Poctivý vývar
Říká se, že když je nám ouvej, vždycky zabere poctivý masový vývar. Látky, které se uvolní z masa a kostí, zejména chondroitin, glukosamin sulfáty a zdravé tuky (vitaminy A, D, E a K), podporují obranyschopnost vašeho těla. Bojují proti zánětům a působí konejšivě na zažívání.
Doporučení: V českých kuchařkách jsou recepty na spousty vývarů. Každý z nich je ale vhodný na něco jiného. Třeba slepičí je osvědčený jako první pomoc proti rýmě, nachlazení nebo jako životabudič po těžkém fyzickém vypětí (porod, operace, úraz). Hovězí vývar se zase hodí proti kocovině či žaludečním neurózám. Vývar ze sladkovodních ryb poslouží při laktačních potížích. Zeleninový působí komplexně a dodá tělu velké množství živin, vitaminů a minerálů, které potřebuje. Důležité je, aby se polévka vařila pomalu 2 až 3 hodiny. V opačném případě hrozí, že varem zahubíte důležité živiny.
Zázrak jménem vývar. Pomůže v boji s viry i k omlazení pleti |