Rybí vývar
Suroviny:
- rybí hlavy a kosti, odřezky ploutví
- cibule, petržel, mrkev
- fenykl, bobkový list, citronová kůra
Postup:
Rybí kosti se podusí s cibulí a zeleninou. Poté se zalije vodou a přidají se bylinky a citronová kůra. Vaří se do chvíle, kdy se aroma rybího masa dostatečně uvolní.
Vánoční rybí polévku zvládnete levou zadní. Žádná tajemství, běžný postup |
Rybímu vývaru stačí čtvrt hodiny nebo 20 minut, takže napřed vařte zeleninu a teprve, když bude poloměkká, přidejte zbytky ryby včetně hlavy. Ostatně blíží se Vánoce, takže se bude postup v nejbližší době hodit.
Rybí polévka však nemusí být jen otázkou vánočního stolu. Až budete vykosťovat jakoukoliv rybu, určitě vám zbude dost kostí a masa, abyste mohli rybu zužitkovat do posledního kousku přípravou polévky.