

Opičí neštovice u dítěte v ČR se nakonec nepotvrdily, řekl primář Dlouhý