NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut + 10 minut smažení
* 4 velké brambory, oloupané
* sůl na dochucení
* kukuřičné lupínky na obalení
* rostlinný olej na smažení
1. Brambory krátce povařte v osolené vodě; stačí osm až deset minut. Až trochu vychladnou, lehce je posolte a přitiskněte do mírně podrcených lupínků.
2. V kastrůlku nebo vyšší pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opatrně do něj vkládejte bramborové koláčky. Smažte dozlatova a podávejte: poslouží jako vynikající příloha, ale i jako hlavní chod - stačí je doplnit salátem, případně omáčkami k namáčení (čatní, tatarská omáčka, jogurtové dipy…).
Drtivá dobrota
Plnohodnotnou náhradu strouhanky na obalování - kuřecích, ale i jiných řízků - získáte jak v celých, tak mírně podrcených lupíncích. Použijte robot nebo váleček na nudle.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() Chlebový balíček Cordon bleu |
![]() Jižanské kuřecí paličky |
![]() Křupky kukuřičné |